agrogrind Публикувано Януари 27, 2018 Публикувано Януари 27, 2018 Здравейте, Колеги! От известно време ме мъчи един въпрос: Защо на някои от китарите ми състейна на 13позиция, 2ра струна е с различимо по-малка трайност от този на всички останали позиции и стуни? Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 29, 2018 Отговорено Януари 29, 2018 Защото са евтини. Пардон, не са достатъчно скъпи. Всъщност и на скъпи инструменти се наблюдават подобни явления някой път. Май глухи позиции им казваха или нещо такова. Освен ако не е свързано с прекалено нисък екшън и/или някакво браждене вследствие на неперфектни прагчета и да иска оправяне (fret leveling). Цитирай
Ламби Отговорено Януари 29, 2018 Отговорено Януари 29, 2018 Е щом е само на една струна и на един праг няма как да е от екшън.Огледай фредборда за надлъжна пукнатина успоредна на струната.Това е по средата на грифа.Ефтините им изчезва състейна близо до тялото на повечето позиции. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 29, 2018 Отговорено Януари 29, 2018 Пипал съм китара от 300 лева на която праговете не бяха добре (един два стърчаха) и се държеше по подобен начин, затова го споменах като вариант. Цитирай
Slide Отговорено Януари 29, 2018 Отговорено Януари 29, 2018 Вероятно става дума за неравна позиция или някаквo изкривяване ( и в двата случая говорим за част от мм) и заради това глъхне. Или недобър сетъп. Иначе дори и на скъпи китари се случва, макар и много-много по-рядко. Цитирай
Recommended Posts