eXile Публикувано Февруари 21, 2007 Публикувано Февруари 21, 2007 Изключително тъпа ситуация - с клавира взех и един преходник да мога да си ползвам слушалките, които са с малък жак (а абсолютно всички изходи на клавира са с голям, включително този за слушалките). Ръгам аз преходника и като го изкарвах не знам как, но част от него остана във входа o.0 http://photo-zona.net/images/user5606/albu...05_hf530201.jpg ето това, което съм маркирал с червено остана вътре във входа. Няма как да падне само, понеже тази част от жака е направена точно за да се изважда по-трудно и е запецната зад двете пластини, които я придържат. Някакви идеи как по дяволите да го изкарам!? И на всичкото отгоре това е главния изход за звука на синта (L\MONO out)... Добре, че има и за слушалки, през който си звучи безпроблемно и в репетационната... Извод: не пестете пари от преходници и кабели! Цитирай
liquid_death Отговорено Февруари 21, 2007 Отговорено Февруари 21, 2007 Много често срещана ситуация.не се безпокой.вземаш счупения прехоник и го пъхаш в буксата като гледаш да наместиш пишката(туй дето стърчи) в отвора на частта дето е останала в буксата.с чукче леко го пречукваш че да се съединят пак двете части на прехоника и като стане това леко и внимателно го вадиш!след като го извадиш го хвърляш на боклука! ако с пречукването не стане то ползвай някакво бързо съхнещо лепило Цитирай
Nikifena Отговорено Февруари 21, 2007 Отговорено Февруари 21, 2007 Не ти препоръчвам чукането в тази ситуация. Най-много да си прецакаш клавира с лепило също е тъпо. Може да попадне там дет не му е мястото. да не говорим, че канаколита има едни кофти изпарения дет правят мизерии... Най-добре да го разглобиш с 1 отверка и да изкараш тая хава дет е останала вътре. Ако не става - да кажем, че жака е пласмасов и дори да се разглоби не се вижда, то тогава трябва да се разпои жака и на спокойствие да се извади парчето. Друг начин е да използваш някаква тел, тънки клещи или нещо подобно с което да ръчкаш в буксата за да изкараш гадината Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Февруари 21, 2007 Отговорено Февруари 21, 2007 (Редактирано) Не бих препоръчал посочения метод, защото в резултат може да се съсипе синта. Няма да навлизам в подробности, но обикновенно жаковете са монтирани директно на печатна платка, и всякакви нетрадиционни методи може да повредят много други неща вътре. Правилният начин е да се отвори синта, да се свали жака от платката/ корпуса и да се замени с нов или ако технически е възможно да се разглоби, да се извадят парчетата. Както се казва "НЕ ПРАВЕТЕ ТОВА У ДОМА!" Тази операция изисква внимателно отношение и точни ръце ( Иванчо:Абе и аз мога, ама козата си иска пръч). Не че не може да се купи нов синт - "Счупеното настрана..." Накрая ще споделя жизнен опит - обикновенно интервенциите от неквалифициран персонал водят по-голямо Уси...не. Затова на някои апаратури изрично пише на задната страна - "REFER THE SERVICE TO QUALIFIED PERSONNELL"( за срещащите трудности с английския -"Поверете ремонта на КВАЛИФИЦИРАН персонал). Това не пречи опитите за самонадценяване да продължават с пълна сила. Потърпевшия по-добре да си намери качествен специалист, защото накрая пак ще опре до него, ама тогава няма да е само за жака. EDIT: Ей, НИКИ, като светкавица си ! Редактирано Февруари 21, 2007 от Parni_Valjak Цитирай
liquid_death Отговорено Февруари 21, 2007 Отговорено Февруари 21, 2007 Написал съм - ЛЕКО ГО ПОЧУКВАШ! Тази ситуация ми се е случвала много пъти с едно камионче на което жаковете са платмасови, затворени отзад - с други думи от никаде не може да падне топчето-глава на жака.Вадил съм ги по описания метод и сичко си е ок.Веднъж ми се е случвало и с hi-fi усилвател jvc в жака за слушалките (аналогичен случай) като като отворих, наистина буксата беше запоена за платката(класическо решение) и пак така....с счупената част, като за мое по-голямо улеснение използвах само нита от жака - махнах тръбичката дето играя роля на маса на жака.Махнах го и усилвателя си е ок и всичко си му работи! Иначе съм съгласен че за тази работа се изисква сръчност и предпазливост! А за лепилото, може...не съм пробвал, просто ми дойде на ум в момента Цитирай
niki123bg Отговорено Февруари 21, 2007 Отговорено Февруари 21, 2007 Миналата седмица ми се случи същото но с китарата. Жакът си беше хубав, но 4 годинки употреба явно са му дошли в повечко. Най-чинно си отворих китарата (махнах капакът отзаде) и изкарах въпросната част. Препоръчвам ти да не го ръчкаш отвън, защото може да падне някъде вътре и да даде на късо. Цитирай
eXile Отговорено Февруари 21, 2007 Автор Отговорено Февруари 21, 2007 Вариянта с лепилото си го помислих и аз, но реших да не рискувам. Ще помоля някой познат жичкаджия да помага с отварянето на синта и отстраняването на проблема, че поне да има на кой да викам ако се скапе нещо... Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 21, 2007 Отговорено Февруари 21, 2007 Така, за това, как да го оправи разяснихте... За да не се поваря ситуацията често, просто си купувайте ХУБАВИ ЖАКОВЕ. Това е в общи линии. Цитирай
Overdrive Отговорено Февруари 22, 2007 Отговорено Февруари 22, 2007 случвало се е 2 пъти - един път чисто нов жак от 20стинки се строши в саундкартата, а втория път - голям жак в 16 канален смесител (който не беше мой и жака там си остана ) Извод: Купувайте скъпи жакове Цитирай
liquid_death Отговорено Февруари 22, 2007 Отговорено Февруари 22, 2007 Съгласен съм с извода! Цитирай
eXile Отговорено Февруари 22, 2007 Автор Отговорено Февруари 22, 2007 Хубави жакове - ок, ами хубави преходници откъде да намеря? Цитирай
Nikifena Отговорено Февруари 22, 2007 Отговорено Февруари 22, 2007 Ямаха магаза до магази Нева. Там има Цитирай
Fenix Отговорено Февруари 22, 2007 Отговорено Февруари 22, 2007 (Редактирано) хмм и на мен ми се случи същото с едно камионче, на което жака му беше капсулован и ниамаше абсолютно никакъв начин да се извади отвътре (за да разбера това си прее*ах 3 годишната гаранция) и го извадих отвън със.... дървено шишче :D без месо на него де.... Но само защото жака е капсулован и нямаше опаснтност да го счупя вкарвайки го още по-навътре. Натиснах средата с шиша и металната пластинка, която държи жака като го вкараш вътре (това дето прави "щрак" го изхвърли. Предполагам и с тънки пинсети ще стане... а това за цената на жака, няма никакво значение. Точно тогава си викам "айде сега, ще си купя хубав жак", щото не търсех стандартен ами 90 градусов (тия под ъгъл) и дадох нещо от сорта на лев и 50 или два... и точно той се прееба. Извода е - никога не си купувайте проел! Редактирано Февруари 22, 2007 от Fenix Цитирай
miro2bg Отговорено Февруари 22, 2007 Отговорено Февруари 22, 2007 Гадна ситуация, освен да смениш синта нищо друго не ти остава ... или пък както каза Феникс да пробваш с тънки пинцети но преди това го изключи отвсякъде... за всеки случай... Цитирай
eXile Отговорено Февруари 26, 2007 Автор Отговорено Февруари 26, 2007 С вещата намеса на Никифена и някъв неиндетифициран от мен инструмент (май зъболекарски) проблемното %!$@^#%!@%^$@#^%!@ парче от жака бе изкарано безболезнено Цитирай
Recommended Posts