Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Този буустер и аз съм го загледал, ама за електрическа. За акустична със сигурност ще оцвети звука.

имам го този клийн бустер. Има две опции, адната само усилва сигнала, а втората дава допълнителна сила на средните честоти (много добра функция за ниско настроени китари).

И така като го слушам според мен нема да вземе четчицата и да боядиса сигналчето в цветовете на .....

Некой питаше за компресорите - да вкарват шум. Ако им вкараш по-мощен сигнал и намалиш нивата на вход и изход от компресора значително се намалява шума. Това го прочетох в някакъв форум с тема за кимпресори и шума от тях. Именно и за това взех клийн бустера. Сега работят заедно и съм доволен от ресултата, намален шум и стабилизиран звук. За по-нататък ще видим!

Отговорено

Апаратура ( педалчета, усилватели и други) за електрическа китара, не е пригодна за акустична. Изключения правят някои ефекти като дилейчета и хоруси, но като цяло не стават. Поради което има специални предусилватели и усилватели за акустични китари. Иначе сигурно е хубав педал, аз планирам покупката на разни неща от него.

Отговорено (Редактирано)

Както написах по-горе аз имам също пасивен Фишман за акустична и ползвам компресор HOTONE за да вдигна силата му. Според моят слух не чувам никакъв дразнещ шум, особено когато го захранвам с външна батерия или акумулатор. Ако ползвам някое от трите ми маркови захранвания чувам леко пренебрежително тихо пищене, но с батерия няма никакъв дразнещ шум. Ако някой иска мога да му го демонстрирам на удобно място в центъра на София. Или да направи проба в някой магазин.

Редактирано от Лими
Отговорено

Апаратура ( педалчета, усилватели и други) за електрическа китара, не е пригодна за акустична. Изключения правят някои ефекти като дилейчета и хоруси, но като цяло не стават. Поради което има специални предусилватели и усилватели за акустични китари. Иначе сигурно е хубав педал, аз планирам покупката на разни неща от него.

да в това нема съмнение, но

човека е свършил отлична работа с това клийн бустерче. Направил го е да работи на 24 волта и така става подходящо и за тая цел.

Все пак ще го питам и ще напиша какво казва

Отговорено (Редактирано)

както обещах вчера ще попитам за високо волтовия клийн бустер дали ще свърши работа в конкретният случай.

Човека каза, че няма никакъв проблем да се сработят електрониката на електроакустичната китара и въпросното бустерче.

Накрая каза, че няма проблем ако питащият го вземе и не му допадне как се сработват да го откупи обратно.

Подробностите около целият разговор на лични съобщения или на електронна поща

Редактирано от Acei
Отговорено (Редактирано)

Човека каза, че няма никакъв проблем да се сработят електрониката на електроакустичната китара и въпросното бустерче.

Този модел адаптер на Фишман е абсолютно пасивен и няма никаква електроника - та за никакво сработване между електроники не става въпрос. Просто неговият слаб сигнал трябва да се усили и то без промяна на характеристиката му. Аз го усилвам с компресор HOTONE и според моят слух проблемът е решен просто и ефективно. Ако и въпросният бустер се справи с този проблем ето , че имаме още едно ефективно решение. :thumbs_up:

Редактирано от Лими