stormchaser Публикувано Февруари 20, 2007 Публикувано Февруари 20, 2007 Правя оркестрация на една песен и се натъкнах на един проблем - при барабаните (комплект). А по-точно - не знам как да изпиша две специфични техники на удара. 1. Едновременен удар с палката върху перваза и кожата. (палката е хваната нормално в края) 2. Друг удар върху перваза - когато задната част на палката е подпряна върху кожата. (палката е хваната в средата и се държи легнала, стъпила върху кожата) И двете се отнасят за удар върху соло барабанчето. А ако може и някакъв нотен пример ще съм много благодарен Цитирай
A~l~a~d~i~n Отговорено Февруари 21, 2007 Отговорено Февруари 21, 2007 Правя оркестрация на една песен и се натъкнах на един проблем - при барабаните (комплект). А по-точно - не знам как да изпиша две специфични техники на удара. 1. Едновременен удар с палката върху перваза и кожата. (палката е хваната нормално в края) 2. Друг удар върху перваза - когато задната част на палката е подпряна върху кожата. (палката е хваната в средата и се държи легнала, стъпила върху кожата) И двете се отнасят за удар върху соло барабанчето. А ако може и някакъв нотен пример ще съм много благодарен Ами много зависи от това как точно изписваш цялата песен един от начините е:за 1.-което е римшот със R над нотата и 2.-което е латински перваз със R заградено в кръгче над нотата. Пак казвам има разли4ни начини за изписване в зависимост как нотираш цялата песен. Цитирай
stormchaser Отговорено Февруари 21, 2007 Автор Отговорено Февруари 21, 2007 Благодаря много Изписвам барабаните на петолиние, не поотделно. Аз съм пианист и не знам много начини за нотиране на барабанен комплект... А специално за това питах, тъй като имам цял един такт, който се състои изцяло от редуване на тези техники (Allegretto m.m. 108) в синкопиран ритъм - шеснайсетина-осмина-шеснайсетина и точкуван - осмина с точка и шеснайсетина. А сега възникнха нови два въпроса... 1. Над всяка нота ли трябва да има осначението, или се слага еднократно и важи до отмяна. И ако е до отмяна, как се отбелязва тя. 2. Как да въведа този символ в Sibelius 4? Дали ще е възможно някой да даде линк към нотен пример, за да се ориентирам? Цитирай
stormchaser Отговорено Февруари 21, 2007 Автор Отговорено Февруари 21, 2007 След малко търсене немерих това: Така може ли да се изпише? (и правилно ли съм ги намерил двете ) Цитирай
ithilieth Отговорено Февруари 23, 2007 Отговорено Февруари 23, 2007 1. Над всяка нота ли трябва да има осначението, или се слага еднократно и важи до отмяна. И ако е до отмяна, как се отбелязва тя. Да, означението е валидно само за нотата над което е поставено. Съществува и трето означение - под или над нотата и петолинието се пише директно "Rim Shot" Ето ти тук един полезен, струва ми се, линк: Цитирай
stormchaser Отговорено Февруари 23, 2007 Автор Отговорено Февруари 23, 2007 (Редактирано) 1. Над всяка нота ли трябва да има осначението, или се слага еднократно и важи до отмяна. И ако е до отмяна, как се отбелязва тя. Да, означението е валидно само за нотата над което е поставено. Съществува и трето означение - под или над нотата и петолинието се пише директно "Rim Shot" Ето ти тук един полезен, струва ми се, линк: Благодаря много Този учебник го имам От там е и screenshot-а в по-горния ми пост. А как да го напиша това в Sibelius? Редактирано Февруари 23, 2007 от stormchaser Цитирай
Recommended Posts