81.slash Публикувано Септември 30, 2017 Публикувано Септември 30, 2017 Здравейте! Някой знае ли по- издръжлив аналог на Dunlop Tortex III Riffle? Свиря на акустична китара в едно трио и като имаме участие и чисто ново перце се заобля доста доволно на върха. Цитирай
Лими Отговорено Октомври 1, 2017 Отговорено Октомври 1, 2017 (Редактирано) Да, знае! Dunlop ultex sharp - 2mm Колкото е по-дебело перото, толкова по-бавно се изхабява и толкова по-мощно звънлив тон възпроизвежда. На акустична китара не се свири с хилави перца, както на електрическа. Редактирано Октомври 1, 2017 от Лими Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 2, 2017 Отговорено Октомври 2, 2017 От пластмасовите еднодневки Ултекс са най-издръжливи. Оттам насетне могат да се пробват "по-екзотични" неща като каменни, метални, Блу чипс и какви ли още не скъпотии. Аз вече 10-тина години жуля с две от ахат и нямат и микрон износване. Но някои се дразнели на "кликането". Както на някои им се хлъзгали Еликсир струните. Хора всякакви, трябва си проба. Цитирай
81.slash Отговорено Октомври 2, 2017 Автор Отговорено Октомври 2, 2017 Точно това си мислех да пробвам и аз, каменно перце. За съжаление ултекс шарп няма в размер(дебелина), който ми харесва на мен. Цитирай
Stoyan88 Отговорено Октомври 2, 2017 Отговорено Октомври 2, 2017 Хубаво е да се свири с по-дебели перца но зависи дали му е удобно на китариста.Примерно лично при мен за акустична китара над 1.0мм. при бърз ритъм не ми е удобно,измества ми се перцето може и да го изтърва.Всеки трябва да опита различни размери перца и да прецени за себе си. Цитирай
PlamenM Отговорено Октомври 2, 2017 Отговорено Октомври 2, 2017 Много зависи какъв е стилът на свирене. Ако са основно акорди, по тънките перца са по добри заради равномерната атака на всички струни. С дебело перце още при атаката на басовите струни, перцето се връща назад като откат и при следващите струни в хода на перцето, атаката е по малка. Ако се свири сола, дебело перце, най добре със заоблени ъгълчета . В крайна сметка обаче всеки си има вкус. При акустичната китара перцето се усеща много във звука , затова е важно всеки да си намери своето. Аз пък лично харесвам най много пръсти с нокти Цитирай
Recommended Posts