Jump to content
Българският форум за музиканти

Камиончета срещу Процесори


eL_NinYo

Recommended Posts

ако си фрашкан с пари и нерви купуваш си 1-2 чувала камьончета, ако не си взимаш едно процесорче за 300-400лв. и си го гласиш да ти свири така както ти искаш  :D

едно време с руския дисторжън и оригиналния оведрайв BOSS докарвах звук... :lol::lol: :guitar: :guitar: :guitar:

За звук тип Блекмор - това е!!! :lol:

 

Аз имах същия жълт overdrive и едно руско камионче delay+chorus (изстрадало яко). Това беше всичко! И ми вадеше точно въпросния саунд! После си взех 707, какъвто има spotlight_kid - също много подходящи бленди могат да се направят за хардрок! :blink:

 

Доволен съм от моя процесор(Zoom 3000). Но наистина предпочитам камьончетата. Стига да са наистина добри ... и много! :D И задължително стабилен noise gate :exclaim:

Редактирано от Steve_Vai
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз така мисля. Най-добър, но не и евтин е комбинираният вариант. За различните изкривявания да се ползват камиончета и драйва на ампа, а за модулационните и времеви закъснителни ефекти да се ползват процесори.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определено така е по-евтино и се постига приличен звук, но все пак различните модулационни ефекти на камиончета са по-добри, а може да се намерят и много тънко от някой стар кръчмар, който е минал на процесор:headbang: Аз си намерих така Boss Chorus CE-2 за 20лв... и смятам да продължа да събирам по подобен начин стари камиончета от хора минаващи на процесори ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определено така е по-евтино и се постига приличен звук, но все пак различните модулационни ефекти на камиончета са по-добри, а може да се намерят и много тънко от някой стар кръчмар, който е минал на процесор:beer: Аз си намерих така Boss Chorus CE-2 за 20лв... и смятам да продължа да събирам по подобен начин стари камиончета от хора минаващи на процесори :beer:

;)

 

хах! от къде ги намираш тия кръчмари бе човек?

Дай насам някой :):D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трудно, да ти кажа :D - по едно време имах и един стар руски дилей придобит от един техник за 10лв - чуден, ама някой си го хареса... :evil: Най-интересното е, че и хората занимаващи се с по тежка музика са склонни да се разделят с камиончетата си след като се сдобият с някой процесор (все пак те използват бая ефекти) и ако достатъчно им врънкаш току виж си отмъкнал нещо ценно за нищо пари:P Пък кръчмари има във всеки окръжен град с ресторант/пъб и т.н. завърташ се покрай тях четкаш ги и питаш - все нещо ще имат:) Хорус задължително - от къде мислиш, че идва оня типичен звук на оркестрите по морето от комунистическо време:D

 

А за яко жица почитателите - задължителните реплики са - "Леле какъв як саунд вади тоа процесор, тц тц тц, я това грозното нещо там под леглото какво е? фейзър ама за какво ти е - тука в процесора си имаш 10 я да ми го продадеш/дадеш на заем/подариш" :P И така всичко е актьорско майсторство :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трудно, да ти кажа :D - по едно време имах и един стар руски дилей придобит от един техник за 10лв - чуден, ама някой си го хареса... :evil: Най-интересното е, че и хората занимаващи се с по тежка музика са склонни да се разделят с камиончетата си след като се сдобият с някой процесор (все пак те използват бая ефекти) и ако достатъчно им врънкаш току виж си отмъкнал нещо ценно за нищо пари:) Пък кръчмари има във всеки окръжен град с ресторант/пъб и т.н. завърташ се покрай тях четкаш ги и питаш - все нещо ще имат:D Хорус задължително - от къде мислиш, че идва оня типичен звук на оркестрите по морето от комунистическо време:D

 

А за яко жица почитателите - задължителните реплики са - "Леле какъв як саунд вади тоа процесор, тц тц тц, я това грозното нещо там под леглото какво е? фейзър ама за какво ти е - тука в процесора си имаш 10 я да ми го продадеш/дадеш на заем/подариш" :P И така всичко е актьорско майсторство :P

:P :P

 

Само така :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Напълно съм съгласен! Камиончетата са истината. Имам DD6 на BOSS най-добрия Delay който съм ползвал. Имам прцесор ZOOM GFX8 и на може да се сравнява.Абе всичко накуп ли е, не е работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Аз също съм за "камиончетата" - ползвам Boss DS2, Boss CH1 и Boss SD 1. Според мен опредлено те са по-доброто решение. От примерно 100-те вградени ефекта и симулации в твоя процесор, ти ползваш не повече от 20-30. А и дигиталния звук определено не ми допада.

Единствено Boss GT 6 или GT 8 са горе долу не лош вариант. Например две камиончета биха могли да ти вършат идеална работа, а и по-принцип ако искаш нещо повече ти трябват максимум 7-8 педалчета в твоя риг, за да постигнеш желания звук, в зависимост от вкусовете разбира се.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам DD6 на BOSS най-добрия Delay който съм ползвал.

Човече, я сподели за какви кинти си го взел ?

 

Щото и мен ме блазни този модел (трябва ми за вокали де, не за китара)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 6 years later...

защо винаги когато се стигне до този спор ми се повръща :crying: ама все пак и двете си имат плюсове и минуси и всичко опира до марка и модел :D:greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нарочно позволих на колегата да ъпне темата защото тези спорове се водят в други теми, където не им е мястото. Та? Какво за камиончетата и процесорите :) ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А що трябва да е или, или? Аз в момента ползвам буустер -> лампово кубе, и оттам нататък един микрофон и гитар риг за ефекти и пинизи, с миди контролер, към PA-то :) Няма процесор който да се мери с хубав, лампов овърдрайв, но пък за ефекти и postprocessing си е най-удобно процесор, или направо - интерфейсчето, VST-тата и така.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично за китарата си ползвам камиончета и съм много доволен поне, когато са вкл. всичките понеже имам само 1 захранване, а рядко слагам батерии. Скоро обаче ще взема педалиера и ще се оправи работата. Но имам и набллюдения върху някои процесори на Line 6 и BOSS и мога да кажа, че също не са лоши. Ако човек иска да свири много различни стилове мисля, че процесорите са по-добре, защото имат много ефекти, които докато събереш на камиончета ще видиш зор, а на концерт да ги ползваш пък вече... От процесора 1-ва 2-ра 3-та банка и си готов :D . Обаче аз свиря само в 1 стил поне у нас и си ползвам 1 или 2 настройки на дистера, които съм запомнил. Много против гитар риг съм, не знам самата програма не ми харесва. :D Лично мое мнение no offence. А да аз имам и толкбокс, от който също съм много доволен той не знам какво се води може би камионче :D .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама това сме го дъвкали вече в някаква тема,не помня как беше озаглавена.Аз съм за камионите и ползвам такива в момента.Доста по-трудно се носят, вързват и купуват от процесора,но доста по-лесно се настройват и е звучат доста добре.Процесорите са за хора които нямат какво да правят и им се ръчка с часове дадена банка,пресет и т.н.т..Някои ползват и двете,но повечето хора ползват процесори само за моделинг, а отделно камиони за драйв и дист.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.