Steve_Vai Отговорено Март 10, 2005 Отговорено Март 10, 2005 (Редактирано) ако си фрашкан с пари и нерви купуваш си 1-2 чувала камьончета, ако не си взимаш едно процесорче за 300-400лв. и си го гласиш да ти свири така както ти искаш едно време с руския дисторжън и оригиналния оведрайв BOSS докарвах звук... :guitar: :guitar: :guitar: За звук тип Блекмор - това е!!! Аз имах същия жълт overdrive и едно руско камионче delay+chorus (изстрадало яко). Това беше всичко! И ми вадеше точно въпросния саунд! После си взех 707, какъвто има spotlight_kid - също много подходящи бленди могат да се направят за хардрок! Доволен съм от моя процесор(Zoom 3000). Но наистина предпочитам камьончетата. Стига да са наистина добри ... и много! И задължително стабилен noise gate :exclaim: Редактирано Март 10, 2005 от Steve_Vai Цитирай
black_waltz Отговорено Март 11, 2005 Отговорено Март 11, 2005 абе най-хубаво и камьончета и процесор Цитирай
DILETANT Отговорено Март 11, 2005 Отговорено Март 11, 2005 И аз така мисля. Най-добър, но не и евтин е комбинираният вариант. За различните изкривявания да се ползват камиончета и драйва на ампа, а за модулационните и времеви закъснителни ефекти да се ползват процесори. Цитирай
Atari Отговорено Март 11, 2005 Отговорено Март 11, 2005 Определено така е по-евтино и се постига приличен звук, но все пак различните модулационни ефекти на камиончета са по-добри, а може да се намерят и много тънко от някой стар кръчмар, който е минал на процесор Аз си намерих така Boss Chorus CE-2 за 20лв... и смятам да продължа да събирам по подобен начин стари камиончета от хора минаващи на процесори Цитирай
DaftFunk Отговорено Март 12, 2005 Отговорено Март 12, 2005 Определено така е по-евтино и се постига приличен звук, но все пак различните модулационни ефекти на камиончета са по-добри, а може да се намерят и много тънко от някой стар кръчмар, който е минал на процесор Аз си намерих така Boss Chorus CE-2 за 20лв... и смятам да продължа да събирам по подобен начин стари камиончета от хора минаващи на процесори хах! от къде ги намираш тия кръчмари бе човек? Дай насам някой Цитирай
Atari Отговорено Март 12, 2005 Отговорено Март 12, 2005 Трудно, да ти кажа - по едно време имах и един стар руски дилей придобит от един техник за 10лв - чуден, ама някой си го хареса... :evil: Най-интересното е, че и хората занимаващи се с по тежка музика са склонни да се разделят с камиончетата си след като се сдобият с някой процесор (все пак те използват бая ефекти) и ако достатъчно им врънкаш току виж си отмъкнал нещо ценно за нищо пари Пък кръчмари има във всеки окръжен град с ресторант/пъб и т.н. завърташ се покрай тях четкаш ги и питаш - все нещо ще имат Хорус задължително - от къде мислиш, че идва оня типичен звук на оркестрите по морето от комунистическо време А за яко жица почитателите - задължителните реплики са - "Леле какъв як саунд вади тоа процесор, тц тц тц, я това грозното нещо там под леглото какво е? фейзър ама за какво ти е - тука в процесора си имаш 10 я да ми го продадеш/дадеш на заем/подариш" И така всичко е актьорско майсторство Цитирай
niki123bg Отговорено Март 12, 2005 Отговорено Март 12, 2005 Трудно, да ти кажа - по едно време имах и един стар руски дилей придобит от един техник за 10лв - чуден, ама някой си го хареса... :evil: Най-интересното е, че и хората занимаващи се с по тежка музика са склонни да се разделят с камиончетата си след като се сдобият с някой процесор (все пак те използват бая ефекти) и ако достатъчно им врънкаш току виж си отмъкнал нещо ценно за нищо пари Пък кръчмари има във всеки окръжен град с ресторант/пъб и т.н. завърташ се покрай тях четкаш ги и питаш - все нещо ще имат Хорус задължително - от къде мислиш, че идва оня типичен звук на оркестрите по морето от комунистическо време А за яко жица почитателите - задължителните реплики са - "Леле какъв як саунд вади тоа процесор, тц тц тц, я това грозното нещо там под леглото какво е? фейзър ама за какво ти е - тука в процесора си имаш 10 я да ми го продадеш/дадеш на заем/подариш" И така всичко е актьорско майсторство :P Само така Цитирай
Slash Отговорено Април 7, 2005 Отговорено Април 7, 2005 Напълно съм съгласен! Камиончетата са истината. Имам DD6 на BOSS най-добрия Delay който съм ползвал. Имам прцесор ZOOM GFX8 и на може да се сравнява.Абе всичко накуп ли е, не е работа. Цитирай
Angry Samoan Отговорено Май 3, 2005 Отговорено Май 3, 2005 Аз също съм за "камиончетата" - ползвам Boss DS2, Boss CH1 и Boss SD 1. Според мен опредлено те са по-доброто решение. От примерно 100-те вградени ефекта и симулации в твоя процесор, ти ползваш не повече от 20-30. А и дигиталния звук определено не ми допада. Единствено Boss GT 6 или GT 8 са горе долу не лош вариант. Например две камиончета биха могли да ти вършат идеална работа, а и по-принцип ако искаш нещо повече ти трябват максимум 7-8 педалчета в твоя риг, за да постигнеш желания звук, в зависимост от вкусовете разбира се. Цитирай
bulby Отговорено Май 3, 2005 Отговорено Май 3, 2005 Имам DD6 на BOSS най-добрия Delay който съм ползвал. Човече, я сподели за какви кинти си го взел ? Щото и мен ме блазни този модел (трябва ми за вокали де, не за китара) Цитирай
crazy_train Отговорено Февруари 27, 2012 Отговорено Февруари 27, 2012 защо винаги когато се стигне до този спор ми се повръща ама все пак и двете си имат плюсове и минуси и всичко опира до марка и модел Цитирай
musicman Отговорено Февруари 27, 2012 Отговорено Февруари 27, 2012 Нарочно позволих на колегата да ъпне темата защото тези спорове се водят в други теми, където не им е мястото. Та? Какво за камиончетата и процесорите ? Цитирай
7thString Отговорено Февруари 27, 2012 Отговорено Февруари 27, 2012 А що трябва да е или, или? Аз в момента ползвам буустер -> лампово кубе, и оттам нататък един микрофон и гитар риг за ефекти и пинизи, с миди контролер, към PA-то Няма процесор който да се мери с хубав, лампов овърдрайв, но пък за ефекти и postprocessing си е най-удобно процесор, или направо - интерфейсчето, VST-тата и така. 2 Цитирай
eodred Отговорено Февруари 27, 2012 Отговорено Февруари 27, 2012 Аз лично за китарата си ползвам камиончета и съм много доволен поне, когато са вкл. всичките понеже имам само 1 захранване, а рядко слагам батерии. Скоро обаче ще взема педалиера и ще се оправи работата. Но имам и набллюдения върху някои процесори на Line 6 и BOSS и мога да кажа, че също не са лоши. Ако човек иска да свири много различни стилове мисля, че процесорите са по-добре, защото имат много ефекти, които докато събереш на камиончета ще видиш зор, а на концерт да ги ползваш пък вече... От процесора 1-ва 2-ра 3-та банка и си готов . Обаче аз свиря само в 1 стил поне у нас и си ползвам 1 или 2 настройки на дистера, които съм запомнил. Много против гитар риг съм, не знам самата програма не ми харесва. Лично мое мнение no offence. А да аз имам и толкбокс, от който също съм много доволен той не знам какво се води може би камионче . Цитирай
Heartman Отговорено Февруари 27, 2012 Отговорено Февруари 27, 2012 Ама това сме го дъвкали вече в някаква тема,не помня как беше озаглавена.Аз съм за камионите и ползвам такива в момента.Доста по-трудно се носят, вързват и купуват от процесора,но доста по-лесно се настройват и е звучат доста добре.Процесорите са за хора които нямат какво да правят и им се ръчка с часове дадена банка,пресет и т.н.т..Някои ползват и двете,но повечето хора ползват процесори само за моделинг, а отделно камиони за драйв и дист. Цитирай
Recommended Posts