AXE Публикувано Март 7, 2005 Share Публикувано Март 7, 2005 Абе някой може ли да ми каже с кви Marshall-ли свирят Metallica, че нещо гугъла увърта По специално ме интересуват първите албуми (Ride и Master-a). Мерси на отзовалите се. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AXE Отговорено Март 7, 2005 Автор Share Отговорено Март 7, 2005 Хъх ама съм бърз - намерих го http://www.encycmet.com/equipment/jayhiseq.shtml ако някой го интересува. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sturmfuhrer Отговорено Март 7, 2005 Share Отговорено Март 7, 2005 А хахахаха сам си отговаряш Това е добре Сега сериозно! Нещо НЕ схванах: MASTER OF PUPPETS GUITARS Jackson KV1 (King V - Dave Mustaine signature serie) ??? Хетфил свири с Mustaine signature - ХАХАХХАХААХ. Трудно за вярване ХАХХАХ но е яко смешно Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AXE Отговорено Март 7, 2005 Автор Share Отговорено Март 7, 2005 Ми тя предполагам после му е станала сигначър модел - едва ли е било през 86та. Иначе си е смешно наистина. Ама аз хуу намерих, само че кво намерих: Ride The Lightning - Marshall 100 watt head and 4x12 cabinets Дам, много конкретен модел Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DaftFunk Отговорено Март 7, 2005 Share Отговорено Март 7, 2005 Ами казали са хората Машал 100 Вата хед По конкретно не му требе на човек. аххахаха Никога не съм се интересувал от амплификацията на Металика ама наистина е трудничко с гуугл. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Joys Отговорено Март 7, 2005 Share Отговорено Март 7, 2005 Marshall 100 watt head and 4x12 cabinets - Jose Arrengando modified . Ето Хосето го е видоизменил и за тва няма име. Приемаме го модел "Jose Arrengando". Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AXE Отговорено Март 7, 2005 Автор Share Отговорено Март 7, 2005 Marshall 100 watt head and 4x12 cabinets - Jose Arrengando modified . Ето Хосето го е видоизменил и за тва няма име. Приемаме го модел "Jose Arrengando". Дам, ама не пише кой модел е видоизменил, а и това е само 1 усилвател. Другите са "стандартни". Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bobalan Отговорено Март 7, 2005 Share Отговорено Март 7, 2005 Маршал 100вата всичките модели от онова време са сходни с крайно стъпало 4ел34 (на JCM800) и предусилватели различаващи се по реверб или по някакъв лек нюанс, но пак на базата на същия JCM800. След това отново на тази основа е направен JCM900 (отново стъпал 4ел34 и преамп 2 12АХ7). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AXE Отговорено Март 7, 2005 Автор Share Отговорено Март 7, 2005 Мерси Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Март 12, 2005 Share Отговорено Март 12, 2005 Според мен истинският тон на Metallica започва от албума LOAD. В стартите им албуми тонът е интересен и уникален за времето си, но не и сега. По-наблюдателните вече са видели че след LOAD Metallica свирят с Mesa-Boogie Mark C+ и Mesa-Boogie Mark amps (re-wired as preamps) а също и Mesa Boogie TriAxis (the best :guitar: preamp ever made on Earth - с 5 (пет) 12AX7 лампи и невероятна и уникална архитектура като електронен ефект). Аз съм склонен да вярвам ,че след като са се сдобили с TriAxis-a вече нямат нужда от re-wiring na Mesa-Boogie Mark C+ или Mesa-Boogie Mark IV просто защото Triaxis-a има тези режими. Аз самият притежавам Mesa Boogie TriAxis със Mesa Boogie Abacus foot controller - абсолютен връх - не е истина просто. Няма по-добро нещо от това. Ако не вярвате - питаите и John Petrucci Едиснтвеното лошо на Mesa Boogie TriAxis e неговата цена Хахахахаха - в Европа нов струва около 2800-2900 EUR, което е доста солидна сума, като се има предвид че това е само преамп. Е, за сметка на това е наистина наи-доброто което може да се купи изобщо!! Скоро смятам да дооборудвам rig-a си и с Mesa Simul Class 2:90 tube :guitar: i 4x12 Rectifier Cabinet (точно както John Petrucci). Тогава вече нешата стават сувсем различни Ако някои се интересува повече и му е интересно може да хвърли едно око в личната ми уебстраница на адрес : www.visiondann.com Там има още много инетерсни неща за китаристи, даже мноооооооооого интересни!! Keep Rockin'!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! модерирано от Snowwhite - моля, ако можете-пишете на кирилица!!! правила! Поне на рождения ми ден не ме засипвайте с такива постове, де!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Март 13, 2005 Share Отговорено Март 13, 2005 Петручи Триаксиса го използва/ше в по-стари времена т'ва не му пречи да си го има. От последните поне 5 години си използва Mesa Mark IV & IIC глави... Разбирам, че си силно възхитен от Триаксиса, но 1 е въпрос на вкус и 2 Марк 4 си е Марк 4 "Най-добрия" и "най-великия" са силно относителни и субективни понятия. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
wolfgang Отговорено Март 13, 2005 Share Отговорено Март 13, 2005 и аз смятам, че истинският саунд на металица почва с LOAD и свършва с GARAGE Inc. Преди и след това наблюдаваме безцелно помпане на гейн, което не води до висока естетика. Виж в музикално отношение нещата са по-различни, сега да не ми се обидят феновете на тази група :-D Марк 4 е велик, изобщо клас А на Рандал Смит е самостоятелно течение в света на ламповата амплификация за китара (събуей серията също бе невероятна). Обаче всичко живо по света дето се приви на голяма работа бичи трипъл ректо и неговият звук отдавна е изтъркан за мен. Петручи е стахотен музикант, но на мен нещи не ми харесва саунда му. Въпрос на вкус. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Black Bird Отговорено Март 13, 2005 Share Отговорено Март 13, 2005 (Редактирано) А вложените пари оправдават ли целите ви то звука ясно че и без аксиси става... Редактирано Март 13, 2005 от Nalbantov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AXE Отговорено Март 13, 2005 Автор Share Отговорено Март 13, 2005 Аз като слушател (не като тон-специалист) най се кефя на саунда на Metallica в Ride, Master-a & Garage Inc. В Load & Reload смятам че е ужасен Затова и пуснах темата, както можете да видите. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Glacierise Отговорено Март 16, 2005 Share Отговорено Март 16, 2005 Aaa, в Load-a саунд-а е перфектен, а и музиката също Една от най-яките Металики А че са им моднати амп-овете, тва и аз съм го чел на много места. И не казват как са им моднати! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts