panko Отговорено Юни 20, 2017 Автор Отговорено Юни 20, 2017 стерео аналогов и стерео миди общо 4 канала за звук. :-) Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 20, 2017 Отговорено Юни 20, 2017 (Редактирано) За някаква домашна самоцел, подобни сетъпи може и да се сметнат за разумни. Но ако искаш мидито да ти звучи добре, може и да го изкараш през някаква хай-фи система. Китарните говорители имат твърде ограничен честотен диапазон, а и големи изкривявания. Отделно от това, ако мислиш да пускаш различни сигнали в един и същи кабинет (единият говорител да свири едно, другият - друго) не съм сигурен, че ще се получи твърде смислен резултат. Също имай предвид, че въпросът ти, за импедансът на паралелно/последователно свързани говорители има смисъл, само ако включиш И ДВАТА говорителя към ЕДИН канал на ЕДИН усилвател. Ако се пробваш да свържеш два усилвателя едновременно към един и същ говорител или двойка паралелно/последователно свързани говорители, може и да има лоши последствия, тъй като единият усилвател ще товари другия. Изключение правят само някои възможности за BRIDGE режим на работа, но това не го може всеки усилвател, а и е цяла отделна тема. Ако във всяко тяло сложиш два 12-инчови говорителя, и във всяко тяло говорителите са свързани заедно, то общо с двете тела можеш да имаш само два канала. За повече канали ти трябват повече озвучителни тела. Ако пък свържеш всеки от четирите говорителя към 4 отделни усилвателя, ще работи, но как ще звучи - никой не знае. Редактирано Юни 20, 2017 от Evtim Djerekarov Цитирай
Ламби Отговорено Юни 20, 2017 Отговорено Юни 20, 2017 Те тези неща са за десерт,когато откриваш топлата вода. 1 Цитирай
panko Отговорено Юни 20, 2017 Автор Отговорено Юни 20, 2017 (Редактирано) Ясно е, че тук във форума сте открили топлата вода. Аз казах, че ми трябва помощ, за да поставя в две колони по два 12" говорителя и да ги свържа с един стерео усилвател, нищо повече. Аз получих каквото трябва. Благодаря Редактирано Юни 20, 2017 от panko Цитирай
Ламби Отговорено Юни 20, 2017 Отговорено Юни 20, 2017 Първо тези 150 ватови говорители едва ли са китарни,второ усилвателя едва ли ще ги захрани,трето материята не ти е ясна обърни се към специалист.Всеки може да дава акъл,но парите са твои,това за топлата вода е в смисъл,че всичко е измислено и пробвано отдавна.Наздраве. 1 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 21, 2017 Отговорено Юни 21, 2017 (Редактирано) Ами, едва ли ще имаш проблем - сложи говорителите и свържи всеки говорител към един от каналите на съответният усилвател (при транзисторен усилвател, импедансът на говорителя трябва да е по-голям или равен на минималния импеданс, който поддържа усилвателя). При лампов усилвател трябва импедансите на озвучителното тяло и усилвателя да отговарят точно. Редактирано Юни 21, 2017 от Evtim Djerekarov Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 21, 2017 Отговорено Юни 21, 2017 Като искаш и 20 канален риг си направи, щом те влече - никой не може да те спре! Но според мен трябва да оптимизираш малко нещата. Аз също имам многоканална система, но ако използвам отделни усилвател+говорител за всяко нещо... де ще му излезе края... И гледай спецификациите на апаратурата и я използвай по предназначение. Мешавици от какъвто и да е вид никога не водят до добри резултати. Което е баш китарно го пусни в китарен амп с китарни говорител/колона. Което е друго (миди, синтове, емулатори и т.н.) - в моно или стерео РА. Някъде между отделните звукогенератори и РА-то сложи миксер или многоканален аудио интерфейс за корекции на нивата и трябва да станат нещата. Аз имам следното: лампов китарен амп за "нормалния" (и директен) звук; аудио интерфейс за майк преамп + миксер; два проца в рак за ефекти; МИДИ педалиера за управлението. В интерфейса се включват пиезо сигнал от китарата, един-два китарни микрофона и двата проца. След което всички 5-6 канала (един-два директни + два процеснат сигнал + два акустичен с ефекти) смесени отиват към стерео РА по една цижа. В репетиционна или някъде на конц - няма особено значние. Мъкна си китара + амп + педалиера + рака с простоии, нареждам си ги и пускам две жици към централното. Туй-то. 2 Цитирай
Recommended Posts