musicman Публикувано Октомври 26, 2004 Публикувано Октомври 26, 2004 Нека притежателите на този процесор споделят впечатленията си за него :-) Не се очудвайте, че пускам толкова теми за процесори, просто скоро мисля да сменям моя :-) Цитирай
synchu Отговорено Октомври 26, 2004 Отговорено Октомври 26, 2004 хехехех .... май подозирах ще доде тоз момент за тази тема. (бтв. Процесора го има в магазина на ПроМюзик на "Поп Богомил" 16 за 900 кинта май беше или нещо такова така че направо можеш да отидеш и да дрънкаш колкото си искаш). Босси не е пенкилер като Дигиглича има само ефекти и модели. Аз не го използвам за дисторшъни освен ако не искам да наподобя някакъв звук и е невъзможно да го направя с другите дивайси. С Босса става относително доста сносно и бързо. Дисторшъните не че са чак толкова кофти, но е добре да имаш фул-рейндж система (т.е. усилвател анд колони или активни монитори), за да може да звучи добре. Иначе си иска доста играчка докато го нагласиш с некъв друг усилвател/глава или комбо/. Иначе има сума ти ефекти и комбинации и модели. Дигиталните такива като ривърб, дилей, корус са типично по Роланд/Боссовски много добри и много използваеми (поне за мен). Уа-уа моделите (май бяха 6) също са доста добри. Дисторшън & овърдрайв моделите са много добри. Преамп моделите някой са добри други не чак толкоз. Чистите са доста добри по специално, овърдрайв не чак толкоз. Абе има хиляда и едно неща * 1000 които може да прави стига да ти се играе с него....че си е бая копане....мдам.... Ако искаш повече инфо питай? Цитирай
musicman Отговорено Октомври 26, 2004 Автор Отговорено Октомври 26, 2004 Ами, интересува ме например дали човек може да си играе с панорамата. Например със суич да прехвърляш сигнала в левия и десния канал... или посредата ? Доколкото знам има възможност за връзка с компютър. Има и миди възможности. Те как са и за какво са замислени ? Цитирай
synchu Отговорено Октомври 26, 2004 Отговорено Октомври 26, 2004 Хм....има доста стерео ефекти, т.е. стерео корус, дилей, пич шифтър и сума ти други.... да ти кажа не съм си играл много с това, защото никога не съм ги използвал и не ми е трябвало. Нещото което не мога да си спомня е дали имаше пинг-понг дилей, ама ше фърля един поглед довечера и ще ти кажа. Иначе има два отделни изхода Ляв&Десен. Ако не ти се чака до утре може да наминеш през www.bossgtcentral.com - там е фрашкано с инфо. Връзката с комп става само с МИДИ и е предвидена за прехвърляне на блендите напред назад. Има един софтуер който може да го прави и е със страхотен интерфейс и има сума ти функции но е платен, казва се GT Manager и струва 25-30 долара. Иначе сичко друго, което пише sysex файлове и комуникира по миди също може да ти свърши работа за прехвърляне на пачове. Цитирай
musicman Отговорено Октомври 26, 2004 Автор Отговорено Октомври 26, 2004 там не ми дават да пиша във форума... 10 пъти се оптах да се регистрирам и все нестава Цитирай
synchu Отговорено Октомври 27, 2004 Отговорено Октомври 27, 2004 Ами не би трябвало да имаш проблем с форума. На мен не ми е създавал никакви проблеми досега. Има паннинг дилей, въпроса е че като ефект PAN няма. Т.е. има стерео ефекти, но самото задаване на КОЛКО да е стереото го няма. На мен никога не ми е трябвало и затва не съм го изследвал в тази посока дали няма workaround. Тук го има ръководството пълното на ГТ-6 http://www.bosscorp.co.jp/products/en/_sup...ncd=273&iStcd=4 ЕДИТ: Лъжа. Има ПАН ефект ама има само Рейт и Дептх като параметри и хал хабер си немам за кво се изполва хехехехе....никога не съм го пипал.... ше трябва да го чуя днес....вчера не знам кво съм зяпал. Този е в една от "мулти-ефект" (FX2) секциите и при прегледа съм го изпущил. Цитирай
musicman Отговорено Октомври 27, 2004 Автор Отговорено Октомври 27, 2004 Значи като цяло си доволен от GT6 ? Той доколкото прочетох има дигитален изход. Ползвал ли си го? Как звучи с по-тежките ефекти? Видях, че има Metal Zone. Щото на мен ми трябва за разнообразна музика ;-) Цитирай
synchu Отговорено Октомври 27, 2004 Отговорено Октомври 27, 2004 Като цяло съм много доволен, от ЕФЕКТИТЕ, както споменах за дист използвам други джаджи Метал зоуна звучи достоверно и е един от най-добре моделираните, тва мога да кажа - а дали е хубаво е въпрос на вкус (не заради друго ами защото на мен и оригиналния не ми харесва като звук ) Има дигитален изход мдам, т.е. ако имаш дигитален вход на саунд картата например, можеш директно да записваш дигитално. Иначе за разнообразието - ми от тва по-разнообразно здраве му кажи Има един билюк причудливи ефекти като Ринг Модулатора например, който все още не мога да му намеря приложение, за ПАН-а вече казах че не го използвам, просто винаги записвам моно и стереоефектите след тва ги добавям (което за изпълнение на живо разбира не върви хехехе ). Но за това за което го използвам е перфектен. т.е. time-based ефекти, EQ, "копиране" на някакъв звук, някой друг причудлив ефект oт време на време, и УА-УА-тата са мнооого добри. не знам дали си наминавал пре форум.алл.бг там бяхме напоствали некви звуци от Зум ГФХ5 и Босси ГТ6. На Босси са тук http://info.datacom.bg/mwproj и файловете са: long_one.mp3 long_one_2.mp3 extremeV_shape.mp3 nice_crunch.mp3 power_crunch.mp3 vshape_crunch.mp3 Не показват супер добре какво може Боса, щото не съм си играл много....но горе долу са ок... Цитирай
synchu Отговорено Октомври 27, 2004 Отговорено Октомври 27, 2004 Между другото виждам, че и Dylan_101 (Rectifier от all.bg) се навърта насам. Той може да ти пусне на Зум ГФХ5 семпъли на дисторшъните и да вземе компетентно отношение по въпроса, за да имаш още мнения преди да инвестираш ! Цитирай
Dylan_101 Отговорено Октомври 27, 2004 Отговорено Октомври 27, 2004 Между другото виждам, че и Dylan_101 (Rectifier от all.bg) се навърта насам. Той може да ти пусне на Зум ГФХ5 семпъли на дисторшъните и да вземе компетентно отношение по въпроса, за да имаш още мнения преди да инвестираш ! хе-хе, как ме разконспирира само да, ей тука има разни семпли от Zoom GFX-4: http://www.soundclick.com/bands/3/destruct...vepotential.htm не са много засега, ама някой ден ще има попълнение Цитирай
synchu Отговорено Октомври 27, 2004 Отговорено Октомври 27, 2004 е ти сам си призна и при това доста отдавна в първите постинги в този борд?? бтв. мислех че е ГФХ5, то било ГФХ4 ...друго си е от сорса... Цитирай
musicman Отговорено Октомври 27, 2004 Автор Отговорено Октомври 27, 2004 Ще проверя сега всички саудове ;-) Аз всъщност се триумя между GNX4, GT6 и Line 6. Но ще чуя и зуум-а. Аз на този модел му бях хвърлил око преди верме ама си купих корг :-) Много ме вълнува има ли такъв Pan ефект (самостоятелен или в процесор), може и да не се казва така но да може да превключва каналите като се натисне някой суич ? Цитирай
synchu Отговорено Октомври 28, 2004 Отговорено Октомври 28, 2004 Ама за какво ти е този пан толкова критичен? Сподели? Може да се намисли и друго решение по въпроса... бтв. Мен ако питаш вече след толкова копаене по процесори, аз бих си взел некъв до 30 вата свестен усилвател с ЕФЕКС луп- като Пиви Класик 30 (тоя имаше ли луп не мога да си спомня), дисторшън и некъв процесор без дистери и преампове и секъв подобен шит....като нещо от TC G-серията и Lexicon-ите малките.... Мисля след около година-две време даже да я свърша тази работа като имам повече време...да разпродам шита...и да си зема някакъв готин усилвател (ТриАмп 8) или Енгл или Фрамус Кобра) & ТЦ Г-Мажор .... Цитирай
musicman Отговорено Октомври 28, 2004 Автор Отговорено Октомври 28, 2004 не, не е толкова важно :-) просто ми се ще да си имам такъв ефект. А иначе и аз се замислям да нещо 30 ватово (кубе) но искам и процесор да имам. В момента имам KORG AX100G но мисля, че вече ми е време за нещо по-професионално :-) Цитирай
synchu Отговорено Октомври 28, 2004 Отговорено Октомври 28, 2004 хехехе може мдам...желанието е голямо нещо при всички случаи. В един момент обаче установявам, че примерно поне 5-6 от ефектите никога не съм ги пипал...от останалите 16348 ефекта половината съм ги използвал 4-5 пъти МАКС. Комбо ( гадно ми звучи "кубе", според мен някой недоразбрал що е "combo" и как се чете е вкарал в българския език преди 20-30 години) си е винаги изключително добър вариант. Ми от ТЦ (TC) по-професионално здраве му кажи.... хехе ...кинтите са си твои ти решаваш както се казва.... успех. Цитирай
Recommended Posts