fLiSk Публикувано Февруари 2, 2007 Публикувано Февруари 2, 2007 Ами сетих се от една тема която Кольо беше пуснал... Всъщност защо да не отворим една такава темичка за да обсъждаме звученето? За да не бъда голословен ще пусна един запис с ужасно качество. http://media.putfile.com/Improvizaciika Процесора ми е слаб а микрофона ужасен... Затова записът не е добър и има пукане. Въпросите ми са как намирате драйва и уа-то. Китарата ми не е особено добра за метъл (Фендер стратокастер) но се надявам, че съм докарал сносен звук. Колкото до темичката, тя е пълна импровизация и затова клати тук таме ритъма като се замисля Цитирай
stratocaster Отговорено Февруари 2, 2007 Отговорено Февруари 2, 2007 въпреки пуканките и лошото качество, мисля че е добър саунда зверче е драйва е добре, точно мой тип уа-то не мога да преценя с какъв ефект е? Цитирай
fLiSk Отговорено Февруари 2, 2007 Автор Отговорено Февруари 2, 2007 Чейна е следния Фендер U.S. Stratocaster - Буустър/Овърдрайв Firesound (Nikifena/N-Audio) - Ibanez Sonic Distortion (SD-9) - Morley bad Horsie 2 Steve Vai Signature Wah (на Contour Wah, като кунтура е на 25%, а нивото на звука на малко под половината) - Marshall 5210 Та това е то... другото е калпави ръце и лош компютър. Цитирай
kolio_k Отговорено Февруари 3, 2007 Отговорено Февруари 3, 2007 Драйва звучи много добре(майната му на пукането),За Уато не знам би било хубаво да го чуя на живо,но предполагам че е ОК. Ето и моя принос към темата slab-drive [ normalen--drive Двата семпъла са записани с TC Electronic Vintage distortion.Китарата е пак Фендер,кубето е Буги,мик - Шур 545,миксер с корекции всичко освен гейна на 12 часа,саундкарта.Няма никаква обработка от компа.Целта е саунда да е максимално близък до действителността,нарочно няма и реверб.Саунда е леко "къдрав" ,мп3то мачка,128 явно е не е достатъчно п.п.същите семпли ги пуснах и в фукня,сори за дублирането,но тази тема е така или иначе за семпли Цитирай
kolio_k Отговорено Февруари 3, 2007 Отговорено Февруари 3, 2007 Мерси радвам се че ти харесва Цитирай
fLiSk Отговорено Февруари 4, 2007 Автор Отговорено Февруари 4, 2007 Звукът е наистина много винтидж, както си говори и името на дисторшъна Скоро ще пробвам подобен вид звук с буустъра на Никифена и със драйва на кубето Цитирай
Old_Shetarhand Отговорено Февруари 4, 2007 Отговорено Февруари 4, 2007 Лелеее КОлиооо ного як соунд уееее!!!! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 7, 2007 Отговорено Февруари 7, 2007 В една тема от изработка и ремонт, преди половин година бях постнал семпли от последното зверче, което разработвам, и още не съм довършил, поради многото неопитани идеи, които се въртят в главата ми: Ето семпли. Реверба е от компа. http://djerekarov.muzikant.org/driver3.mp3 http://djerekarov.muzikant.org/driver.mp3 Това е преамп/спийкър симулатор, подобен на дистер, но има и клиин канал, който намалява гейна на второто стъпало, и звука става чист. Има и леки модификации за dynamic bias-shifting, duty cycle modulation, както и различни идиотщини, генериращи хармониции още преди да се появи ограничаване на сигнала, и така да се постигне така желаният постепенно появяващ се "бавен" дисторшън. В общи линии ефекта е направен на базата на сравняване на сигнали. Кажете как ви се струва звучеца. Добре ли е, и какво още може да се направи. В момената се опитвам да проектирам друг, прототип, който вече се прави на базата на истински волт-амперни характеристики на лампите, но не се знае кога ще има резултат по него. Цитирай
bratmito Отговорено Февруари 7, 2007 Отговорено Февруари 7, 2007 Това директно в звуковата карта ли е записано?Звучи доста добре!Само на втория семпъл,чистата китара ми звучи малко....хай фи. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 9, 2007 Отговорено Февруари 9, 2007 Да, директно в звуковата карта. Чистата китара на втория семпъл няма спийкър симулатор, затова звучи хайфи. Обаче ме кефи, че дори с толкова високи, пак има осезаема мекота при ударите. Цитирай
Fashion Отговорено Февруари 9, 2007 Отговорено Февруари 9, 2007 Ето и от мен едно кратичко солце докато изпробвах новото комбо.Само с китарата и комбото дирекно в компа:http://media.putfile.com/solo-s-Marshall Цитирай
fLiSk Отговорено Февруари 9, 2007 Автор Отговорено Февруари 9, 2007 Е кажи какво е комбото и китарата де Иначе звукът е много, много, много добър за този тип музика. Цитирай
KingdomX Отговорено Февруари 9, 2007 Отговорено Февруари 9, 2007 Е кажи какво е комбото и китарата де Иначе звукът е много, много, много добър за този тип музика. И аз искам да знам.Много ми допадна звученето ти. Цитирай
Fashion Отговорено Февруари 9, 2007 Отговорено Февруари 9, 2007 Ами нещата ми са описани в подписа ми Цитирай
Recommended Posts