the_gorer Публикувано Март 5, 2005 Share Публикувано Март 5, 2005 ОК, това е втората тема за софтуер за метъл барабани, която подхващам. Вече имам FXPansion BFD, благодарение на Делян ( ) и ми се ще освен с него да поекспериментирам и с дръм луупове. Поразрових се в интернет и намерих един диск с барабанни луупове специално за метъл (две каси и прочее). Дискът се казва Beta Monkey Double Bass Mania. http://www.betamonkeymusic.com/Double_Bass_Mania.html Искам да попитам: има ли го някой на диск, виждал ли го е някой качено на сървър за свободен даунлоуд и прочее? Аз го търсих в мулето и другите p2p-та, но му намерих само упътването. Другият ми въпрос е: някой ползвал ли е и други подобни метълски луупове и откъде може да се вземат? Мерси. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ProjectHamsterdam Отговорено Март 5, 2005 Share Отговорено Март 5, 2005 Съдейки от качените на сайта семпли бих казал, че направата не е особено сполучлива. Наистина и аз не съм чувал за друг диск с лупове за метал, но бих искал да има нещо по-качествено. Освен това луповете (освен ако не са перфектни като звук - а тези не са) ограничават възможността за редактиране. Т.е. например касите въобще не ми харесват, но няма как да се сменят. Иначе е хубаво за черпене на идеи, щото все пак не сме барабанисти и няма откъде да си изсмуча тези барабани другаде, но за използване в записи хич не ми харесват. Освен това що за "Blast Beat" е това? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Март 5, 2005 Автор Share Отговорено Март 5, 2005 (Редактирано) Аз слушах някои от нещата на хората от форума и съм почти сигурен, че на две-три от тях са ползвани луупове (и то доста сполучливо). Наистина е много удобно с тях - не разбирам от програми за правене на хубави барабани (Glacierise хвалеше Sonar), пък и да разбирах, е доста трудно и пипкаво да ги подреждаш нота по нота в MIDI-то. От друга страна, истинските барабани се записват адски трудно, трябват амнайсе хиляди мирофона и така нататък. Пак не става. За мързеливи копелета единственият лесен вариант са лууповете (поне за демота и за бързо сглобяване на идеи, както каза ти) Mu3epHuK, ти лично какво ползваш? И въобще дайте да ги намерим тези лупове Beta Monkey Double Bass Mania. ..... Редактирано Март 5, 2005 от the_gorer Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Black Bird Отговорено Март 5, 2005 Share Отговорено Март 5, 2005 (Редактирано) Гледам сайта към 43 лева са... :green: Не е скъпо за едни барабани хихи Редактирано Март 5, 2005 от Nalbantov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ProjectHamsterdam Отговорено Март 5, 2005 Share Отговорено Март 5, 2005 (Редактирано) Дам и аз това гледах - 30 долара са. Няма скоро да ги изпиратстват, защото са съвсем нови на пазара. Май. :think: Начи аз пак ще говоря за DFH 1 - не ми се смейте, ама само с това съм работил, не за друго. Та там има едно аудио CD с loop-ове с двойни каси - металски са. САМО ЧЕ трябва сам да си ги нарежеш и оформиш като лупове, защото са в аудио формат. Лесно е, и с Cool Edit става. Има и брейкове, които са доста яки и доста яки ритми - има и истински грайндажи 3-4 вида. Само че аз се отнясям скептично към идеята да се прави метал с лупове - това е територия повече на рапърите и т.н. А аз пиша най-некадърните барабани на света. С Cool Edit. ПП: Какво не ти хареса в BFD? Щото на мен ми се свали едната част, но трябва да си преформатирам поне единия партишън на харда в NTFS, за да мога да погледна за какво става въпрос. Редактирано Март 5, 2005 от Mu3epHuK Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Black Bird Отговорено Март 5, 2005 Share Отговорено Март 5, 2005 Дам и аз това гледах - 30 долара са. Няма скоро да ги изпиратстват, защото са съвсем нови на пазара. Май. :think: Начи аз пак ще говоря за DFH 1 - не ми се смейте, ама само с това съм работил, не за друго. Та там има едно аудио CD с loop-ове с двойни каси - металски са. САМО ЧЕ трябва сам да си ги нарежеш и оформиш като лупове, защото са в аудио формат. Лесно е, и с Cool Edit става. Има и брейкове, които са доста яки и доста яки ритми - има и истински грайндажи 3-4 вида. Само че аз се отнясям скептично към идеята да се прави метал с лупове - това е територия повече на рапърите и т.н. А аз пиша най-некадърните барабани на света. С Cool Edit. Btw тези дръмс на маймуните много ми харесват е аз не правя метал де но....мнго ми харесват честотно самите барабани де да ги имам на семплирани китове Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ProjectHamsterdam Отговорено Март 5, 2005 Share Отговорено Март 5, 2005 Ми на сайта нали пише, че са включени и индивидуални семпли на всеки инструмент? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Март 5, 2005 Share Отговорено Март 5, 2005 Дам и аз това гледах - 30 долара са. Няма скоро да ги изпиратстват, защото са съвсем нови на пазара. Май. :think: Начи аз пак ще говоря за DFH 1 - не ми се смейте, ама само с това съм работил, не за друго. Та там има едно аудио CD с loop-ове с двойни каси - металски са. САМО ЧЕ трябва сам да си ги нарежеш и оформиш като лупове, защото са в аудио формат. Лесно е, и с Cool Edit става. Има и брейкове, които са доста яки и доста яки ритми - има и истински грайндажи 3-4 вида. Само че аз се отнясям скептично към идеята да се прави метал с лупове - това е територия повече на рапърите и т.н. А аз пиша най-некадърните барабани на света. С Cool Edit. ПП: Какво не ти хареса в BFD? Щото на мен ми се свали едната част, но трябва да си преформатирам поне единия партишън на харда в NTFS, за да мога да погледна за какво става въпрос. Къв смех бе мен DFH 1 e може би е една от най-добрите библиотеки, които при това са направени почти готови за употреба (с гейтове, еку леко и компресия). Звучат си добре и са направени за директна употреба с малко базикане. DFH2 за сметка на това е абсолютно "сух" запис. Са за другите не знам - ама аз специално немам време да седя и да налаждам барабани сума ти време (нито пък разбирам чак толкоз). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Март 5, 2005 Автор Share Отговорено Март 5, 2005 (Редактирано) Какво не ти хареса в BFD? Щото на мен ми се свали едната част, но трябва да си преформатирам поне единия партишън на харда в NTFS, за да мога да погледна за какво става въпрос. Не съм казал, че не ми харесва - дори не съм го пробвал още по същите причини. Нямам място на харда и съм във FAT32. Просто искам да пробвам и с луупове за по-бързо, пък после за сериозната работа ще си редя нещата с BFD. Btw тези дръмс на маймуните много ми харесвате аз не правя метал де но....мнго ми харесват честотно самите барабани де да ги имам на семплирани китове Те имат и версия само със семплирани китове. Пет кита са там (има и стотина лупчета). Виж тук: http://www.betamonkeymusic.com/GCK.html В момента я смъквам от eMule, ама кел файда от нея, щото трябва пак сам да си ги редя (аз ако ще си играя да ги редя, то по-хубаво направо с BFD-то да я подкараме от самото начало) О, и междудругото - ако не си по метъла, те имат 7-8 други CD-та с лупове за рок. Отвори сайта и погледни вдясно - там има един червен надпис "Drum Loop Libraries". Под него има падащо меню. Цъкваш на него и си избираш каквито лупове искаш - кеф ти рок, кеф ти алтърнатив рок, кеф ти блус и т.н... Редактирано Март 5, 2005 от the_gorer Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jFog Отговорено Март 5, 2005 Share Отговорено Март 5, 2005 Beta Monkey Double Bass Mania И аз не можах да го намеря тоя диск но ме заинтригува определено Ако го намеря ще доложа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jFog Отговорено Март 5, 2005 Share Отговорено Март 5, 2005 НО попаднах на нещо друго.. Drumkit from hell - 650 мгб. ПОне като име е Ок сега го точа..нямампредстава кво ще е Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Март 5, 2005 Автор Share Отговорено Март 5, 2005 НО попаднах на нещо друго..Drumkit from hell - 650 мгб. ПОне като име е Ок сега го точа..нямампредстава кво ще е Аз го имам - Drumkit From hell MULTIFORMAT. Tова са просто семпли, които можеш да използваш с няколко VSTi семплера (Battery, Halion и т.н.) Няма лупове там. ........... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jFog Отговорено Март 5, 2005 Share Отговорено Март 5, 2005 ами семплите амиго са половината барабани, ако ме питаш мен. Аз имам доста но са все в гъзъ.Тоест има няколко с които по принцип си работя но повечето нестават за метал.Ще ги видим тия. Фрути Лупс програмата ползвал ли си я, с добри семпли можеш да си направиш добри лупове , ако ти се занимава де Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Март 5, 2005 Автор Share Отговорено Март 5, 2005 Ползвам FruityLoops, но при тази програма не ми е ясна "хюмънизацията" на барабаните. Има един бутон "Humanize", ама той прави съвсем друго нещо Иначе Фрутито експортва готови лупове, със съответният им там маркер и прочее. Определено е готино за монотонни, роботски барабани. А иначе семпли имам колкот сакаш Мъката ми е, че не мога (и ме мързи) да ги подреждам, пък с готовите лупове само теглиш чертата и ритъма ти е готов за 1 минута Междудругото току що пробвах BFD-то. Жестоко е!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ProjectHamsterdam Отговорено Март 5, 2005 Share Отговорено Март 5, 2005 Я тогава напиши нещо на това BFD и го качи някъде да чуем - не много - до 30 секунди нещо, ако може грайндаж или нещо с две каси и брейкове. Аз си поиграх малко с луповете на DFH 1 - не съм доволен от брейковете в тея лупове, щото свършват много нелогично, та се налага да се режат, но откъм саунд много ме кефят. Жалко, че са толкова малко на брой. Ето, чуйте. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts