Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте,искам да попитам има ли по издръжливи струни за акустична китара от еликсир наноуеб,тъй като ползвам дадарио и ги сменям на всеки 2 седмици,питам тък като не съм ползвал елексир.

Отговорено

Според моите дългогодишни експерименти с много видове скъпи(над 20лв) струни извода ми е, че Еликсир са най-добри. Не съм опитвал Ernie Ball Slinky Acoustic Guitar Strings feature patented coated Titanium RPS Technology - 27лв и Ernie Balls new Everlast nanotechnology - 39лв

Отговорено

И на мен засега Elixir са ми фаворит, макар да не използвам за акустичка. Но за бас и ел. китара...

Сега съм заредил едни Дърварио с покритие, които не съм тествал все още. И ми подариха едни Cleartone, които предния път не показаха нищо впечатляващо (въпреки свинската си цена), ама ще видим.

Отговорено (Редактирано)

Дали да бъдат фосфор бронз или бронз зависи от няколко неща. Аз например се съобразявам с акустичните честотни характеристики на китарата. Ако акустично китарата звучи по-глухо използвам само бронз 80/20 защото те са по-звънливи. Но ако китарата има по-изразени средни и високи обертонове тогава ползвам фосфор бронз, защото те звучат по-меко. Всеки може да има свои специфични предпочитания.

Например в сайта си Еrnieball показват графика на честотната характеристика на различните си модели

https://www.ernieball.com/guitar-strings/acoustic-guitar-strings/earthwood-8020-bronze-acoustic-guitar-strings

Редактирано от Лими
Отговорено

Да ясно,ще опитам с фосфора че да видим,китарата ми е epiphone aj 220 s досега бях с бронзови,но прекалено ярко звучат.Благодаря за инфото.  :thumbs_up: