StoyanStoyanov Публикувано Март 14, 2017 Публикувано Март 14, 2017 Здравейте,искам да попитам има ли по издръжливи струни за акустична китара от еликсир наноуеб,тъй като ползвам дадарио и ги сменям на всеки 2 седмици,питам тък като не съм ползвал елексир. Цитирай
Лими Отговорено Март 14, 2017 Отговорено Март 14, 2017 Според моите дългогодишни експерименти с много видове скъпи(над 20лв) струни извода ми е, че Еликсир са най-добри. Не съм опитвал Ernie Ball Slinky Acoustic Guitar Strings feature patented coated Titanium RPS Technology - 27лв и Ernie Balls new Everlast nanotechnology - 39лв 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Март 14, 2017 Отговорено Март 14, 2017 И на мен засега Elixir са ми фаворит, макар да не използвам за акустичка. Но за бас и ел. китара... Сега съм заредил едни Дърварио с покритие, които не съм тествал все още. И ми подариха едни Cleartone, които предния път не показаха нищо впечатляващо (въпреки свинската си цена), ама ще видим. 1 Цитирай
StoyanStoyanov Отговорено Март 14, 2017 Автор Отговорено Март 14, 2017 Значи елексира си остават фаворита,ясно.А какви ползвате най-често фосфор бронз или бронз? Цитирай
Лими Отговорено Март 14, 2017 Отговорено Март 14, 2017 (Редактирано) Дали да бъдат фосфор бронз или бронз зависи от няколко неща. Аз например се съобразявам с акустичните честотни характеристики на китарата. Ако акустично китарата звучи по-глухо използвам само бронз 80/20 защото те са по-звънливи. Но ако китарата има по-изразени средни и високи обертонове тогава ползвам фосфор бронз, защото те звучат по-меко. Всеки може да има свои специфични предпочитания. Например в сайта си Еrnieball показват графика на честотната характеристика на различните си модели https://www.ernieball.com/guitar-strings/acoustic-guitar-strings/earthwood-8020-bronze-acoustic-guitar-strings Редактирано Март 14, 2017 от Лими Цитирай
StoyanStoyanov Отговорено Март 14, 2017 Автор Отговорено Март 14, 2017 Да ясно,ще опитам с фосфора че да видим,китарата ми е epiphone aj 220 s досега бях с бронзови,но прекалено ярко звучат.Благодаря за инфото. Цитирай
Петьо Бояджиев Отговорено Март 15, 2017 Отговорено Март 15, 2017 А и бронза свършват една идея по-бързо. Цитирай
Recommended Posts