Jump to content
Българският форум за музиканти

мюзикуатор


Recommended Posts

...

Патетичния тон в случая буди в мен лека насмешка! Предполагам и в други.

 

...Аз ли трябва да ви казвам, че диджей с един лаптоп мп3-ки изяжда хляба на няколко души , учили години да свирят? И това се случва на всяко дипломатическо парти, на всяко светско събиране, на всеки коктейл?!...

 

Влади Михайлов

 

п.п.

Какъв ли скандал ще стане, ако ваши представители заедно с представители на Икономическа полиция /да речем/ прекратят озвучаването на парти на политици и бизнесмени във Военния клуб поради незаконно използване на музика?!

В.

 

п.п.п.

Аз написах моето име. А как е Вашето, уважаема тъпа патко?

 

Уважаема тъпа п.тко, имам конкретен въпрос:

Инициирали ли сте проверка на законността на излъчваната музика на коктейл на дипломатическия корпус? Би трябвало политиците да подкрепят такава инициатива, нали?

Ако да - какъв е резултата? Ако не - защо?!

 

ДЕЛА ТРЯБВАТ, А НЕ ДУМИ!

 

Като че ли конкретния ми въпрос в после-послеписа също остана без отговор, госпожо/госпожице Анонимус. Ако предпочитате анонимността, значи не сте съвсем уверена в това, в което се опитвате да убедите нас. Е как да стане?!

 

Отново пиша името си:

Влади Михайлов

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 47
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено (Редактирано)
Мога ли да попитам @Тъпа патка защо спирате музиката в БНР? Що не спрете музиката в телевизия Планета или радио Сигнал+? Половината поп фолк песни и подобна пумия с която ни заливат са на събски или гръцки изпълнители.Къде сте? Кои сте?Аз знам защо не го правите защото ако го направите ще изравнят жалката ви институциика със земята.Другият вариант е да работите ръка за ръка против останалите.Изобщо не ви пука за авторските права нито на българските нито за чуждите изпълнители сега са ви изтънели джобовете и просто искате да ги напълните.И от цялата работа винаги страдат музикантите а вие си живеете живота.

 

"Планета" и "Сигнал+"... те са безсмъртни, в най-лошия смисъл на думата.

Те дори не си правят труда да "заобикалят" закона, те го потъпкват. Милионите, които се леят от тази машина за пари, са повече от достатъчни за всичко това.

 

БНР и БНТ... играят по правилата, а знаете какво означава това в "милата" ни родина.

 

Проблема, очевидно, е главно във високите етажи на властта. Изпълнителите са някъде в дъното, а "Мюзикаутор" - малко по-нагоре от тях. Получава се малко като във феодализма - "Васалът на моя васал не е мой васал". Така образувалата се верига възпрепядства единното мнение по въпроса. Тези, които знаят, че всички проблеми би трябвало да водят до тях, нямат никаква изгода променят системата, ясно защо.

Редактирано от kolega
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Музикаутор, автори на музика, изпълнители и аранжори - всички имат интерес от спазването на Закона за авторското право. Само ползвателите /тези дето трябва да плащат/ - нямат. На Министерството на културата - до музика ли му сега? Кой крив, кой прав - само дето резултат няма.

А бе, питам:

Защо няма едно ято инспекторчета по места, които да шарят по заведенията из страната? От името на някаква организация и на процент от нашите пари?!... Който използва, а не плаща - глоба! Защото чиновниците от бюрата си /които защитават нашите права/ и при добро желание нищо не могат да направят. Практиката го показва! С поучение или тръбене по вестниците тази работа не става. Защото няма кой да чуе!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@представителят на Мюзикаутор... защото "тъпа патка" не звучи никак сериозно и това според мен подразни основно хората тук! Предполагам и този коментар ще остане без отговор, но бих искал да го кажа, защото ме тормози от известно време. Ще започна малко от далече, като и ще повторя някои от думите на някои от съфорумците. Идеята на Мюзикаутор е да предпази и да гарантира правата на БГ музканта(който си плаща за тях) основно, не е ли така? Не казвам нищо с лош тон, просто като един млад човек си изяснявам нещата на глас, ако мога така да кажа. Много добре знаете какво коства на една млада или вече утвърдена група да постигнат успех на БГ сцена, а и дори само пред публика на едно мъничко концертче. Всеки един от хората тук е започнал от нищото с много усилия и лишения, за да може да изсвири или да запише няколко песни на диск в някоя репетиционна. В този форум ще срещнете голяма палитра от страхотни музканти, които не са част от фолк течението, заливащо страната ни. И това не го казвам с лош умисъл, просто е факт. Някои от музикантите тук творят в милата ни татковина, а други свирят в чуждестранни групи. Всеки по своя път.

Стига с преамбюла.... Сега по същество! Питането ми е - какво прави Мюзикаутор, за да прекрати този "музикален" фарс и да стимулира подобряване на качеството и увеличаване на броя издания на албуми от БГ групите, различни от това фолк течение, което споменах? Докога ще има албумите на БГ групите само на МП3 в колекциите на заведенията и вероятно на много радио станции? На една група й коства огромен ресурс(който е не само финансов) за нашите национални стандарти, за да издаде своето творение след дълга работа. Това Ви е ясно, както и на нас. НО! Това става едно прахосване на пари за тях от момента, в който влизам в някой сайт и виждам как са метнати албумите на групи като Балканджи, Латинопартизани, Каскадьори и още много други, които са членове на този форум и за жалост ще ми отнеме цяла вечност да ги изброя и представят държавата ни в концерти, в които участват световни банди. Ако не се взимат мерки, то значи нещата са оставени на самотек, което е много депресиращо за тези музиканти. Не помагайте за убиването не качествената българска музика. Нали всички трябва да работим заедно! Да го направим, защото Вашия бизнес е бизнес за всички музиканти тук, а не е просто игра!

 

Поздрави,

Виктор

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А кой питаш точно ?

Е, кого до питам! Тези, които се интересуват от темата. Не е ли чудно, че има Министерство, Музикаутор, Театъраутор, Закон има, чиновници има... само пъдаря го няма. Дето ще ни пази от крадците! А, познайте защо?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Въпросът беше реторичен

 

По повод този диспут, още в началото, когато представителя на Мюзикаутор писа по темата аз реших да напиша по едно писмо на Мюзикаутор и Профон със предложението да напишат статия за нашия сайт в която да се представят и да не се стига до подобни излагации. В крайна сметка днес получих отговор от Профон, че ще напишат. А от Мюзикаутор все още нямам отговор. Имам едни подозрения кой се крие зад този ник "Тъпа патка" и ако се окажат верни - жална им майка на всички, които разчитат труда им да бъде достойно заплатен. Но това ще го споделя когато съм 100% сигурен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

музикаутор ако си вършеха работата щяха да юрнат и клубовете с жива музика където се свирят кавъри - и те трябва да за права да плащат ... При това положение банди които забиват кавъри или ще трябва да си плащат за това или да не свирят кавъри ... ама нали живеем в България можем да си правим трибюти на който си поискаме и когато си поискаме :cheers2::thumbdown:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
Отговорено (Редактирано)

Всяко чудо за три дни. Тъпата п.тка си снесе барабонките и си замина. Някой да е чул за резултат от вестникарските напъни на мюзикаутор? Ако да - ще се радвам да го науча...

 

 

п.п.

Май форума продължава да е в сферата на мечтите. Ами може и да остане така - да не е луд някой да прави форум, в който да получава само негативни оценки?

 

Вече не пиша в тази тема името си - явно не заслужава!

Редактирано от Vlad
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че дойде време да ви разкрия някои неща около Мюзикаутор и кой се представя за тъпа патка.

Предистория. След като прочетох постовете на тъпата патка си дадох сметка,че ние като музиканти много малко знаем за тези сдружения за защита на авторските права. Оказа се, че освен Мюзикаутор и Профон защитават авторските права само, че едните на изпълнителите а другите на авторите и продуцентите... или нещо такова. Та реших да напиша 2 писма до изпълнителните директори на Мюзикаутор - Цеца Ефтимова и на Профон - Марияна Лазарова.

В тези писма помолих двете дами да напишат статия за нашия сайт, където да представят сдруженията си и да ни кажат нещо повече за тях. А в писмото до Мюзикаутор обърнах внимание на г-жа Ефтимова, че във ворума техен представител излага дружеството и да му обърне внимание за да не се получава така. Естествено писмата ги подписах с името и фамилията си. Резултата е, че тъпата патка започна да се обръща към мен с фамилното ми име. Оставям на вас да си направите изводите кой ръководи Мюзикаутор. Мисля, че лесно да се навържат нещата. От Профон ми пратиха писмо в което ми благодарят за интереса и обещаха да напишат статия. За сега обаче още няма нищо. Дано те да са по-сериозни и надеждни от Мюзикаутор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

тъпата патка започна да се обръща към мен с фамилното ми име

в днешно време не е трудно да се събере дори и от нета информация кои кои е, къде живее, кво прави и тн.

 

ето едно малко примерче - http://www.whois2.org/?domain=muzikant&tld=org

 

тъй че не е добре да се правят пребързани изводи ... чесно казано дори може да има съмнения че тъпата патка въобще е от мюзикаутор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...

Наистина ли не знаете, че Музикаутор е член на CISAC (международната организация на авторските дружества). Че има договори за взаимно представителство с повече от 50 дружества от целия свят. Че по силата на тези договори, тъй като представляваме не само българските, но и чуждите автори на територията на България, ние трябва да уеднаквяваме тарифите си, ако не в размера (нашите са едни от най-ниските), то поне в принципите. Че събираме възнаграждения от рингтоновете. От дисковете (музика и филми), които се разпространяват чрез пресата. Че започнахме да сключваме договори за интернет-използването. Че от години се борим с "кръчмите" (вж. по-горе). ...

 

...

 

Желая Ви успехи! Ако Вие успявате, и ние ще успеем! Ние сме Вашето дружество!

 

Тъпата п.тка Е от мюзикаутор.

Никой не би говорил по този начин в полза на дружество, чиято полза за повечето регистрирани членове е съмнителна.

 

Но да не изместваме спора на друга плоскост - да, нищо не пречи да се изпокараме кой кой е - от това някои биха имали полза. А и смятам, че анонимността и мълчанието по зададените лично от мен въпроси са достатъчно красноречиви.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По същата логика и аз мога да ти кажа, че не си сигурен на чие име е регистиран домейна и дали същия е администратор тук.

А и аз не съм правил заключения. Казах хората сами да си правят изводите. За себе си знам със сигурност кой стои зад това име.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Смешни са ми тези хора, които си мислят, че като използват прякори и са самата анонимност. Скоро един такъв нов-стар господин се опита отново да пусне тук въдицата, след като беше осирал 2 пъти пейзажа под различен псевдоним. Е не ста'а!

Ха-ха, по същия начин и той не отговаря на въпросите ми вече в две теми - само влиза, гледа ми профила и си трае. Е к'о да се пра'и - не сме толкова невинни вече да си мислим, че като ни плюят и дъжд вали...

 

тъпа п.тка:

"...Желая Ви успехи! Ако Вие успявате, и ние ще успеем! ..."

Е да ,бе, да, и много ясно как - на наш гръб...

Редактирано от Vlad
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.