Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

За да не правя нова тема,ще попитам в тази!Лявата ръка ми е на фуса а дясната на соло барбанчето,като дясната е доста по слабо развита от лявата-та въпроса ми е същите упражнения ли ми вършат работа?И има ли тука такива барабанчици?

• Отговори 44
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

А, то сумати народ така свири, и Майк Бордин от Фейт Но Мор свири така, има и такива, които обръщат ръцете както си поискат. Изобщо отворената постановка е много удобна, аз, за съжаление, не я владея :)

Иначе да, за тебе важат същите упражнения, като атоварваш съответно повече слабата ръка, при тебе дясната. Междудругото как свириш на райда? Нали с дясната ръка или си го мтнал и него отляво?

Отговорено

Ми не от дясно си е райда.В момента свиквам да си кръстосвам ръцете,лявата на райда естествено,чат пат си местя единия райд от ляво,но не ми е практика.Малко ми е сложно да бия по томовете ма сигурно с времето ще свикна,както свиквам с райда!

Мерси много Човеци!

Отговорено

абе ти левичар по принцип ли си бе? тогава комплекта се реди наобратно просто, не ми казвай че и левия крак ти е по-силен а свириш на касата с десния щото тва идва доста странно

Отговорено

Хахаха, Кацко е прав. Да не си левичар верно?

Ама щом можеш да водиш добре с дясната ръка на райда, какъв ти е проблемът? Мен ако накараш да водя с лявата на каквото и да е, се получава доста сложничко. :greenangel:

Макар че за изравняване на ръце точно това съм правил и лявата продължава да не ми е като дясната. Но при всекидневни упражнения нещата стават доста бързо, така че - дерзай :greenball:

Отговорено

пич,след всичките смислени и несмислени неща които се изговориха да ти кажа и аз нещо!остави всички технически неща настрана и почни да правиш маклко физически упражнения преди това за да ти заякне ръката,щом си я кунтузил.за изравняването на ръцете ако не се почне още когато просвирваш на барабани след това отнема доста време,не са лоши и идеите които някой дадоха,но за да си изравняваш ръцете просто почни с 1-нични,2-йни,3-йни и 4-ворни удари със всяка ръка с метроном задължително!!!след това почваи да пробваш да си сменяш ръцете и върху комплекта!!има ли школи по въпроса,така че не откривай топлата вода сам!!

Spasse не се сърди за термините,ама някой нямат точен превод на БГ,но не е лошо колегите да ги дообясняват английските термини по добре!!

Отговорено

абе изсвири шес шъфъла, седем парадидли с груув и клосед хихат, с акценти на снеъра на 3 8 и 6/49 и всичко ше се оправи

Отговорено

Ми левичар съм!И да десния крак ми е на касата,а комплекта не е обърнат,аз така си почнах отначало.

Ама що да е странно?

Отговорено
Ми левичар съм!И да десния крак ми е на касата,а комплекта не е обърнат,аз така си почнах отначало.

Ама що да е странно?

Няма странно. Както ти е кеф и ти е удобно - така свири. Да, има и други левичари тук, поне още един. Аз съм левичар. Офф:Пиша и се храня с лявата ръка. Когато я счупих навремето, изпаднах в голямо премеждие при първото ходене по малка нужда. Добре, че овреме се сетих как ходят жените, че щях да стана за резил в собствените си очи. :-D

Отговорено

еми левичарите си обръщат сета по принцип, а и повечето школи са писани така и изобщо освен ако наистина не искаш да си супер оригинален и откривател в методологията за барабани:) по-добре си обърни сета като за левичар:Dиначе би-могъл някой ден теоретично така да станеш много добър, на практика ако свириш така още като начинаещ прогреса ти ще се позабави

Отговорено

Можеш като се забавляваш със себе си да го правиш с лява ръка :) !

Сега сериозно: Можеш да свириш LLLL RRRR, води с лява, слагай акценти и т.н. Както казаха колегите преди мен - свири и парадидли и си играй с акцентите, измисляй си комбинации и т.н. Воденето на фуса с лява ръка също е много полезно, даже ако свириш с кардан или 2 каси можеш и с ляв крак да свириш там, където е възможно. Всевъзможни неща могат да се измислят по темата! Намери си 4-Way-Cordination, която е нещо като библия заедно със Stick Control и още 2,3 книжки :D !

Отговорено

Добре де, пробвал ли си на обърнат комплект? Някога, имам предвид.

Ако не си, направи го, може изведнъж да се родиш :)

Съвсем сериозно.

Отговорено

Ама що да е странно?

Няма странно. Както ти е кеф и ти е удобно - така свири. Да, има и други левичари тук, поне още един. Аз съм левичар. Офф:Пиша и се храня с лявата ръка. Когато я счупих навремето, изпаднах в голямо премеждие при първото ходене по малка нужда. Добре, че овреме се сетих как ходят жените, че щях да стана за резил в собствените си очи. :-D

Ами аз съм десничар уж ...ама в тоалетната работя с лявата...а и на много други места не ми е проблем да си сменям ръцете...само на барабаните не става