AXE Отговорено Март 4, 2005 Отговорено Март 4, 2005 Аре и аз да се изкажа.Истината е че нищо не може да се сравни с един хубав процесор. Лично аз мразя процесори. Просто защото под 1000-1500 лева не можеш да си вземеш хубав процесор. Line 6 PODxt Live - $400 @ musiciansfriend.com (ако не е Live е дори по евтин) Иначе не знам ти кои процесори визираш за над 1500 кинта Цитирай
Fenix Отговорено Март 4, 2005 Отговорено Март 4, 2005 Иначе не знам ти кои процесори визираш за над 1500 кинта Визирам всякакви pedal boards. Забелязал съм много голям част от големите музиканти свирили от повече от 10-15 години имат поне по един як pedal board, който използват само в студиото с който вадят ВСЯКАКВИ звуци. На живо могат и да излизат с Крайбейбита и Нойз Гейтове на бос, но в студиото е съвсем друго Примерi - James Hetfield, Joe Satriani.. Цитирай
AXE Отговорено Март 4, 2005 Отговорено Март 4, 2005 Иначе не знам ти кои процесори визираш за над 1500 кинта Визирам всякакви pedal boards. Забелязал съм много голям част от големите музиканти свирили от повече от 10-15 години имат поне по един як pedal board, който използват само в студиото с който вадят ВСЯКАКВИ звуци. На живо могат и да излизат с Крайбейбита и Нойз Гейтове на бос, но в студиото е съвсем друго Примерi - James Hetfield, Joe Satriani.. Само мен ли ми се струва адски нелогично А педал борд ми е доста смътно - всичко с 10-20 педала за мен си е педал борд, ама ... Цитирай
Fenix Отговорено Март 4, 2005 Отговорено Март 4, 2005 Само мен ли ми се струва адски нелогично ами.... сигурно А педал борд ми е доста смътно - всичко с 10-20 педала за мен си е педал борд, ама ... Точно така. И обикновено нямат много копчета по тях. На Хетфилд педал борда му примерно е с към 20-30 и сичко му е "пре-" направено. Щото педал борда е къстъм мейд. За нещо от рода на 2000$ беше май, или поне толкова бяха обявили някъде, трябва да потърся... Цитирай
synchu Отговорено Март 4, 2005 Отговорено Март 4, 2005 (Редактирано) Иначе не знам ти кои процесори визираш за над 1500 кинта Визирам всякакви pedal boards. Забелязал съм много голям част от големите музиканти свирили от повече от 10-15 години имат поне по един як pedal board, който използват само в студиото с който вадят ВСЯКАКВИ звуци. На живо могат и да излизат с Крайбейбита и Нойз Гейтове на бос, но в студиото е съвсем друго Примерi - James Hetfield, Joe Satriani.. Дюд не си прав сигур щото си седнал... Този pedal board, който визираш се използва за суитчинг на усилватели, ефекти (педали, рак-процесори, пачове и т.н. и по-същество представляват МИДИ контролери с педалиера и рак-юнит). Тези които правят такива са GCX, Rocktron, Bob Bradshaw. ТАка че съвсем не са това, което вероятно предполагаш - а именно процесори за звук. Студийния саунд на тези, които цитираш си е чист лампов усилвател. Поне в основната си част. Вече обработката с - ривърби, дилеи, коруси е друга работа. Тя се прави и цифрово. Но на финала в премастер стейдж повечето го прехвърлят на лента отново, за да се смекчи "дигиталния" ефект п.с. ако грешно съм те разбрал и си имал точно това предвид, което пиша - извинявай предварително пп.с. и тези pedal boards се използват предимно на сцена и в повечето случаи има поне по още един, който го превключва техник. В студио нема сми от това... Редактирано Март 4, 2005 от synchu Цитирай
Fenix Отговорено Март 4, 2005 Отговорено Март 4, 2005 (Редактирано) Този pedal board, който визираш се използва за суитчинг на усилватели, ефекти (педали, рак-процесори, пачове и т.н. и по-същество представляват МИДИ контролери с педалиера и рак-юнит). Тези които правят такива са GCX, Rocktron, Bob Bradshaw. Хмм, да но все пак те не трябва ли да са свързани с нещо? Примерно с педалите за който става дума? А не да са просто - китара - таквоз - пулт. Дюд не си прав сигур щото си седнал... Така е, не мога да споря изобщо П.п. а и единствения път като ходих в Германия (аз тогава не свирех) и един тип имаше некъв Бос - педал борд (ма с повечко педали и повечко копчета) и каза че го е зел за 2500 Евро. А до него имаше некъв Зуум. Нищо не разбирах тогава, но зуума го д**** отвсякъде... едит: глупости говоря и аз 2500 ДМ Редактирано Март 4, 2005 от Fenix Цитирай
AXE Отговорено Март 4, 2005 Отговорено Март 4, 2005 101% съм съгласен със synchu Хмм, да но все пак те не трябва ли да са свързани с нещо? Примерно с педалите за който става дума? А не да са просто - китара - таквоз - пулт. :arrow: Този pedal board, който визираш се използва за суитчинг на усилватели, ефекти (педали, рак-процесори, пачове и т.н Т.е. тва са си просто едни педалчета с които си превключва разни усилватели, камиончета, процесори и квот ти дойде наум. Цитирай
Fenix Отговорено Март 4, 2005 Отговорено Март 4, 2005 (Редактирано) Т.е. тва са си просто едни педалчета с които си превключва разни усилватели, камиончета, процесори и квот ти дойде наум. Да бе, особено като гледаш пред тебе един китарист с една китара, с т'ва и с един усилвател... или те са скрити хмм, относно Сатриани сигурно е така, но това тръгна от скъпите процесори. Има ги. И са хубави! Редактирано Март 4, 2005 от Fenix Цитирай
AXE Отговорено Март 4, 2005 Отговорено Март 4, 2005 Значи не е било миди педалиера. synchu обаче искаше да каже че тия дето спомена ползват миди педалиери. Цитирай
Dylan_101 Отговорено Март 4, 2005 Отговорено Март 4, 2005 Аз па да ви кажа че моя zoom GFX-4 вади по-богат звук като тембър от моя Mashall Valvestate 8080. Единствено му отстъпва по "smooth"-звучене, дистерите на процесора звучат малко по-като ренде. Но това не е от процесора, ами от типа дистер който той емулира. Яките дистери са му малко по-ректифайърски. Има и емулация на Tube Screamer, която звучи много smooth, но пък няма толкова гейн колкото на мен ми трябва. Теоритично погледнато не е проблем цифрово да се емулира звука на лампов усилвател с точност 99.999%, което е много под това което човешкото ухо може да различи. Това обаче още не е постигнато от съвременните процесори... А относно динамиката при volume-то на мах на ламповите усилватели: ами вземете един свестен процесор, включете го в една high-end система и съм убеден че резултат ще е същия Просто май никой досега не го е правил, а всеки се оплаква че на пръдливото домашно стерео далеч от секви hi-fi стандарти нема динамика... Относно това че на кубе свири по-трудно: така е, щото има по-малко компресия, като свириш с дистер бленда на процесор не минаваш без компресор преди това, нали... Освен това за да се изкефиш истински на свиренето с лампов амп ти трябва най-малко репетиционна. За вкъщи не става. А пък ако да правиш записи с него си е 100% pain in the ass Цитирай
Fenix Отговорено Март 4, 2005 Отговорено Март 4, 2005 п.с. ако грешно съм те разбрал и си имал точно това предвид, което пиша - извинявай предварително пп.с. и тези pedal boards се използват предимно на сцена и в повечето случаи има поне по още един, който го превключва техник. В студио нема сми от това... Може и да бъркам за "големите", щото Сатриани последния път като бях в тях и не се загледах много Просто няма откъде да знам Но относно студиото, ми точно в студиото си го използва Хетфилд, поне според суматите им там documentary-та :D:D Просто мислех че и тия педал бордове са като на оня тип, пък и си приличат мамка му Но колкото до оня на Бос - мали мали Цитирай
Topsun Отговорено Март 4, 2005 Отговорено Март 4, 2005 пичове,няма по-хубаво от истинския звук,а заместители-болза мен няма по хубаво нещо от звукът на едно лампово кубе Цитирай
synchu Отговорено Март 4, 2005 Отговорено Март 4, 2005 (Редактирано) @Fenix Ех ама си упорит Ефектите, процесорите и усилвателите са поставени в ракове (ракли) и педалиерата просто включва една или друга бленда или усилвател. А дали са скрити или не е въпрос на stage setup. К'во разбираш под процесор? Eventide H8000 e процесор, harmonizer и струва 3-4000$, Lexicon са легенда в ривърбите, T.C. също? Е и? Не симулират усилватели. Меса Триаксис е предусилвател, миди програмируем, тва значи ли че е процесор? Скъпите "процесори" правят едно нещо - ривър, дилей, компресор, корус (даже rackmountable wah има ), но го прaвят много добре. Дигитален емулирани усилватели (т.е. процесори, които го правят) не се използват като основен "носещ" китарен звук .. п.с. Сори ама Босс за 2500ДМ или той те е метнал или некой друг го е метнал или сички са се метнали взаимно... @Dylan - теоретично - да Ако студийни монитори важат за high-end пак по ме кефи лампата (А че са пайн за запис е абсолютно така ). А би трябвало да важат, защото по-принцип процесорите са проектирани за фул-реиндж системи. А че си звучат процесорите достатъчно добре е така, въпроса е че човек винаги се напъва оше по-добре да го докара... Абе кой квото го кефи т'ва да си използва Я се бях зарекъл че повече в такива постове няма да пиша такива подробни излияния ама де да се бях послушал, че по разните форуми с години съм ги зяпал такива флеймове и ефекта е никъв точно... Универсалния отговор е "имаш си уши - слушай". т'ва е то. а за инфото по rig-овете на китаристи и кво използват и как и кво какво е има маса инфо из нет-а. Ефектите и последствията от двата въпроса "к'во е GCX GroundControl?" и "Сатриани и Хамет с процесори ли са"....са твърде различни.... Редактирано Март 4, 2005 от synchu Цитирай
synchu Отговорено Март 4, 2005 Отговорено Март 4, 2005 (Редактирано) и още нещо за инфо. тук: http://www.guitar.com/Misc/popplay.aspx?ParID=609 http://www.guitar.com/Misc/popplay.aspx?ParID=610 има две филмчета, които показват как се "прави" рига на Петручи от неговия китарен техник. За суитчинга доста неща могат да станат ясни от там и въобще кое как се използва успех. Редактирано Март 4, 2005 от synchu Цитирай
Fenix Отговорено Март 4, 2005 Отговорено Март 4, 2005 @FenixЕх ама си упорит Ефектите, процесорите и усилвателите са поставени в ракове (ракли) и педалиерата просто включва една или друга бленда или усилвател. А дали са скрити или не е въпрос на stage setup. К'во разбираш под процесор? Eventide H8000 e процесор, harmonizer и струва 3-4000$, Lexicon са легенда в ривърбите, T.C. също? Е и? Не симулират усилватели. Меса Триаксис е предусилвател, миди програмируем, тва значи ли че е процесор? Скъпите "процесори" правят едно нещо - ривър, дилей, компресор, корус (даже rackmountable wah има ), но го прaвят много добре. Дигитален емулирани усилватели (т.е. процесори, които го правят) не се използват като основен "носещ" китарен звук .. п.с. Сори ама Босс за 2500ДМ или той те е метнал или некой друг го е метнал или сички са се метнали взаимно... Абсолютно си прав че няма смисъл да се продължава. А за боса, ебал ли съм го т'ва беше преди доста години (забележи - марки ) Цитирай
Recommended Posts