[tie] Публикувано Януари 22, 2007 Публикувано Януари 22, 2007 Здравейте ще ми се наложи в скоро време да провеждам кратички интервюта, та се питам как може да стане културно записа на телефонен разговор. Като принцип Цитирай
mupcku Отговорено Януари 22, 2007 Отговорено Януари 22, 2007 Малко не те разбрах но ще се опитам да ти помогна!Ако става въпрос да запишеш разговора на самия телефон от който говориш...тва е опция на повечето нови и не толкова нови телефони!Ако имаш друго в предвид, не мога да ти помогна! Цитирай
[tie] Отговорено Януари 22, 2007 Автор Отговорено Януари 22, 2007 Не, искам да го имам на файл на компютъра. все едно както си записваме от онлайна радиата с уейваут. Цитирай
yamaha Отговорено Януари 22, 2007 Отговорено Януари 22, 2007 За 'скайп' ли става дума....защото не виждам проблем....или за обикновен, стационарен телефон? Цитирай
boster Отговорено Януари 22, 2007 Отговорено Януари 22, 2007 да може да стане но трябва да кажеш какво точно искаш.да запишеш определен разговор докато си там или да се записва всичко и да го прослушаш.Като начало в никакъв случай не закачай линията директно към звуковата карта.Ще изгори !! Като се конкретизараш ще ти кажа как точно става! Цитирай
stratocaster Отговорено Януари 22, 2007 Отговорено Януари 22, 2007 правил съм го отдавна - отваряш слушалката и връзваш един кабел от говорителя и от микрофона към саунд картата друг начин не знам.... Цитирай
Nikifena Отговорено Януари 22, 2007 Отговорено Януари 22, 2007 Това става с едни хибридни модули. -културен начин ... но са скъпи тия неща. другото е така наречените "Telephone Recording Adapter" и на последно място ползването на 2 микрофона единият за теб другият на слушалката. може и по метода на stratocaster.. но това знам аз. Цитирай
guitman Отговорено Януари 23, 2007 Отговорено Януари 23, 2007 Включи телефонната линия към Line In-а на звуковата карта през два кондензатора по 1uF. Кондензаторите трябва да са поставени последователно на всяка от двете жици за да постигнеш пълно галванично разделяне. Цитирай
boster Отговорено Януари 23, 2007 Отговорено Януари 23, 2007 Правилно!!! Другия вариант е да се сложи разделителен траф.Така са направени професионалните хибриди.Качественните трафове по принцип са скъпи,но за телефон ще ти свърширабота съвсем обикновен. Ако искаш да се записва всичко можеш да позваш специялизиран за това софтуер като например VRS Recording System Professional Audio and Telephone Recording Software.Многоканален е , компресира фаиловете и различни формати, подрежда ги по дни , часове и други критерии и разбира се се включва само при разговори -) Ако става въпрос само за една линия може да ти свърши работа и Wavelab.Той също има подобни настройки ! Цитирай
wolfgang Отговорено Януари 23, 2007 Отговорено Януари 23, 2007 а не ви ли е хрумвало, че ако се закачи телефона към модем ще може много лесно да се запише разговора! ;-) Цитирай
guitman Отговорено Януари 24, 2007 Отговорено Януари 24, 2007 а не ви ли е хрумвало, че ако се закачи телефона към модем ще може много лесно да се запише разговора! ;-) Да, стига на модема да му работи voice. Зная че всички модеми се водят DATA, FAX & VOICE но от години никой не пише нови драйвери за voice и съответно модемите не стават за телефон. Цитирай
borko Отговорено Февруари 6, 2008 Отговорено Февруари 6, 2008 пробвай това http://artcom.bg/pcm2.php, аз си купих едно и сам много доволен Цитирай
salt Отговорено Февруари 7, 2008 Отговорено Февруари 7, 2008 Бях гледал в някакъв магазин се продаваха малки миксерчета PHONIC мисля че бяха.Не съм си гурен дали това е марката.Та...те имаха вход за телефонен кабел и предполагам че от изхода за запис ще могат да извадят подходящ сигнал за директно записване в саунд карта.Но ...това ще струва повече парички. Цитирай
Fender_str Отговорено Февруари 7, 2008 Отговорено Февруари 7, 2008 Свързването на каквито и да е самоделни устройства към директно към телефонната линия е забранено от закона за далекосъобщенията! Решението намираш 2-ри телефон и към слушалката връзваш линейния вход на компютъра. Във слушалката на 2-рия телефон се чува както това което се говори от първия телефон така и на отсрещния пост. Изпитано! Цитирай
Recommended Posts