Jump to content
Българският форум за музиканти

Ше си прая записчета на клипове, ама нъцки... :(


the_gorer

Recommended Posts

Такаа, гледам аз, че метълите в моята мрежа имат маса клипове на банди и се реших да допринеса и аз нещо.

Бръкнах се некой лефф и си купих тунер за компа - викам си, то може и да не съм фен на телевизията, ама поне ще си записвам песнички от Зи Рок, ще си кепвам клипчета от Фрактура и метълизЪмА ще върви.

Да, ама неее...

Демек, появиха се балдър проблеми.

Тунерът е ASUS P7131 My Cinema- Retail, с лъскава кутия, дистанционно, една камара кабели и преходници, FM антена, 3 CD-та... Абе ужким голяма работа. Към него върви софтуер, наречен CyberLink Power Cinema.

Инсталирах драйверите и софта и рекох да го тествам като ползвах телевизионна аналогова антена от малък телевизор (за тестване на TV възможностите на тунера) и приложената в пакета на самия тунер FM антена (за тестване на радио възможностите му).

 

И тук се установиха следните четири проблема:

 

1. Телевизионната картина насича и процесорът започва да се мъчи - поне това показа програмката CPU Idle, а тя никога не лъже.

Това е много странно, защото процесорът ми не е твърде слаб - 2,7 GHz. Иначе съм с 512 DDR RAM, dual channel.

Знам, че тази конфигурация не е кой знае какво, но би трябвало да се справи с капризите на скапания тунер. Или греша?

На всичкото отгоре дъното ми също е сглобка на ASUS, демек - би трябвало да си говорят добре с тунера.

 

2. Телевизионната картина е гадна и разстроена. Вероятно това е причинено от ниското качество на антената, която взех от онзи телевизор, но знае ли човек - може и да е от самия тунер...

 

3. Телевизионният сигнал на всички канали е МОНО и не мога да открия начин да го настроя ръчно на Стерео, понеже този софт (PowerCineam) си търси всичко сам, настройва си го сам и не те бръсне за слива ти кво искаш и какво не искаш да настройваш.

 

4. Радиосигналът също е МОНО - вероятно по същите причини.

 

Въпросите ми са следните:

 

Дали всичко е поради това, че машината ми е твърде слаба за софта на този тунер?

Това би ме учудило, защото имам приятел с един античен комп, 333 MHz AMD, 64MB SD RAM и с някакъв световнобзизвестен тунер, дето цепи мрака без да му засича въобще и всичко си е Стерео, разбира се.

 

Какво ми товари процесора толкова много? Самият софтуер ли?

 

Има ли някаква надежда поне радио сигналът да стане СТЕРЕО или от ASUS са твърди фенове на Моно звученето от 60-те?

 

Ако приемем, че софтуерът е твърде тежък, то съществува ли алтернативен софтуер или драйвер, който би управлявал моя тунер без да товари процесора?

 

И най-важното: някой има ли същият тунер като моя и какви са му отзивите за него?

Дали не сгреших като не си купих Pixel View?????

Може би Пиксел Вютата работят по-леко.

Но в крайна сметка, аз още не знам какво точно ми задира машината, така че не с еподвеждайте по предположенията ми. Може и да не е от софта.

 

Хей, Роко, ти си по телевизията, ако може дай някой акъл как да подкараме тази бракма, та да си пишем метъл клипчета на воля. :rolleyes:

 

Мерси!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мога да споделя единствено личните си впечатления от моя тунер, който не е точно като твоя, но има доста общи неща с него - модел 7135.

Тъй като нямам излишно време за радио и телевизия (а и си имам отделен телевизор до мен), го ползвам единствено за да прехвърлям външно видео в компютъра, но в самото начало бях включил кабелната, за да видя колко канала лови (оказаха се всичките, както и на телевизора) и с какво качество. От качеството на картината (особено на каналите в по-горния диапазон) не бях много очарован, но все пак образът беше приличен и навсякъде където се поддържа, звуковият сигнал беше стерео. Лятото бях на вилата и си бях замъкнал компа там - пробвах тунера с външна антена и получих изненадващо добър образ. Не съм забелязал повишена работа на процесора (2.6@3.2 & 1024 RAM) нито при запис от тунера, нито от външен сигнал. Вероятно оригиналният софтуер, който идва с ASUS е доста тежък и не е оптимизиран достатъчно и затова ти товари (аз не го ползвам изобщо...дори и не пробвах да го инсталирам). Възможно е и да имаш някой проблемен драйвер, а картината ти да е лоша защото антената ти не е подходяща за входния сигнал на тунера....абе нали знаеш...възможно е да не ти работи добре, защото напоследък има много слънчеви изригвания :rolleyes: ....причините може да са най-различни, но на първо време ти препоръчвам да смениш софтуера - пробвай различни програми (ако си спомням добре, мисля че моите проби с каналите ги правих с Fly2000) и избери тази дето ти харесва най-много, дори и да не е с някой шарен и тежък графичен интерфейс. :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

пич аз съм с твоя asus значи за моното ,това ти е от различната сила на сигнала не може с аналогова антена в панелен блок да хващаш сигнал които да ти вади хубава картина и звук. ръгаш кабеларката и проблеми с картината няма да имаш апа и ако телевизията е стерео ,то такава ще я хванеш. бг стерео телевизиите не са много. по другия въпрос софта на asus е много тежък и скапан незнам по ква причина аз имам звук само на ефирните телевизии. щаигата ми е по слаба от твоита и гледам без проблем ама ако реша да записвам :greenangel: се получава траш група в операта. ако някои каже по добър софт!

 

 

виж дали ти е заземен компа( или поне контакта в които го ръгаш) първо докато си играеш с антената ще се спасиш от опичане и второ 100% ще ти намалее шума

Редактирано от MasterOfDisaster
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

всички от изброените неща са верни, още за моното търси опции да се смени системата на звука, някъде може би пише SYS 1, 2 ili 3. Или БГ, и още две, БГ е вярното, също така освен че малко телевизии излъчват стерео зависи КОИ от тях кабелният оператор предпочита да пусне на стерео модулатора. Та ако си на кабелната (познавайки донякъде кабелджийския манталитет) май стерео Йог. Хубаво е кутията да е замасена също. Иначе машината е ОК.

Ако си с антената цели ретранслаторите, вашият е някъде на Арбанаси. Ама с кабелна си ве нали ММ пишеш. За Зи Рок препоръчвам онлайн. Говори сериозно с кабелния ти оператор, У вас требе да влиза около 65 Дб сигнал. Питай го кои канали са му стерео, обикновето слагат МТВ и ВХ1. Напълно е възможно телевизорът ти да сглобява картина на по-слаб сигнал, а компът (тунерът) да има нужда от по-силен. Обикновено кабелджиите действат според случая.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за отговорите.

Не съм в панелка - всъщност съм в къща на един доста висок хълм и "виждам" и Арбанаси и Ботев връх.

Засега не съм пробвал с кабела на кабелната, защото той е през няколко стаи от мен. С други думи - мъча се само ефирно.

Ще видя дали са заземени кабелите в нас. Това е чест проблем - повечето не са, защото къщата е правена нейде през комунизма (то не че новопостроените ги заземяват).

Доколкото си си спомням от жичкаджийския ми период, самите аналогови антени също оказват влияние върху стереото, демек дали е стерео или моно зависи и от самата антена. Но може и да греша.

 

Последвах съветa на yamaha и си смъкнах програмата Fly2000 - човърках малко снощи и не ми товари процесора.

Сега почвам да настройвам качеството на самата картина и ако има нещо, ще пиша тук за вашите съвети.

 

Ако знаете и други подобни програми, моля пишете тук.

 

Мерси!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Бях забравил за тунера, но наскоро се сетих и направих експеримент да го ползвам пак. Този път пробвах с кабела на кабелната телевизия - демек, сигналът е много силен и имам прекрасна картина на телевизора.

Но ето какво получавам през тунера (ползвам програмата ChrisTV, но не мисля, че софтуерът е от значение):

capture125715843cm4.jpg

capture13180515vx5.jpg

capture13191146ic2.jpg

Има ли някакъв начин да се гледа нормално през PC тунер или просто е трябвало да си спестя 100 лева?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също имам АСУС ама не му помня модела. Гледам с Fly 2000 TV или DScaler. Тези 2 програмки дават най-добър резултат на моя тунер. Оказа се обаче, че за настройките на тунера си требва "вишу" :mellow: Във форума на дата.бг имаше специален форум посветен на тунерите. Изписано е много. Но трябва и още толкова да се чете. В крайна сметка е много важно какъв сигнал ползваш. Аз като включа кабеларката ми дава хубав образ, но ако включа антена (стайна) е голям зор... общо взето образа е като твоя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря, ще пробвам с DScaler.

 

То при мен всичко е тръгнало накриво, защото току-що забелязах, че TFT мониторът ми, за който дадох към 600 лева почна да мига повече от обикновен CRT, а едното ми CD устройство се е преебало...

 

Ще лети щайгата през прозореца ми се струва.

Почти всяка година ми се случва да изхвърлям по нещо през джама - я телевизор, я усилвател, я дистанционното на климатика...

Само компютър не бях изхвърлял, но аз съм оптимист и вярвам, че скоро и това ще стане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

програмата се казва More TV има няколко клонингоподобни но тая е най желязната,щото разкодираше местния Canal+ Супер лека е и компа фърчи направо,за пръв път я затъркалях на 333 мгз с 512 рам :) с кабелната работеше безупречно.ЗА фри каналите де..

Също така JTV е много хубава рашън програмка с опции за кепчър...

сега пиша по памет.. но ключа за палатката беше в универсалните драйвери.. има ги някъде из мрежата..щото аз като пазарувах имаше два вида BT.848... ко беше и другия.. не се сещам

 

а и трябва програмката да е на ''ти'' с картата ти...дай една поща щи изтрелям няколко нещица..

 

naprimer..

 

http://admin.trovant.ru/filez/drivers/tvtuner/

 

http://driverscollection.com/?C=27

http://www.doom9.org/capture.htm

 

http://www.blazemp.com/video_capture_software.htm

 

май няма Асус ама може да поровиш поне аз със оригиналните драйвери и програмка гледах ташаци

моя е Джиниъс.. и е много стар... ама още върви де.

 

Ако можеш още да я върнеш и смениш за AVerMedia няма да сгрешиш във всеки пиратски пакет за разработка на софт за кепчър ги има включени.

Редактирано от jFog
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Фог, мерси човече, ще пробвам всичките неща.

Междудругото имам известен прогрес с подобряване на качеството на картината, а освен това установих и причината за трептенето на TFT монитора - оказа се, че именно кабела на кабелната телевизия кара монитора да трепти при допирането му до входа на тунера. Може би е офазен корпуса на компа.

Просто ще се наложи да гледам на антена, за да не ми трепти монитора, което така или иначе обезсмисля цялата дъндания с този тунер. Абсолютно ненужен ми е, ебал съм ги в клиповете, нищо няма да записвам.

 

Ако някой иска тунер за PC - заменям моя за гриф с 24 позиции. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.