Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

ми същата брадва като всички Страт-ове...не мога да разбера защо всички си махат капачката на пружините....все пак не са чак толко красиви тия железа...(пък и едва ли на тоя пич му се налага да ги попипва често...) иначе посвирва човека..евалаB)

Отговорено

хаха, "посвирва"... добре беее поне малко да му беше на нивото за такива пренебрежителни коментари.

не виждам нищо ново в китарата, неговия модел си изглежда все по един и същ начин, иначе китарката е готина, а и звучи убийствено.

П.С. и аз не съм си слагал плочка на пружините, а и нямам намерение... па ако межех и предната да я изтръгна - още по-добре

Отговорено

@ SPAF

колега, не ме разбирай погрешно...нищо пренебрежително няма в коментара ми...пича наистина свири..просто аз не се кефя по принцип на тоя стил (в смисъл не съм много по солата по 5 мин) ама го уважавам!!

Отговорено
не мога да разбера защо всички си махат капачката на пружините...

Махат си ги, защото звукът се променя.

Няма спор, че китарата на Ингви е хубава, но аз лично не бих свирил на нея, понеже не мисля, че издълбаният гриф би ми допаднал.

Отговорено
не мога да разбера защо всички си махат капачката на пружините...

Махат си ги, защото звукът се променя.

Няма спор, че китарата на Ингви е хубава, но аз лично не бих свирил на нея, понеже не мисля, че издълбаният гриф би ми допаднал.

как точно се променя звукът?

според мен е за по леснен достъп за реглаж - ако често го прави

или като ги е реглирал веднъж - го е допързяло да връща капачката

- поне с мен така се е случвало - а ако някой може да каже дали влияе на звука - моля

Отговорено (Редактирано)

^ В една по-предна тема( не помня точко кога) се обсъждаше точно това. И горе долу изводът от цялата работа беше свързан с намаляването на резонирането на пружините. При свирене и те вибрират и изкарват неприятен звук( който най-после и аз чух ) а като се махне капака затворенето пространство,в което се намират пружините, вече не е затворено :) и би трябвало да се намали този ефект. Аз него махам, че не ме кефи визуално :)

Иначе за Страта няма кво да се каже ... :)

п.п. ако има някакви неточности в това, което казах, моля да ме извините- карам по спомени

Редактирано от Child^in^Time
Отговорено
как точно се променя звукът?

Без капака става по-плътен (това по мои лични наблюдения).

П.П. Верно имаше такава тема - аз я бях пуснал.

Отговорено

тва май идва малко Офф,ама и аз не се кефя как изглежда китарата без капачка..а аз като не използвам тремолото и съм сложил тънък лист вата под пружините да не дрънчат толко..и е ок:)

Отговорено

Mерси много за всички мнения...малко офф, ама някой може ли да ми каже каква марка е усилвателя зад Ингви (до Фендера в тъмното)?:

Отговорено

Офф:Ебати тоя колко пера изхьби за 5 мин.Яде ли ги кво ги прави? <_< Иначе по темата,мисля че още откокто е почнал да свири Ингви не е заменял своя страт.Доколкото знам само използва някакъв Гибсън за да си записва ритъма,но много рядко.