Jump to content
Българският форум за музиканти

Избиране на подходящ микрофон


Valnyr

Recommended Posts

Да добавя, че ако бяхме рекламни лица на SHURE щяхме да ползваме продуктите им безплатно, а не да ги купуваме :) Препоръчвам микрофони, които съм пробвал и от които съм доволен. Пял съм с АКГ, и личен, и пробван в магазин... ами SHURE бие по всички показатели.

PS. Замисли се и за Sennheiser. Не малко вокали ги предпочитат пред SHURE, сигурно има защо. Пробвал съм 1-2 модела, вкл. и един доста скъп безжичен и останах доволен. Динакорд са вносител, пробвай, ако искаш. Само дано не ти го включат на кофти колони, че не може да се направи никва преценка така...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ползвам Sennheiser Evolution 935 и съм доволна. :)

 

ако визията има значение - това е микрофона

 

Не мога да гарантирам за качество, понеже си го купих през Април. Не ми е правил абсолютно никакви проблеми, но все пак още е в гаранция. Мисля, че е клас от нивото на SHURE SM58, да не кажа, че на мен ми харесва повече (може би, защото е първият ми личен микрофон :happy: ). Цената беше 235лв. Разпространява се от Динакорд. Усмивки!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе и аз се чудя същото от много време насам. Никога не съм харесвал ШурСМ58, винаги ми се е струвало, че с другите марки, с които съм пял, звуча по-добре. ДА не говорим, че АКГ ми е любима марка - не виждам нищо компромисно в това. Все пак това е лично мнение. Всъщност май на мен по принцип не ми прилягат т.нар. универсални микрофони... Странна птица съм аз...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

БЕз да претендирам, че съм капацитет по отношение на микрофоните и че съм пял с всички възможни, пак смятам, че неоспоримите качества на Шур не са чак така неоспорими. Може би е от моя глас, но микрофоните, с които не го харесвам са именно с марката Шур.

Дали пък не е по-добре да сами да опитваме с какво как звучим, вместо да се доверяваме на всеобщото схващане, че еди кой си мик, видите ли, бил универсален?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бате, 99% от хората, ползвали Shure доволни. Болшинството от най-големите вокалист(к)и в света за пеене на живо ползват точно Shure SM58, при положение, че има къде-къде по-скъпи модели динамични микрофони (за кондензаторни да не говорим). По тези причини този микрофон наистина си е универсален.

 

Ако на теб не ти харесва, ти просто си част от едно сравнително оскъдно малцинство в това отношение :dance:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дали пък не е по-добре да сами да опитваме с какво как звучим, вместо да се доверяваме на всеобщото схващане, че еди кой си мик, видите ли, бил универсален?

Най-добре е така! Обаче! - за да се чуем,преценим и определим възможно най-пълно/обективно, е необходимо да пробваме варианти не само на модели микр.,но и на другите компоненти: кабел/wireless > преамп(Р.А. конзола) + динамични процесори(ако има)+FX процесори > L/R EQ > P.A. Sound controller/management proc./x-over > усилватели > система високоговорители + конкретната Р.А-настройка ...и всичко това,ще трябва да се осъществи,и в различни условия - комбинации от: открито/закрито + голяма площ/малка площ + широко/дълбоко + ветровито/тихо + топло/студено + влажно/сухо + пълно/празно(с публика)...

Инай-накрая,трябва да се пее и едновременно,да се слуша(и то да се слуша цялостната звукова картина от основната аудио-система),нещо,което не може да се извърши пълноценно,по чисто физиологични причини.

 

Това,разбира се е доста трудоемка задача,пък и неоправдана само от смисъла,накрая да се подбере модел микрофон.

Но целта ми е да посоча,че микрофонът е само един компонент от сложния път на сигнала и далеч не е единствено-определящ "качеството" на звученето.

Задачата на микрофона е коректно(с колкото може по-малко видоизменяне),да приема звук,да го трансформира в ел.сигнал и да го предава нататък(да комуникира адекватно с другите устройства). - Това го могат доста модели.

Трябва да може да се "управлява" добре,във възможно най-широки динамични и честотни граници. - Тук моделите намаляват.

Трябва да е здрав и устойчив. - Кръгът още се стеснява.

Тъй като е в непосредствен контакт с изпълнителя и е неизбежен аксесоар от присъствието,и представянето,трябва да носи естетическо удоволствие,и позитивно настроение при работа. - Много често - водещ мотив при избор.

 

Изобщо,изборът на микрофон е работа на този,който работи с конкретна озвучителна система.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хех хора голямо писани и всички казват вярно вижте какво си намерих за малко пари но преценете вие дали става Behringer ае кажете ми плс :) дали съм се прецакал :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

е не бе :metalist: няма значение щото май се отказах от берингера :greenball: и сега гледам некви и аз не знам какви :blink: микрофони ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

е не бе :D няма значение щото май се отказах от берингера B) и сега гледам некви и аз не знам какви :D микрофони :)

Препоръчвам ти да видиш аудиотехника вносител са им шаркарт.

Намират ъе в еднапряка на фритьоф нансен предпоследната преди завоя на 94 на НДК тва си мисля че са оптималния вариант цена качество.

 

По принцип истината е една - микрофона не пее.

Има едно мин неомходимо ниво от там нататък всичко е в тоя зад микрофона.

 

С приличен пулт ямаха с параметрик правих специално сравнение н абившия ми пианист. Микрофон зенхайзер за 1000лв. и моя електровойс за 200

с корекциите направих същия звук като на зенхайзера.

После същото направих и с неговия любим байердинамик.

 

Лично моя съвет е да събереш малка повече пари и да си купиш здрав микрофон с добра характеристика макар и на старо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Моето мнение за Д-880 е,че е страхотен за парите си.Имам чисто нов такъв.Само ,че е идиален за лайв,а аз не го използвам, защото си бачкам с компа.Предполагам ,че ми трябва кондензаторен или нов глас.Ако някой се интерисува го продавам за 100лв. Имам и един Електро-Войс МС-150 много запазен за 50лв.И двата са обурудвани с кабели.Ако някой има интерес може на ми пише на адрес svetfashion@yahoo.com

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мене АКГ е компромисен микрофон. За теб е всичко, щото е "за без пари". Само че догодина - нов. А? :greenball:

Не мисля, че е без пари, върши си работата перфектно вече повече от две години.

А за Берингер-а - успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мене АКГ е компромисен микрофон. За теб е всичко, щото е "за без пари". Само че догодина - нов. А?  :greenball:

Не мисля, че е без пари, върши си работата перфектно вече повече от две години.

А за Берингер-а - успех.

Много ясно че е без пари! Когато си купувах микрофон Shure беше250лв. а AKG варираше от 120-150лв какво да говорим повече. За сравнение изобщо не можем да говорим.AKG ги рекламираха в списание техика и звук, купете си AKG само за 120лв. бил същия като SHURE! Дрън дрън ние като сме от България ядем доматите с колците.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.