Mandalay Отговорено Септември 5, 2006 Отговорено Септември 5, 2006 Да добавя, че ако бяхме рекламни лица на SHURE щяхме да ползваме продуктите им безплатно, а не да ги купуваме Препоръчвам микрофони, които съм пробвал и от които съм доволен. Пял съм с АКГ, и личен, и пробван в магазин... ами SHURE бие по всички показатели. PS. Замисли се и за Sennheiser. Не малко вокали ги предпочитат пред SHURE, сигурно има защо. Пробвал съм 1-2 модела, вкл. и един доста скъп безжичен и останах доволен. Динакорд са вносител, пробвай, ако искаш. Само дано не ти го включат на кофти колони, че не може да се направи никва преценка така... Цитирай
Грация Отговорено Септември 5, 2006 Отговорено Септември 5, 2006 Аз ползвам Sennheiser Evolution 935 и съм доволна. ако визията има значение - това е микрофона Не мога да гарантирам за качество, понеже си го купих през Април. Не ми е правил абсолютно никакви проблеми, но все пак още е в гаранция. Мисля, че е клас от нивото на SHURE SM58, да не кажа, че на мен ми харесва повече (може би, защото е първият ми личен микрофон ). Цената беше 235лв. Разпространява се от Динакорд. Усмивки! Цитирай
CorvusCorax Отговорено Септември 6, 2006 Отговорено Септември 6, 2006 Абе и аз се чудя същото от много време насам. Никога не съм харесвал ШурСМ58, винаги ми се е струвало, че с другите марки, с които съм пял, звуча по-добре. ДА не говорим, че АКГ ми е любима марка - не виждам нищо компромисно в това. Все пак това е лично мнение. Всъщност май на мен по принцип не ми прилягат т.нар. универсални микрофони... Странна птица съм аз... Цитирай
Mark Avrelii Отговорено Септември 6, 2006 Отговорено Септември 6, 2006 АКГ-то според мен винаги е било компромис, вярно че е по- евтин но няма качествата на Shure. Цитирай
CorvusCorax Отговорено Септември 7, 2006 Отговорено Септември 7, 2006 БЕз да претендирам, че съм капацитет по отношение на микрофоните и че съм пял с всички възможни, пак смятам, че неоспоримите качества на Шур не са чак така неоспорими. Може би е от моя глас, но микрофоните, с които не го харесвам са именно с марката Шур. Дали пък не е по-добре да сами да опитваме с какво как звучим, вместо да се доверяваме на всеобщото схващане, че еди кой си мик, видите ли, бил универсален? Цитирай
bulby Отговорено Септември 7, 2006 Отговорено Септември 7, 2006 Бате, 99% от хората, ползвали Shure доволни. Болшинството от най-големите вокалист(к)и в света за пеене на живо ползват точно Shure SM58, при положение, че има къде-къде по-скъпи модели динамични микрофони (за кондензаторни да не говорим). По тези причини този микрофон наистина си е универсален. Ако на теб не ти харесва, ти просто си част от едно сравнително оскъдно малцинство в това отношение Цитирай
docc Отговорено Септември 7, 2006 Отговорено Септември 7, 2006 Дали пък не е по-добре да сами да опитваме с какво как звучим, вместо да се доверяваме на всеобщото схващане, че еди кой си мик, видите ли, бил универсален? Най-добре е така! Обаче! - за да се чуем,преценим и определим възможно най-пълно/обективно, е необходимо да пробваме варианти не само на модели микр.,но и на другите компоненти: кабел/wireless > преамп(Р.А. конзола) + динамични процесори(ако има)+FX процесори > L/R EQ > P.A. Sound controller/management proc./x-over > усилватели > система високоговорители + конкретната Р.А-настройка ...и всичко това,ще трябва да се осъществи,и в различни условия - комбинации от: открито/закрито + голяма площ/малка площ + широко/дълбоко + ветровито/тихо + топло/студено + влажно/сухо + пълно/празно(с публика)... Инай-накрая,трябва да се пее и едновременно,да се слуша(и то да се слуша цялостната звукова картина от основната аудио-система),нещо,което не може да се извърши пълноценно,по чисто физиологични причини. Това,разбира се е доста трудоемка задача,пък и неоправдана само от смисъла,накрая да се подбере модел микрофон. Но целта ми е да посоча,че микрофонът е само един компонент от сложния път на сигнала и далеч не е единствено-определящ "качеството" на звученето. Задачата на микрофона е коректно(с колкото може по-малко видоизменяне),да приема звук,да го трансформира в ел.сигнал и да го предава нататък(да комуникира адекватно с другите устройства). - Това го могат доста модели. Трябва да може да се "управлява" добре,във възможно най-широки динамични и честотни граници. - Тук моделите намаляват. Трябва да е здрав и устойчив. - Кръгът още се стеснява. Тъй като е в непосредствен контакт с изпълнителя и е неизбежен аксесоар от присъствието,и представянето,трябва да носи естетическо удоволствие,и позитивно настроение при работа. - Много често - водещ мотив при избор. Изобщо,изборът на микрофон е работа на този,който работи с конкретна озвучителна система. Цитирай
Valnyr Отговорено Септември 10, 2006 Автор Отговорено Септември 10, 2006 хех хора голямо писани и всички казват вярно вижте какво си намерих за малко пари но преценете вие дали става Behringer ае кажете ми плс дали съм се прецакал Цитирай
Icarus Отговорено Септември 10, 2006 Отговорено Септември 10, 2006 Батенце, второто мнение в темата ти е точно за тези микрофони Цитирай
Valnyr Отговорено Септември 10, 2006 Автор Отговорено Септември 10, 2006 е не бе няма значение щото май се отказах от берингера и сега гледам некви и аз не знам какви микрофони Цитирай
Caruso Отговорено Септември 13, 2006 Отговорено Септември 13, 2006 е не бе няма значение щото май се отказах от берингера и сега гледам некви и аз не знам какви микрофони Препоръчвам ти да видиш аудиотехника вносител са им шаркарт. Намират ъе в еднапряка на фритьоф нансен предпоследната преди завоя на 94 на НДК тва си мисля че са оптималния вариант цена качество. По принцип истината е една - микрофона не пее. Има едно мин неомходимо ниво от там нататък всичко е в тоя зад микрофона. С приличен пулт ямаха с параметрик правих специално сравнение н абившия ми пианист. Микрофон зенхайзер за 1000лв. и моя електровойс за 200 с корекциите направих същия звук като на зенхайзера. После същото направих и с неговия любим байердинамик. Лично моя съвет е да събереш малка повече пари и да си купиш здрав микрофон с добра характеристика макар и на старо Цитирай
Fashion Отговорено Октомври 2, 2006 Отговорено Октомври 2, 2006 Моето мнение за Д-880 е,че е страхотен за парите си.Имам чисто нов такъв.Само ,че е идиален за лайв,а аз не го използвам, защото си бачкам с компа.Предполагам ,че ми трябва кондензаторен или нов глас.Ако някой се интерисува го продавам за 100лв. Имам и един Електро-Войс МС-150 много запазен за 50лв.И двата са обурудвани с кабели.Ако някой има интерес може на ми пише на адрес svetfashion@yahoo.com Цитирай
Fashion Отговорено Октомври 3, 2006 Отговорено Октомври 3, 2006 От Русе съм. Ако има интерес 0899 250 457 или svetlin milencov на скайпа. Цитирай
DaInsane Отговорено Октомври 3, 2006 Отговорено Октомври 3, 2006 За мене АКГ е компромисен микрофон. За теб е всичко, щото е "за без пари". Само че догодина - нов. А? Не мисля, че е без пари, върши си работата перфектно вече повече от две години. А за Берингер-а - успех. Цитирай
Mark Avrelii Отговорено Октомври 3, 2006 Отговорено Октомври 3, 2006 За мене АКГ е компромисен микрофон. За теб е всичко, щото е "за без пари". Само че догодина - нов. А? Не мисля, че е без пари, върши си работата перфектно вече повече от две години. А за Берингер-а - успех. Много ясно че е без пари! Когато си купувах микрофон Shure беше250лв. а AKG варираше от 120-150лв какво да говорим повече. За сравнение изобщо не можем да говорим.AKG ги рекламираха в списание техика и звук, купете си AKG само за 120лв. бил същия като SHURE! Дрън дрън ние като сме от България ядем доматите с колците. Цитирай
Recommended Posts