Jump to content
Българският форум за музиканти

Ts-9/sd-1 преди Mesa V-twin?


Baby Thomas

Recommended Posts

Здравейте. Имам си един лампов преамп Mesa V-Twin, който ползвам преди транзисторния РА на Laney mXd 30. Обаче някой път ми се изкам по брутал саунд да изкарам, а гейна на Месата от 10 не мърда :dance:

Също липсва добър състейн и високи.

 

Мислите ли, че с нещо като TS-9 или SD-1 може да се постигне търсения от мен ефект и ако да в каква степен. В смисъл много или колкото да не е същото. 10х ин адванс!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Moжe :no: По-брутален дали ше стане, зависи от дефиницията ти на брутален. Но състейн, среди и високи повече ще има :dance: И ако гейна на Месата е на 10 винаги със сигурност ще стане и по-замазан...;)

 

А за добрия състейн по-принцип имат значение и китарата и адаптерите...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вярно имат, ама то дрънкалото не е много зле - Ibanez RG470 с дефолт адаптери INF1 & INF2. Пък и Ръсти я е пипал със златното пръстче и каза, че е ОК и се съмнява да е от нея... :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е дай дефиниция на "брутал" де? Изпусна половината въпрос ? :( хехехе...

 

Пробвал ли си да настроиш китарата полвин/един тон надолу?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Емиии. Примерно Металлика стафф се докарва откъм ниво на стъргалство. Ама нещо по-злобно вече не може...

 

Не съм пробвал да я настройвам по-ниско, защото е с Флойдче и голяма мъка да се развинтват пружините. Плюс това постоянно дрънкам с Гитар Про и всичко ми е в Е. Даже някои Дроппед Д песни съм транспонирал лекичко в Е за ужас на създателите им :(

 

Абе питам да знам. А най-вероятно и ще пробвам. Все пак световните китарни хиени имат по-злобни преамп и РА секции, но пак ползват подобни джаджи. А и често употребявания из форума термин "буустърче" нещо много весело ми звучи :angry:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега че ефект ще има ще има тва е ясно, въпроса е дали ще е желания :( Така че най-добре пробвай. На V-Twin съм дрънкал неколко пъти, но никога с педал отпред, така че и не знам доколко добре се дръжи с допълнителен драйв отпред, ама едва ли ше е зле хехехе :(

И все пак пробвай да дръпнеш половин/един тон надолу. Това определено помага в постигането на "по-брутал" звук. За състейна ще помогне малко - за гейн николко :( Така че за увеличаване и на двете, както за 1378462 стигаме до извода, че педал ше си требе.

 

Абе както се казва вземи Месата, цъфни в някой магазин и почвай наред да пробваш ...(ако си в БГ, всички 2 дистера/драйва които имат :happy: ). И така докато ти хареса нещо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

или пък цъфни при мене , хем да постъргам на меса-та с новите ламби :blink:

 

При мен буустването докарва следния ефект :

повече състейн .... много повече ! ... дет се вика чудя се кво да го правя вече !

обаче synchu да ти кажа оказва си влияние и на бруталността ! засилвайки самия звук от удара на перцето , при палм мутинг допринася за лека брутализацийка ;) .. не винаги ! наистина ... зависи от много неща ..

но искам да кажа че не е изключено и това да стане .... другия вариант е да стане мазно и гадно ;)

 

Петручи вика че ръгал V-twin-а директно в Маки-то и се опитва така да стърже ....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ма само се опитвал или? ;)

 

Ще цъфна аз, ама баш по средата на празниците ме изгърбиха дежурен и няма как... Но нищо, малко по-натам. През това време се надявам да си завърша първата бета версия на ТС-9-тката, за да видя долу-горе какво ще се получи... :blink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз не успях да разбера какъв точно саунд търсиш под бруталното определение :-))

НО: на моят V-Twin съм ръгал метал зон отпред и се получава доста добре, защото чистият канал е доста чист (и много хедруум типично по фендерски) и почва да криви доста "некитарно" - като хайфай уредба. Причината за това е чисто конструктивна. Затова камионче на входа на месата ще звучи добре, но само на чистия канал. относно драйва - мръсният канал е доста як и с много високи само ако месата се плъгва в лампово стъпало. използванто на емулирания изход към пулт примерно дава приемлив саунд, но в никакъв случай не и такъв, от който да ти настръхнат топките :-))) Може би там си струва да пробваш буустер - на чистият канал той няма да докарва драйв (канала е транспарантен), но на мръсния ще подсили и изкриви повечко лампата. соло канала е ясен - там има къртене на мивки и коригиране на орбитата на луната :-))))))) едва ли ще се пробваш да буустваш точно него, защото той маже предостатъчно - за ритъм мога да го използвам само при доста порядъчен roll out на волумето на китарата.

 

при мен гейна бачка. кофти е само, че е общ за трите канала - трудно се намира компромис за всички ситуации. моя втуин е с едно тримерче отдолу, което дава възможност допълнително да се тюнва гейна на чистия канал - така от потенциометъра от горната страна нагаждам само за блус и соло канала.

струва си да погледнеш дали и твоят танк има капаче отдолу или е от по-стария дизайн без тази есктра.

 

малко оФФ: моята меса има и ключе, което суапва каналите (малкият бутон отива на мястото на големия и обратно като функционалност) - аз рипнах байпас суича (ползвам външен или окъсен жак ако нямам нужда от байпас) и на негово място насецках фултон дптт ключ, а на мястото на малкото ключе - 2 светодиода. сега и трите канала са ми достъпни с крак ;)

тази меса е много сериозна играчка за големи хора и може да даде убийствен саунд ако успееш да го настроиш. въпреки трите си канала не е холи грейл на усилвателите, защото вади само калифорнийски и никакъв бритиш и браун саунд :-D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен много си ме кефи и не мисля да я сменям за нищо. Но ми се струва, че не мога да я подкарам както требе и да изкарам всичко, на което е способна.

Моята е от стария модел, но е модната добре, а суичовете също са завъртяни. Работи добре, има нови лампи и определено покупката на това Laney я съживи доста, тъй като РА-то и спийкъра не са лоши. Но ще пробвам и едно TS-9 отпред да видим как ще е... :)

Преди транзисторен преамп е грехота да се слага - при мен се превръща в Зуум :)

А изхода за миксер в РС-то не е отчайващо зле. Само дето по-як звук докарвам през изхода за РА и с ДИ БОХ след това...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

по-як звук докарвам през изхода за РА и с ДИ БОХ след това...

така байпасваш вътрешната спийкър емулация, която отича някои честоти (предимно високи)

 

плс, споделли резултата от тс9 след пробата :-D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, разбира се! Ще запиша и нещо да се чуе кое как е, ама тия 4 почивни дни за мен бяха нек'аф кошмар. Много работа. Утре съм почивка, надявам се до вечерта да го сглобя, пък ако и тръгне ще е супер!!! :godbless:

 

Спийкър сим-а (макар, че не е точно такъв, както четох някъде) хич не ми се нрави. Хич! Не случайно не го ползвам тоя изход за миксер...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.