Jump to content
Българският форум за музиканти

Изместен бридж адаптер


MetalSnob

Recommended Posts

Привет!

 

Забелязах, че бридж адаптера ми не е паралелен на струните, а е с наклон под ъгъл към грифа. Четох из нета, че в повечето случаи при хъмбъкъри това оказва влияние на тона, защото едната намотка е по отдалечена от струните. Четох също така, че слагали нещо като гъба отдолу да го подпре и държи в паралелно положение.Друга причина можело да бъде окабеляването да е късо и да го придърпва. Като натисна без много усилие адаптера откъм страната на бриджа и застава паралелно, което ме навежда на мисълта, че причината няма да е в окабеляването.

Някой от вас да се е сблъсквал с този проблем?

Дали чувам разлика в тона не мога да кажа с точност, защото я имам от два дена и прекарвам време да се уча да свиря вместо да я отворя отзад и да гледам за дефекти. Довечера мога да направя такъв тест и ще сподаля, даже мога и клип да направя, за да покажа за какво става дума тъй като не съм убеден дали ще бъда разбран.

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако става дума за това, не мисля, че е проблем!
DV120EBCH1-Side-Shot.jpg
 Конструктивно както е при модела на снимката си е ок. Ако не ти създава някакво неудобство или проблеми не се притеснявай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има различни обяснения и обосновки. Аз мога да вметна някои неща:

 

-Тъй като едната бобина е по-близо до струните от другата, то едната чува струните по-силно от нормалното, а другата - по-слабо. В резултат (понеже в нормален режим изходното напрежение е сума на напрежението на двете бобини) звука вероятно пак ще е толкова силен, колкото и с абсолютно паралелен адаптер. Възможно е обаче, звука да е с една идея по-слаб "comb-filtering" ефект, което да направи звука малко по-малко "хъмбъкерски" и мъничко по-близо да звука на единичен адаптер, разбира се, запазвайки "брумогасящата" си способност.

 

-Възможно е, когато е наклонен адаптера, той малко по-силно да придърпва струните, но пак, по-малко от единичен адаптер.

 

-При по-повдигнат бридж адаптер, в зависимост от това накъде е наклона, може накланянето да има благоприятен ефект върху свиренето със заглушаване, тъй като при заглушаване с длан и прекомерен натиск, струната ще се опре в пластмасовия ръб на едната бобина, а не в металните шишове/винтове (което обикновено е придружено с неприятно, доста силно силно изпукване от говорителя на усилвателя, особено при чиста китара).

 

Поради гореизброените особености, аз мисля, че наклона е проблемен само когато създава неудобства.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не каза каква е китарата.С нещо примерно със изолирбанд може да го фикрираш или с гъба както си чел.Не ми се вярва обаче да има голяма разлика в звука.

Аз например съм си залепил нека, защото се клати, понеже е захванат само в средата.Фендер имат хъмбъкъри с по три болтчета.Две от едната страна и едно от другата.С двете може да се наглася адаптера накъде да "гледа"

 

P1010603.jpg

11039025_10206169747666665_9127079786175

14211986_10210290839571387_8723907068116

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че получи достатъчно смислени отговори, освен ако някой не се включи с нещо неочаквано любопитно...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това се получава от пружините на адаптера.Ще трябва да свалиш адаптера и да "завъртиш" пружините във положение в което не създават наклон на адаптера.По-добрият вариант е да сложиш силиконова тръбичка със перпендикулярен срез във двата края и приблизително същата дължина на която е настроен адаптера като височина.Това е заедно със пружините разбира се.Или пък да смениш пружините със такива които не създават наклон.http://www.ebay.co.uk/itm/12pcs-Guitar-Humbucker-Pickup-Screws-Kit-Ring-Mounting-Springs-In-Chrome-Golden-/301828150017?hash=item46465c1301:g:95EAAOSwxCxT41Zp

Редактирано от jorog
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговорите и отзивчивостта, научих нови неща.

Снощи направих проби като с пръст изправях адаптера. Все още неопитното ми ухо не забеляза разлика в тона,силата и състейна при чист канал и с дисторшън, при двете положения на адаптера. На този етап мисля да не човъркам, да не прецакам нещо за в бъдеще може. Дразни ме леко да го гледам така крив, но ще се примиря засега. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а и няма да забележиш, докато адаптера стои толково далеч от струни, всякакво положение му ще звучи мътно. Поздрави. А разликата при неправилен наклон е огромна, колкото не параллелно към струни, толково по-мътно и слабо ще звучи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе,не ти е късо окабеляването,свали адаптера със се рамката и дръпни малко жицата,която ходи към потенциометрите,после виж да не подпира тя адаптера и както казаха- пружините..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.