MetalSnob Публикувано Ноември 28, 2016 Публикувано Ноември 28, 2016 Привет! Забелязах, че бридж адаптера ми не е паралелен на струните, а е с наклон под ъгъл към грифа. Четох из нета, че в повечето случаи при хъмбъкъри това оказва влияние на тона, защото едната намотка е по отдалечена от струните. Четох също така, че слагали нещо като гъба отдолу да го подпре и държи в паралелно положение.Друга причина можело да бъде окабеляването да е късо и да го придърпва. Като натисна без много усилие адаптера откъм страната на бриджа и застава паралелно, което ме навежда на мисълта, че причината няма да е в окабеляването. Някой от вас да се е сблъсквал с този проблем? Дали чувам разлика в тона не мога да кажа с точност, защото я имам от два дена и прекарвам време да се уча да свиря вместо да я отворя отзад и да гледам за дефекти. Довечера мога да направя такъв тест и ще сподаля, даже мога и клип да направя, за да покажа за какво става дума тъй като не съм убеден дали ще бъда разбран. Поздрави! Цитирай
Fashion Отговорено Ноември 28, 2016 Отговорено Ноември 28, 2016 Ако става дума за това, не мисля, че е проблем! Конструктивно както е при модела на снимката си е ок. Ако не ти създава някакво неудобство или проблеми не се притеснявай. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 28, 2016 Отговорено Ноември 28, 2016 (Редактирано) Има различни обяснения и обосновки. Аз мога да вметна някои неща: -Тъй като едната бобина е по-близо до струните от другата, то едната чува струните по-силно от нормалното, а другата - по-слабо. В резултат (понеже в нормален режим изходното напрежение е сума на напрежението на двете бобини) звука вероятно пак ще е толкова силен, колкото и с абсолютно паралелен адаптер. Възможно е обаче, звука да е с една идея по-слаб "comb-filtering" ефект, което да направи звука малко по-малко "хъмбъкерски" и мъничко по-близо да звука на единичен адаптер, разбира се, запазвайки "брумогасящата" си способност. -Възможно е, когато е наклонен адаптера, той малко по-силно да придърпва струните, но пак, по-малко от единичен адаптер. -При по-повдигнат бридж адаптер, в зависимост от това накъде е наклона, може накланянето да има благоприятен ефект върху свиренето със заглушаване, тъй като при заглушаване с длан и прекомерен натиск, струната ще се опре в пластмасовия ръб на едната бобина, а не в металните шишове/винтове (което обикновено е придружено с неприятно, доста силно силно изпукване от говорителя на усилвателя, особено при чиста китара). Поради гореизброените особености, аз мисля, че наклона е проблемен само когато създава неудобства. Редактирано Ноември 28, 2016 от Evtim Djerekarov 1 Цитирай
Heartman Отговорено Ноември 28, 2016 Отговорено Ноември 28, 2016 Не каза каква е китарата.С нещо примерно със изолирбанд може да го фикрираш или с гъба както си чел.Не ми се вярва обаче да има голяма разлика в звука. Аз например съм си залепил нека, защото се клати, понеже е захванат само в средата.Фендер имат хъмбъкъри с по три болтчета.Две от едната страна и едно от другата.С двете може да се наглася адаптера накъде да "гледа" 1 Цитирай
MetalSnob Отговорено Ноември 28, 2016 Автор Отговорено Ноември 28, 2016 Ето това е китарата ми и адептера. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 28, 2016 Отговорено Ноември 28, 2016 Мисля, че получи достатъчно смислени отговори, освен ако някой не се включи с нещо неочаквано любопитно... Цитирай
jorog Отговорено Ноември 28, 2016 Отговорено Ноември 28, 2016 (Редактирано) Това се получава от пружините на адаптера.Ще трябва да свалиш адаптера и да "завъртиш" пружините във положение в което не създават наклон на адаптера.По-добрият вариант е да сложиш силиконова тръбичка със перпендикулярен срез във двата края и приблизително същата дължина на която е настроен адаптера като височина.Това е заедно със пружините разбира се.Или пък да смениш пружините със такива които не създават наклон.http://www.ebay.co.uk/itm/12pcs-Guitar-Humbucker-Pickup-Screws-Kit-Ring-Mounting-Springs-In-Chrome-Golden-/301828150017?hash=item46465c1301:g:95EAAOSwxCxT41Zp Редактирано Ноември 28, 2016 от jorog Цитирай
MetalSnob Отговорено Ноември 29, 2016 Автор Отговорено Ноември 29, 2016 Благодаря за отговорите и отзивчивостта, научих нови неща. Снощи направих проби като с пръст изправях адаптера. Все още неопитното ми ухо не забеляза разлика в тона,силата и състейна при чист канал и с дисторшън, при двете положения на адаптера. На този етап мисля да не човъркам, да не прецакам нещо за в бъдеще може. Дразни ме леко да го гледам така крив, но ще се примиря засега. Цитирай
Jim-ph Отговорено Ноември 29, 2016 Отговорено Ноември 29, 2016 а и няма да забележиш, докато адаптера стои толково далеч от струни, всякакво положение му ще звучи мътно. Поздрави. А разликата при неправилен наклон е огромна, колкото не параллелно към струни, толково по-мътно и слабо ще звучи. Цитирай
Hillbilly Отговорено Ноември 30, 2016 Отговорено Ноември 30, 2016 Абе,не ти е късо окабеляването,свали адаптера със се рамката и дръпни малко жицата,която ходи към потенциометрите,после виж да не подпира тя адаптера и както казаха- пружините.. Цитирай
Recommended Posts