разбойник Публикувано Януари 14, 2007 Share Публикувано Януари 14, 2007 Поводът да съживявам тази тема е една нова тояжка на Уоруик. Не ми е по вкуса - предпочитам нещо по-традиционно, но . . . 4 струни, настроени фа диез, си, ми, ла http://www.warwickbass.com/news/107.htm Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mephistofel Отговорено Януари 14, 2007 Share Отговорено Януари 14, 2007 Яворе,спред скромното ми мнение е достатъчно интересно,за да му позволим цяла тема. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RockoBG Отговорено Януари 14, 2007 Share Отговорено Януари 14, 2007 Я ме светнете, к'во точно се случва като се вдигнат всички струни един тон, щото не мога да зацепа, освен че ако трябва да се свири РНР от ла ше е по-трудно. The Vampyre BO"Dark Lord" - Мефистофеле, тя тая да не ти рода нещо Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mephistofel Отговорено Януари 14, 2007 Share Отговорено Януари 14, 2007 Роко,малко не си разбрал. Стандартната настройка за един бас е E A D G от ниско към високо - тук имаме бас,при който 3-та и 4-та струна при стандартен такъв са съответно 1-ра и 2-ра тук - т.е.,имаме още по-ниско B ,че и F# после. За по-нагледно си представи стандартен бас,на който са му махнати първите две (най-високи) струни и са му добавени други две,но НИСКИИИИИИ.И почваш да го "слушаш" с корема си. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Zlatyio Отговорено Януари 14, 2007 Share Отговорено Януари 14, 2007 Има ли група,която да свири в такъв строй Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RockoBG Отговорено Януари 14, 2007 Share Отговорено Януари 14, 2007 (Редактирано) Зацепих, но е вярно и че ако сложиш едно капо на 2-ри праг става същото (ми да уточняват октавата ) мерсаж massive .175 gauge!) - всъщност ако можех ей тва да го разбера сигурно щях да загрея от сефте Редактирано Януари 14, 2007 от RockoBG Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Януари 16, 2007 Share Отговорено Януари 16, 2007 ех тия ниски строве бе айде да им е честито на уоруик, макар че и на мен не ми допада формата Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Свилен Бас Отговорено Януари 16, 2007 Share Отговорено Януари 16, 2007 Че то това си е соло-басет във формата на бас и с прибавени прагчета! Не знам дали ще съм доволен да имам фиксирани позиции при тези ниски честоти, но дано да разбера някой ден... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vhcs Отговорено Януари 17, 2007 Share Отговорено Януари 17, 2007 мене пък формата много ме кефи. преният модел на Vampire обаче струва към 1700 евро. Тоя още май го няма на пазара ама предполагам че цената ще му е горе долу същата. Мене лично тоя строй би ме притеснил доста ... има поне едно 2-3 месеца докато се свикне с това. Мисля че по-добрият вариант за басисти които искат да вадят ниски е един 5 струнен бас - едно ниско СИ и всичко си идва на мястото Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pacman Отговорено Януари 19, 2007 Share Отговорено Януари 19, 2007 Изглежда зловещо! Иначе - не е за мен Интересно до колко убедително звучи този фа диез... особено в сравнение примерно с ей тези съвсем безобидни басове, които между другото май вече сме обсъждали Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
monynikolov Отговорено Януари 30, 2007 Share Отговорено Януари 30, 2007 Що за дивотия от тяхна страна...За първи път чувам за подобен строй... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
monynikolov Отговорено Януари 30, 2007 Share Отговорено Януари 30, 2007 Всъщност кому е нужен по-нисък тон от си на 5та свободна и къде ще го ползва ??? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
разбойник Отговорено Януари 31, 2007 Автор Share Отговорено Януари 31, 2007 Свят широк, хора разни. Някои твърдят, че 4 струни са достатъчни, на някои са им много, на други - малко. :-) От доста години скъпи "къстъм" производители предлагат инструменти с ниска струна фа диез - т.е. има си пациенти и за такива инструменти. Уоруик Вампир е май първия опит на сериозен производител за серийно производство на такъв. Че то това си е соло-басет във формата на бас и с прибавени прагчета! Не точно. Да кажем, че е с октава по-ниско. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts