adXok Отговорено Януари 18, 2007 Отговорено Януари 18, 2007 Аз имам куесшън... въпрос. (След като бях изписал цяла страница А4 почти, но ми даваше грешка и писаното остана изгубено, зарадо което и вече пиша, маркирам, копирам всичко досега) Казвате правено е в домашното студио на Пешо. За звука на китарите да речем, че се съгласяваме да са "домашни", но... Как ще обясните барабаните??? Ето това ми е въпроса! Сигурен съм, че огромната вина за тези барабани има Пешо. Почеркът му е ушеизтръгващ... или очеваден, 'ма да не стане сега да казвам... Гледам и не вярвам на ушите си! Та Пешо, сподели ако обичаш как са направени барабаните. Като чух парчето си помислих, че са записвани от студио с барабанист, но явно са правени с компа. Е, как!? Са правени!? Ако не ти се обясняват рецепти, направо кажи тарифа на час... А стила е яко пост-гръндж с елементи на Фрийк Китчън... поне на мен ми прилича малко. Да не измествам фокуса. И така, барабаните! Баса също можеш да вметнеш. Но предполагам, че там трябва да оставите Мефистофел да налее познание, без да ни ослепява след това... Цитирай
don_pepinio Отговорено Януари 18, 2007 Отговорено Януари 18, 2007 Иво нямаш проблеми споделям веднага! Барабаните са от EZDrummer-a но обработени на тракове.Басът...олеле не ми се говори за него! Един "Орфендер"с адаптер от китара(хъмбъкер)Ако го чуеш как влиза в компа ще ти се дореве ама с много играчка става горе-долу Цитирай
zanev 70 Отговорено Януари 19, 2007 Отговорено Януари 19, 2007 Браво пичове и мене ме изкефи включително и вокалната част . Яко ... Колега adXok отдавна ми се искаше да ти го кажа но все си викам да не ти се бъркам ама в този случай ти поде темата с въпроса са барабаните - знам че работиш с Рийзън 3 обаче приятелю моето лично мнение е че това е строго профилирана програма главно за денс и електронна музика въпреки че има не лоши на пръв поглед ударни но сам виждаш че има огромна разлика между тях и EZDrummer да речем - с други думи не си ли мислил да минеш и към друга програма - Кюбейс да речем - тя освен всички нови възможности които ще отвори пред теб работи чудесно и с Рийзън ако държиш толкова много на саунда на последната . Чувал съм нещата ти - имаш много интересни идеи но определено биха звучали по добре ако ползваш и други програми и най вече ВСТ инструменти които са по подходящи за рок - например в пакета на Hypersonic има много добри басове за които в риййзъна не може и да се мисли . Но ти си преценяваш . Ако искаш да ти препоръчам нещо обади ми се по скайпа ... Сори отклоних се малко затова пак да кажа - браво колеги за парчето и поздрави на певеца който май е някой от вас де . Так держать ... Цеко Цитирай
adXok Отговорено Януари 19, 2007 Отговорено Януари 19, 2007 EZDrummer казваш?! Чувал съм я тая програма и като гледам в сайта, май си иска доста памет, че и яко хард-дисково пространство. Аз почнах уж с една програма, дето преди време Налбантож ми я препоръча: BFD FX Pansion а като хост използвах REAPER щото много малка, па поддържа и VST. Ама пейстнах едно мое парче и пуснах да върви. И по едно време се чува: "Туп-та... та... таттррррррррррррррррррррррр" Баси, явно моите 512 MB RAM са недостатъчни ли. И при това бяха чистите семпли, без компресори, еквалайзери и т.н.. Стори ми се тежка за мен и че нищо няма да скалъпя така. За това засега съм с единични семпли, а не с мулти-семпли. Той и Reason 3 има мути-семпъл пакет наречен RDK 2 (Reason Drum Kits 2), в който има много добри попадения, но не ми тръгна. Сиреч тръгна, но пак след втория такт ми даде: "Туп-та... та... таттррррррррррррррррррррррр" Computer too slow to play that song! Трябва си ъпгрейд или по-опитна ръка. Иначе из дисковете имам една банка за EZDrummer около 2 GB, но пък нямам самия модул... самата програма. Чувам че метълската част е правена от барабаниста на Meshuggah, което изглежда трепач. Абе има какво да се научи още... хляб и боб! ________________________________________________________________________________ ___ zanev 70, благодаря ти за напътствията. Осъзнавам го, но какво да направя като първата музикална програмка, която си инсталнах като си взех комп преди около 4 години беше Reason 2. И свикнах. Cubase SX ми е като космически кораб... просто не съм я разцъквал. Аз съм си лумпен: Reason 3 Forever! Ultra Forza Reason. Знам че екипа Propellerheads, които са правили Reason 3, са яко денс-електро-габър манияци. Аз съм си класик. Обичам да виждам кабелите и да връткам джигъркалки. ________________________________________________________________________________ ___ Сега като слушам парчето n-ти път започвам да усещам етапите на записването, което е слабата страна, щото се е поизгубило сякаш първичното бликване на идеите. А и вокала сякаш е слаган допълнително, а не водещо, сиреч сякаш не по вокала е направено парчето, ама може и да греша. Баса що не го дадохте на Антонио или е прекалено добър за вас!? Закачка... Давайте още неща! Гонете друг, по-висок таван... пък на мен ми стига тая награда, да казва нявга народа: Умря сиромаха за правда, за правда и за свобОда! Цитирай
circles Отговорено Януари 19, 2007 Автор Отговорено Януари 19, 2007 Благодарим за отделеното време за коментар по парчето колеги и приятели!! Самата идея беше да си го направим за нас за хисторито и единственото място където ще може да се чуе ще бъде тук. Адхок, чувал съм.. има го грънджа и в някои твой неща дето си качвал... може да пробваме да запишем нещо заедно ако си навит за напред..? Ами ще, ще пробваме да приобщим адския с адската апаратура, само трябва да измислим адското парче.. Цитирай
Recommended Posts