Jump to content
Българският форум за музиканти

Нуждая се от съвет . Търся си китара


dedomito

Recommended Posts

Здравейте приятели . За първи път пиша във форума и се нуждая малко от вашата помощ. От известно време съм се замислил да си купя нова китара и да си свирукам в къщи с нея , занимавам се непрофесионално с музика . Проблема ми е , че нещо не мога да се ориентирам с избора на инструмент и от каде да го закупя . Рових по нета , намерих някой друг сайт , но нали знаете , че човек иска хем китарата да е евтина , хем да е от най-добрите . Моля да ми препоръчате някой магазин или сайт в който да мога да избера някаква китара на цена до 350лв, която да си струва и да ми върши работа . Понеже сега свиря на Кремона , закупена през 1978г и никогя не съм свирил на друга китара ми е много трудно да се ориентирам какво е различното в различните марки и модели китари .

Ще се радвам някой ако предложи и инструмент на старо. Все пак няма нищо по-добро от китара с история .Моята ми я подари един музикат през 1997г и вече има почти историческа стойност

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на старо - ако е в ред - най добре

 

иначе до 350 лв -нови-

скуаяр бай фендер, от по евтините уошбърн

за ямаха не знам - дали има добри за тези пари

 

успех в търсенето

 

и огледай темите в този раздел - има много такива

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То тези Фендер , които ги продават по 300лв не са ли китайски вариации на китари . Скоро гледах подобни за 230лв , но мисля , че единствено само външно наподобяват китара . НА представа си нямам дали могат да издадат някакъв читав звук. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имат си своите проблеми(скуаярите),но общо взето може да се дрънка прилично и на тях,особено ако човек не е претенциозен.Но си мисля,че след Кремона от 78ма,ще ти се види доста добра.Ако пък намериш нещо на старо за тези пари,още по хубаво

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако свириш метъл - уошбърн, ямаха или нещо друго, поне с 1 двоен адаптер

ако свириш блус или други такива каквито не изискват голям кривоч - скуаерчето ще ти бъде перфектно

а и верно огледай хубаво раздела "купувам продавам" там чат пат изпадат много 'арни оферти ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кривоча е задължителен ;) Прегледах почти всичките обяви , но като гледам и старите китари Ибанец например държат доста висока цена. Искам да попитам някой пазарувал ли си е китара чрез онлайн поръчка и струва ли си риска . Намерих в един сайт следното - http://www.guitarcenter.com/shop/product/b...ku=518875%2e326

Чудя се дали това е реалната цена или е някакъв ментос

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разгледай във Фактор Уошбърновете и Olp-тата до 350лв ще видиш кое какво е, също така погледни в Малкия цум и там може да излезе нещо като за тебе.Ако искаш втора ръка тука,в Джаза и в едно магазинче до пожарната на Раковска(DixieSwing).

Редактирано от Zlatyio
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.guitarcenter.com/shop/product/b...ku=518875%2e326

 

dedomito еми тва е реалната цена... ако я купиш от Guitar Center ;) с две думи това си е цена за американския пазар т.е. ако живееш там плащаш толкова,ако не.... сорка бате ;) в твоето положение най-добре си вземи едно Скуайар-че за около 200 лева докато се научиш и разбереш какво искаш от китарта и следващия път като си купуваш китарка ще ти е доста по лесно... сега си спомням преди 3-4 години купих за подарък на едно приятелче една ямаха за 360 лева мноооого яка :) с два двойни адаптера и сингъл между тях, ама убий ме не мога да се сетя модела, но звучеше убиец за тези кинти.:)

 

п.п. абе най-лесния начин да си избереш китара е да ходиш да пробваш на ред докато някоя ти пасне. все пак купуването на музикален инструмент, не е като да си купиш хляб.

Редактирано от Guitar_Angel
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами май най-добре ще е да се разходя до Фактор , да се насвиря на скъпи китари и да се върна при моята КРЕМОНА ;) . ТОва е голама дискриминация човек да не може да си поръча Ибанеца за 129 долара. Най-вероятно ще мина на варианта - китара на изплащане . Остават ми още четери месеца докато си изплатя синтезатора . Като се замися май месец 2006г си взех едно синтезаторче Касио на лизинг за 400лв и така ни не се научих да свиря на него . Трябваше да купя китара тогава , ама... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако мислиш,че няма да ползваш синтезатора можеш да го размениш за китара,сходна като цена.Обаче едва ли ще искаш да се отървеш от него-то си е много практичен инструмент,с много възможности.Тая китара дето я гледаш е "Микро" - с по-малки размери и скала.Това значи,че грифът и е по-малък и не знам дали ще ти е удобна.Аз ти предлагам да събереш още малко пари и да си вземеш на старо някой Ибанез.Освен това ако не ти трябва тремоло/флойд роуз си вземи с фиксирано магаре-те са по-евтини.

Редактирано от Flanker
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз бих ти препоръчал Пиви(Предатор)!!! Аз свиря на нея и съм много доволен, макар да е Виетнамско копие. Преди гона си я купих от Русия и досега не ми създала никакъв проблем(да чукна на дърво)!!! Чувал съм, че в България са по 350-400лв., но тези пари си заслужават за тази китара!!! Успех в търсенето!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес пак порових във форума и разбрах също нещо важно за мен - китарата ми няма да е с "ръчка" въпреки че до вчера се тръшках ръчка та ръчка . Разбрах че със сигурност няма да е ФЕндер . Сега чакам края на месеца да видя какви пари ще дойдат , яхам метрото и правя обиколка на магазините . Много се надявам , че ще ми провърви в покупката и ще паркирам китара № 3 до компа. :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аааа, няма да говорите лошо за Пивито. Много приятна китарка, особено ако ти е втората в живота и още не знаеш какво е хубав инструмент. Раптор и Предатор със сигурност не са по-зле от Скуайър. От опит го казвам. Виж, с Ямаха не издържат сравнение.

 

Моят съвет е да видиш Уошбърн и Ямаха за тия пари. Уошбърна специално и на визия го докарва. Също така пусни обява тук и кажи какво търсиш.

 

P.S: Впрочем, има и варианти на Стаг за тия пари, колкото и да не ми допаднаха като изработка като ги гледах в новия Динакорд. Ама виж си сам, може да ти легне някоя на сърцето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.