Ламби Отговорено Септември 21, 2016 Отговорено Септември 21, 2016 По всичко личи,че си начинаещ.Купи си стартов комплект китара и кубе.Ако желанието за свирене не се изпари през първата година,може да инвестираш средства в по добра китара и усилвател.Ако пък намериш пакет втора употреба още по добре ще е на половин цена.Гледай да е без тремоло няма да обяснявам защо. Цитирай
Jim-ph Отговорено Септември 21, 2016 Отговорено Септември 21, 2016 хаха дааа евтин инденезийски флойд роуз трем за начинаещ - няма по-зле от тва Цитирай
TONY Отговорено Септември 21, 2016 Отговорено Септември 21, 2016 Снимки си има в обявата ми, нова китара. Имам и две доста подходящи за бюджета ти кубета, ако вземеш и китара(може да не е тази) и кубе правя дискаунт. Хюс и кетнер 50 вата триплекс, с вградени ефекти, като хорус , дилей и ривърб Ибанез Тон бластър 50 вата с вграден тюбскриймър фабрчино, който може да буства както клийн, така и драйв канала. И двата ампа са добре звучащи. И от проба глава не боли. Както виждаш варианти има много, въпроса е ти къде си и какво най-те устройва според нивото ти, бъдещите ти планове и сегашният ти бюджет. На това сам трябва да си отговориш и да вземеш решение спрямо различните варианти. Цитирай
разбойник Отговорено Септември 21, 2016 Отговорено Септември 21, 2016 (Редактирано) Оше някой псевдо търговец да влезе тук и да си рекламира стоката? Няма нужда да се пишат подобни неща - ако имате какво да кажете като съвет го направете, ако не - не пишете. Редактирано Септември 21, 2016 от разбойник 6 Цитирай
jorog Отговорено Септември 21, 2016 Отговорено Септември 21, 2016 Тонка ,за теб може да се каже само или лошо или нищо.Аз избирам нищо да не кажа. 2 Цитирай
ikonomec Отговорено Септември 28, 2016 Отговорено Септември 28, 2016 Здравей колега, миналата седмица при мен попадна една доста запазена Yamaha EG 112 (Предшественика на пасифика). Ако си близо до Пловдив, може да дойдеш да я пробваш. Води се бюджетно и разумно решение за начинаещи (считай около 250 лв.), а на мен не ми върши работа, понеже свиря на Лес Паул. Просто ми дължаха пари и така... Та ако имаш интерес пиши, но задължително с проба 1 Цитирай
onedevo Отговорено Октомври 6, 2016 Автор Отговорено Октомври 6, 2016 Благодаря на всички. Вече закупих китара. Цитирай
Fort_Europa Отговорено Октомври 29, 2016 Отговорено Октомври 29, 2016 Здравей да ти кажа аз си купих преди няколко месеца от същия магазин един Squier stratocaster MIM93' и съм много доволен. Не мога да кажа че има доловима разлика доловима разлика между мексиканси fender и моя squier който взех за 500 лв. но разбирасе всичко е относително. Мисля че правилно си се ориентирал към Fender/Squier stratocaster за харесвания от теб стил. Продавачите в магазина са доста отзивчиви и те съветвам да отидеш и да посвириш(изпробваш) китарките които си харесал. Вариант с нова китара също не е лош. Наистина обиколи, изпробвай повечко китари и виж кое точно ще ти пасне най-добре. Аз съм много доволен от моето Squierче, може би имах късмет с него и мисля че за посочената от теб сума ще си намериш доста прилична китара : Успех !!!! Цитирай
MetalSnob Отговорено Ноември 2, 2016 Отговорено Ноември 2, 2016 Здравейте! Пише Ви поредния досадник и нууб в областта, който иска да си купи първата електрическа "мотика". Знам, че подобен род теми не са Ви много по вкуса, именно поради тази причина реших да пиша в тази, за да не спамя излишно... Ще започна с лека ретроспекция за моето китарно "пътешествие". Отдавна съм запален музикален фен и обожавам музиката, без нея не мога. Жалко, че амбицията да хвана инструмент ме "удари" твърде късно (на 26 години), но както гласи клишето по-добре късно...знаете по-нататък. Та преди около 2 години реших да се поинтересувам за китарите какво представляват, как работят и така нататък. Четох тук във форума темите, гледах клипове и се запалих. Бях се надъхал да си взема ел. Китара тъй като слушам метъл и рок, но ми излезнаха непредвидени разходи, а и не бях убеден това влечение към китарата колко ще трае и дали няма да е за кратко. Та в деня на рождения ми ден се разбрах приятелите ми да ми купят някаква акустична китара от музикалния магазин в града (Стара Загора) с парите, които са събрали за подарък. Искам тук да Ви благодаря специално, защото в една от темите намерих линк към сайта с уроци за начинаещи justinguitar.com. Започнах да се уча по неговата методика и ми се получават долу-горе нещата. Минах курса за начинаещи и започнах за напреднали след година и половина. Решил съм да си купя вече ел. Китара, за да се опитам да свиря неща на любими групи. Слушам всякакъв вид метъл, хардкор и малко рок, та за кубе ще ми трябва нещо с повече гейн. Насочил съм се към моделиращото комбо на Peavey VIP1 главно заради симулацията на легендарните им глави 5150/6505 (много любими групи в мочент от кариерите си или все още свирят с тях). Друг вариант е Rоland Cube20gx, което и то е уж по-метълярско. Искам да попитам тези моделиращи комбота с мощност 15/20 вата мога ли да свиря хай гейн неща на ниски нива на силата на звука? Тъй като живея в панелка и не искам съседите да ме гледат на криво. Също така звука от така наречените от тях студио жак за слушалки върши ли работа или звука от там е ... Пази Боже. Насочил съм се към моделиращото комбо тъй като съм начинаещ, все още търся своя звук и тези комбота предлагат някакво разнообразие с амп симулациите, имат ефекти и симулация на акустична китара. Разбира се съм отворен и за предложения за други варианти относно ампа... Много от вас ще кажат да видя за лампов амп втора ръка, но за 400/500 лева не знам какво може да се намери всъщност, а и за хай гейн на лампов, поправете ме, ако греша, но ще трябва да е доста усилен звука... Относно китарата, насочил съм се към лес пол форма, защото адски много ме радва, не искам флойд роузи, не искам сингъл койл адаптери. Не искам и активни адаптери, щото май не са добър вариант за моделиращото комбо.. Харесват ми Есп лтд и до колкото съм чел и гледал клипове за цена-качество са доста добри. Епифон лес пол също е вариант, но не знам колко добре са като изработка спрямо лтд,джаксън,шектър,ибанез и другите метъл китари. Бюджета ми за китара е до 800лв най-много. Секънд хенд също е вариант стига да е в добро състояние. Ако има някой опит с даден модел бюджетна китара ще се радвам да сподели. Засега съм се спрял на следните варианти: http://www.musicworld.bg/bg/m_2080000/i_57968/ESP_LTD_EC_256_BLK.html: https://m.bazar.bg/обява-15232902/epiphone-les-paul-standard-eb-перфектна http://www.mmg-music.com/bg/node/4083 Цитирай
exxct Отговорено Ноември 2, 2016 Отговорено Ноември 2, 2016 Подкрепям ямахата. Пробвал съм подобна, за цената си е супер. Цитирай
MetalSnob Отговорено Ноември 2, 2016 Отговорено Ноември 2, 2016 напши ми ЛС Все още нямам право да пиша лични съобщения като нов потребител във форума... Някакъв друг начин? Цитирай
Recommended Posts