Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос за аудиокарта на Криейтив


yamaha

Recommended Posts

/Офтопик/ Брей мама му стара...колкото и да се се опитвам да напиша нещо на латиница откак се обнови форума...не се получава...само при мен ли е този проблем? Карай, ще пиша другаде латиницата и ще я пействам тука. :D

 

На въпроса: Имам 2 карти на Creative от серията Live!, които ползвам единствено за да просвирвам SF2. Да, но при по-големи банки или при по-комплексни фонтове с повече лейъри излиза противното надписче, че нямам достатъчно памет на картата (DRAM), въпреки че в това време в паметта на компа имам свободни около 500-600 МВ и би трябвало да ползва нея. Подозирам че се дължи на остаряло "виждане" на драйвера при работа с паметта, а и в контрол панела присъства единствено опцията Static Caching (липсва Dynamic).

Конкретно ме интересува дали ако взема някой модел от следващите (Audigy 1/2/4) няма да си реша този проблем, но какъвто и модел да взема, задължително трябва да има комбиниран порт Game/Midi, че гледам в някои от новите модели са го орязали, а не ми се занимава с USB-Midi.

Това е - искам карта, дето като кача 500 мегабайтов SF2 с 8 лейъра няма да се шашне и да ме остави насред проекта. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти, аз ползвах Audigy (предполагам ще е същото):

 

Из Control Panelite На Create-ва трябва да се каже колко рам да използва за soundfont-ове.

За да се зареди по-голям soundfont - трябва ръчно да се иде и да се вдигне тоя буфер.

Драмата беше (не съм сигурен) че я заделя статично - демек използваш/неизползваш тая памет за soundfonts - тя се държи заета.

Ако не се оправиш къде точно се намираше тая врътка - пиши, мога да иснтална довечера драйверите на audigy-to да видя къде беше точно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а защо трябва да ги зареждаш в паметта на картата, СФ2 може да се зареждат във почти всеки семплер, и си работят също толкова добре

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Офтопик./има едно каре горе дет пише хирилица. дай го на ОФ и ще си сменяш езика според това как ти е уиндоуса.

 

 

Сега по темата: както каза angrod имаш меню в което се задава максимума от рам паметта, който максимум ако не се лъжа беше максимум половината от тази която ти имаш кат рам. Демек, ако имаш 1гб рам, макс саундфон който можеш да отвориш е 500мб!! B)

 

Сега къде се намира тази опция:

Инсталирай си драйверите на креатив. Има ги на сайта им.

Рестарт и там както си му е ред.

влез в контрол панел и в настройките за звук ще ги търсиш, там са :)

Представлява 1 плъзгач който мърдаш наляво надясно. По дефаут май е 2 или 4 или 8мб. не помня.

успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би аз не се изразих достатъчно ясно та не ме разбрахте... B)

Този плъзгач за задаването на паметта си го знам отдавна и ми е сложен на максимум. Става дума, че поне моята карта не може да се справи с по-комплексните саунд фонтове, а не че не ми стига паметта на компютъра или пък плъзгача не е там дето трябва. Като пробвам примерно да просвиря такъв фонт във Vienna, съобщението дето излиза гласи:

 

 

Unable to play the note! There is not enough DRAM on your soundcard
...(или нещо от този род)

 

 

Обаче по-лошото е като ми изкара ей това:errlr9.jpg

 

Та си мисля дали тези ограничения с фонтовете не са преодолени в следващите серии на Creative, понеже и процесорът им е нов (не че има някакво особено значение), а и ако случайно моята се навие да захапе някакъв по-комплексен и голям фонт, доста често след просвирване на няколко тона, част от тоновете дето са свирили току що се "запушват" и спират да свирят - с др. думи от една гама свирят само 2-3 тона (през клавиш-два). Явно Live! са правени по времето, когато най-големите SF2 са били 30-40 мегабайта с по 2-3 наслагвания и нюанси на клавиш и изобщо не са мислили в бъдеще време. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

виж какво съм ти писал по горе

Да, видях го...но се надявах този проблем да има някакво решение с проста смяна на аудиокартата, защото добавката на софт-семплер ще ми утежни малко конфигурацията на софтуера с който работя, а и през Live! свиря с практически нулева латенция - със семплера определено няма да е така, защото по ред причини съм принуден да съм Win98SE, не мога да ползвам WDM драйвери и т.н. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Единственото решение за латенцията, за което се сещам без смяна на картата, е да зареждаш VST семплер през ASIO хост. Кx драиветите поддържат асио за LIVE. Ако драйвера не ти харесва, може да намериш на старо едно Audigy1, което поддържа АСИО с фабричните драйвери.

 

Може да ми пратиш и проблемния soundfont, да пробвам на мойто Audigy дали ще работи.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.