Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
моя глас е една специална разновидност на т.нар. бассо профундо, наречена басс-о-про-шундо :cheers:

Да й завиди човек на жена ти, а? :(

Отговорено
две октави и малко... от ми до фа диез... само дето не знам имената на октавите, та ето ви миди да чуете... http://info.datacom.bg/dark/glas.mid

Тва е от Е(голяма октава) до f1#(първа октава)

Следователно си някаде около бас и баритон.

Пробвай до къде ще стигнеш без фалцет.

Отговорено (Редактирано)

баритон се водя.. аз ходя на уроци по пеене де, иначе това си е без фалцет.. с фалцета докарвам още бая отгоре, ама аз него не го признавам...

EDIT: освен това сега работим и по разширяване на диапазона нагоре, защото имам гласа, но нямам техниката да го направя все още...

Редактирано от dark
Отговорено
баритон се водя.. аз ходя на уроци по пеене де, иначе това си е без фалцет.. с фалцета докарвам още бая отгоре, ама аз него не го признавам...

EDIT: освен това сега работим и по разширяване на диапазона нагоре, защото имам гласа, но нямам техниката да го направя все още...

КЪДЕ ХОДИШ НА УРОЦИ!!!

АБЕ И ФАЛЦЕТ МОЖЕ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА АМА ПАК ТР ДА Е С ТЕХНИКА И ОПОРА.

А ИНАЧЕ СУПЕР - ЩОМ ИМАШ МЕГДАН ДАВАЙ....

МОЖЕ ДА СТАНЕШ СЛЕДВАЩИЯ КАРУЗО :D

Отговорено

КЪДЕ ХОДИШ НА УРОЦИ!!!

АБЕ И ФАЛЦЕТ МОЖЕ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА АМА ПАК ТР ДА Е С ТЕХНИКА И ОПОРА.

А ИНАЧЕ СУПЕР - ЩОМ ИМАШ МЕГДАН ДАВАЙ....

МОЖЕ ДА СТАНЕШ СЛЕДВАЩИЯ КАРУЗО :lol:

При една много добра учителка... :lol: Днес стигнахме горе до сол, а долу до ре :lol:

Отговорено
При една много добра учителка... :lol: Днес стигнахме горе до сол, а долу до ре :lol:

Казах ти аз че на към втори Карузо отиваш :lol:

Дай и ние да ходим при нея :lol:

Отговорено (Редактирано)

Абе малко трудно ще стана Карузо:

1) той е бил тенор

2) той е бил оперен певец

а аз съм баритон и пея поп/рок/метъл :lol:

Ами виж, въпроса не е до учителя само... Просто ме учи на правилна техника. Мен това ми е едва 5-ия урок.

Редактирано от dark
Отговорено
Абе малко трудно ще стана Карузо:

1) той е бил тенор

2) той е бил оперен певец

а аз съм баритон и пея поп/рок/метъл :(

Ами виж, въпроса не е до учителя само... Просто ме учи на правилна техника. Мен това ми е едва 5-ия урок.

По принцип някой смятат, че Карузо е бил баритон и с много упражнения е станал драматичен тенор.

От G до заветния H бемол ти остават тон и половин!!!

Какво точно означава правилна техника според теб!?!

Отговорено

Когато преди три години на ходех на уроци по пеене най-големите постижения ми бяха До- на малка до Си на първа. Учителката казваше че мога да измъкна още по един два тона отгоре и отдолу ама не много чисто. Това се води тенор. Сега мога да сляза до сол на голяма но загубих голяма част от високите защото ми липват подходящите упражнения. И аз пея в хор и то непрекъснато откак спрях уроците обаче на пича дето се биеше в гърдите че пее в хорче мога да кажа че не е достатъчно за да хваща 3 октави и 3 тона. Най - малкото защото в хоровете отделните гласове пеят само в определените им партии и рядко преминават диапазон от 10-12 тона. Мисля че доста от вас се бъркат нещо с преценката си за диапазона в който пеят. Моят идол за вокалист в метала Ерик Адамс едва ли има 3 октави та кво остава за половината от форума(не се бъркайте с партиите в които пищи- да цвърчи и издава нечовешки звуци може всеки ама тва не се брои). За Халфърт поне в Джудас не пее на повече от 12 тона а за 4 октави да не говорим (освен ако не хваща някви тонове извън възможността за възприятие на човешкото ухо). Това че пее много високо не означава че има голям диапазон щото той и като говори пак си е във високите регистри.

Но пък е вярно че жените имат по-голям диапазон от мъжете. При оперните певици е често явление 3 октави. Особено при сопраните (няма нормални/пълноценни мъже сопрани) защото изкарват ниските с определена постановка.

Малко се увлякох в обясненията а ? :(

Отговорено (Редактирано)

Първо бях тенор, после пропуших... сега се клатушкам между бас и баритон (диапазонът ми е още по-променлив, но по принцип е между октава и октава и половина - без фалцета, разбира се), в зависимост от:

1. Колко време е минало от събуждането ми

2. Колко съм пушил

3. Разпял ли съм се

Не мога да разбера защо не ме взеха в църковния хор с такива хубави гласови данни...

Между другото, да се похваля, в курсовия хор имаше един пич - бас-профундо! Ей, голям кеф е да слушаш профундо. Все едно педалите на органа :( Ама пича щом го усетиха, и веднага го лапнаха по хорове и ангажименти... Бая бъдеще му предвиждам :)

Редактирано от Tarvin
Отговорено

Не може от цигарите да слезнеш от тенор до бас. С един тон, тон и половина да. Цигарения дим оказва отрицателно влияние на високите гласове, като ги разваля. Пада горната граница, появява се хрип, но долната граница не се променя.

При теб се е случило така защото сега завършва периода на мутиране на гласа. Това може да продължи до 25, а рядко и до 30 годишна възраст.

В хора не са те взели точно поради тази причина. Просто изчакват. :cheers:

Отговорено

Чакайте, чакайте, нещо не зацепвам.. Аз съм абсолютен новак в областта на пеенето, но какво искате да ми кажете? Че две октави и малко глас е няква огромна дарба???

А за техниката - еми на мен проблема ми е, че като тръгна да пея високи тонове се спичам, и тръгвам да си стягам гърлото, а нямам нужда да го правя.. Същите тонове ги изкарвам и отпуснат и то много добре... Та на това се уча - да се отпускам :cheers: Ама 2 октави и малко не е голяма дарба, или?

Отговорено

Пеенето като дарба зависи от много неща. Диапазона е просто едно от тях. Но ако може да пееш в две октави както трябва си е перфектно. Стига разбира се правилно да ги смяташ тия работи но предполагам че щом ходиш на уроци учителката ти едва ли те заблуждава.

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.