Evtim Djerekarov Отговорено Юли 16, 2005 Отговорено Юли 16, 2005 Ами когато бях дребосък ходих 4-5 години на уроци по пиано и солфеж, от тогава много малко съм свирил, но напоследък като че ли пак се паля. Ина4е свиря на китара. Относно вокалната практика, то е малко като фитнес - трябва да се упражняваш, но не трябва да прекаляваш. Напредъкът идва с времето. Много ще съм благодарен ако някой може да ми покаже някои трикове(закриване, имитиране на дрезгав глас, и други подобни). На всички, които пеят мога да кажа: Ако от нещо ви боли :НЕ ГО ПЕЙТЕ! Не се насилваите, Упражнявайте се често, но не прекалено често, избягвайте да вдигате прекалено много гласа си чрез силови упражнения(ако установите че при разпяване сте си отрязали повече от 1-2-3 цели тона отдолу, значи нещо не е на ред), пийте 4-5л. вода на ден, изисквайте от критично настроени хора да ви оценяват и не се отчайваите от неизбежно лошите резултати в началото. Не пушете. Избягвайте алкохол и кафе. Говорете тихо. Когато гласът ви е във форма, то обикновено целия ви диапазон е налице(от ниско до високо), а гласът ви е плътен(доколкото по принцип ви е плътен). Когато не сте много добре с гласа, ниската му част изчезва или става твърде тиха, а високата става много тънка. Записвайте се и следете прогреса си.
I`m a believer Отговорено Юли 22, 2005 Отговорено Юли 22, 2005 Всичко е въпрос на работа.Стига да има човек който да ти дава правилни насоки.Ако трябва нещо помощ питай тука има хора с по 4-5 октави. Сериозно с квот можем ше помогнем. Ти да не си пианистче иначе 4увам тука за хора с мноо октави не6то, пък мене ми е 15 см ненадървен , аиде по-спокойно, да не се исфърляме като пяни брейкъри на водна пързалка
Mandalay Отговорено Юли 22, 2005 Отговорено Юли 22, 2005 Е, ти па като се изхвърляш, дай по-така.... 25-30см.... кви са тия 15...
MAUGLY Отговорено Юли 22, 2005 Отговорено Юли 22, 2005 Всичко е въпрос на работа.Стига да има човек който да ти дава правилни насоки.Ако трябва нещо помощ питай тука има хора с по 4-5 октави. Сериозно с квот можем ше помогнем. Ти да не си пианистче иначе 4увам тука за хора с мноо октави не6то, пък мене ми е 15 см ненадървен , аиде по-спокойно, да не се исфърляме като пяни брейкъри на водна пързалка Ти си ебаси неверника Я си уреди среща с хората и ги преслешай, тукмо ще обявиш и на широката форумна общественост
I`m a believer Отговорено Юли 24, 2005 Отговорено Юли 24, 2005 (Редактирано) аз хубаво 6е им преслу6ам глас4етата ама на мен те кво 6е ми преслу6ат ненадурвения да ми го надурвят ли . момци аз нямам ни6то против никого тука ама това дето ми го разправяте за октавите малко ми се 4ини да не е верно. на4и който държи да ми дока'е 4е има мноо голем ---- да ми изпее child in time (deep purple), bohemy rapsody, another one bites the dust (queen), journeyman, dance of death( iron maiden), swords in the wind (manowar), ама без да ползват фалцет и без да се дерат като прасе на бъдни ве4ер и тогава 6а ги призная за пи4ове. аре със здраве и не падайте духом, все пак тука вси4ки сме певци с МНООО ГОЛЕМИ ______ Редактирано Юли 24, 2005 от I`m a believer
MAUGLY Отговорено Юли 24, 2005 Отговорено Юли 24, 2005 аз хубаво 6е им преслу6ам глас4етата ама на мен те кво 6е ми преслу6ат ненадурвения да ми го надурвят ли . момци аз нямам ни6то против никого тука ама това дето ми го разправяте за октавите малко ми се 4ини да не е верно. на4и който държи да ми дока'е 4е има мноо голем ---- да ми изпее child in time (deep purple), bohemy rapsody, another one bites the dust (queen), journeyman, dance of death( iron maiden), swords in the wind (manowar), ама без да ползват фалцет и без да се дерат като прасе на бъдни ве4ер и тогава 6а ги призная за пи4ове. аре със здраве и не падайте духом, все пак тука вси4ки сме певци с МНООО ГОЛЕМИ ______ Па те тия с петте октави и женки и ма измежду тях Така че дай и некви женски песньовки
Mandalay Отговорено Юли 24, 2005 Отговорено Юли 24, 2005 И защо фалцета да не влиза в диапазона на певеца? Ако мислиш че child in time не е пяна на фалцет....
maringtr Отговорено Юли 24, 2005 Отговорено Юли 24, 2005 Maugly, да се похваля, вече стигам сол диез без да се напъвам За Карузо си говорехме нещо...
MAUGLY Отговорено Юли 24, 2005 Отговорено Юли 24, 2005 Maugly, да се похваля, вече стигам сол диез без да се напъвам За Карузо си говорехме нещо... Па екстра На кво се дължи прогреса
ParaPsycho Отговорено Юли 25, 2005 Отговорено Юли 25, 2005 King Diamond наистина има четири, ама не съм го чувал да се качва нависоко. Чат пак като съм в кондиция изкарвам някои негови вокали. Иначе лично аз съм докарал баритон 2 октави и малко, ама имам още доста да се развивам нагоре, в момента се уча още.
MAUGLY Отговорено Юли 25, 2005 Отговорено Юли 25, 2005 Гласни струни... Кажи си не се скатавай Как мое и ние да ъпгрейднем
I`m a believer Отговорено Юли 25, 2005 Отговорено Юли 25, 2005 И защо фалцета да не влиза в диапазона на певеца?Ако мислиш че child in time не е пяна на фалцет.... фалцета си е 4аст от атрибутите на певеца, но не влиза в това, което аз разбирам под диапазон и child in time викането представлява една вокална линия, над нея терца и над нея секста. е само най-ниската 4аст е на фалцет. смея да твърдя това с много голяма сигурност, защотоаз самия от доста време изу4авам песента понеже 6те я записвам и съм говорил с много по-запознати хора от всички нас, които взимаме у4астие в този форум. съжалявам, ако е прозву4ало грубо, но тази песен ми е наистина голяма слабост. не искам никого да засегнапросто изказвам мнение. ае успех!!
I`m a believer Отговорено Юли 25, 2005 Отговорено Юли 25, 2005 (Редактирано) Па те тия с петте октави и женки и ма измежду тях Така че дай и некви женски песньовки ми аз ли4но се кефя на Марая Кери, Уитни Хюстън, Има сумак (до колкото ми е известно тя държи световния рекорд за диапазон ама нема неини записи), Кристина Агилера, Йълдъз Ибрахимова, Кати(4 цели тона и един полутон хаха) и ба ли му мамата не се сещам са за др хихи!!!! Редактирано Юли 25, 2005 от I`m a believer
Mandalay Отговорено Юли 25, 2005 Отговорено Юли 25, 2005 фалцета си е 4аст от атрибутите на певеца, но не влиза в това, което аз разбирам под диапазон и child in time викането представлява една вокална линия, над нея терца и над нея секста. е само най-ниската 4аст е на фалцет. смея да твърдя това с много голяма сигурност, защотоаз самия от доста време изу4авам песента понеже 6те я записвам и съм говорил с много по-запознати хора от всички нас, които взимаме у4астие в този форум. съжалявам, ако е прозву4ало грубо, но тази песен ми е наистина голяма слабост. не искам никого да засегнапросто изказвам мнение. ае успех!! Първо: не знаеш какви хора има в този форум, не ги подценявай! Второ: за фалцета определено имаме разногласие. има песни изпяти изцяло на фалцет. според мен, това което излиза от гърлото ти като добре изпят тон би трябвало да ти влиза в диапазона. лично мнение, не задължавам никого да го приеме Трето: Това, че знаеш интервалите на child in time е хубаво... обаче не знам как ше го изпееш това нещо, особено без фалцет. много ми е любопитно след като не е фалцет, какво аджаба е? пп Не се заяждам, питам от любопитство.
Recommended Posts