Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

доар дьен на всички :) Въпроса ми е как да си увелича разстоянието м/у грифа и струните на Скуайера ми дадоха ми 1 ключ който пасва отгоре при струните на 1 метална пръчка която минава през грифа.Много е малко разстоянието и като свиря и ми се получава 1 неприятно звънене (което не трябва да го има)

Отговорено

ей аман от ламерщина - хиляди милиони пъти е казвано ;)

вчера колегата РОКОБГ беше дал линк към такъв сайт

http://www.guitarmigi.it/veloce/veloce_fender.aspx

гледаш ли ги тия стърчащите шестограмни болтчета - с тях регулираш височината

с помощта на малък шестограм

а тръс рода не го барай

не знам вече накъде отива тоя свят Господи :)

Отговорено

ти май нищо не знаеш? а чичо гугъл пита ли? или търсачката? м? аре да не ти държа сметка че пак ще ме обвинят в дискриминация

ТРЪС РОД Е МЕТАЛНИЯТ ПРЪТ ВЪТРЕ В ГРИФА, КОЙТО НЕ ТРЯБВА ДА ВЪРТИШ :);)

Отговорено

ако ти пляка на акустика лошо нема, сиреч то така си е по дефаилт свири с усилвател. по вдигнатите струни с нищо няма да ти намалят плякането и няма да можеш да извириш нищо чисто.

Отговорено

не е верно - колкото по-високи са струните, толкова по-чист е тона

отделен въпрос е на кой как му е удобно

аз мойта дъска ги държа толкова високо, колкото да не става фрет бъз при неозвучена китара

неприятно но се свиква

Отговорено

Нормална височина при Фендеропроизводни китари е около 1,5мм+ - между 1ва струна и 12 праг.Надолу от това тона най-често започва да се скапва(поне за мен),но може да се докара до към 1мм.Нататък вече звъни нетърпимо

Отговорено

Ето тук съм писал по въпроса за тръс род-а.

http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=12560

За височината на струните - ами огледай си бриджа, и веднага ще ти стане ясно откъде се вдигат.