Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

And the winner is Ibanez BTB675!

Благодаря на всички за помощта при избора и за насочването ми в по-правилна посока. Специални благодарности на Разбойник, който ми търпя мрънкането и на лични!

Отговорено (Редактирано)

Честито за покупката !  Единственото, което можеш да подобриш по тоя инструмент е, след време да му вземеш по- добри адаптери, примерно Nordstrand.

Редактирано от Demiurg
Отговорено

Иииии после тема "Мерак с грешен подход 2": Искам Ampeg, ама за 200 лева, ама да не е черен, а кафяв, щото кафявото е много готин цвят :D

Demiurg на първо време мисля, че strap locks ще е добър ъпгрейд :)Такива, примерно. А по-добри адаптери, като порасна. Засега тези са ми космически страхотни.

Отговорено

Ампег глава (мисля че SVT3) се продават по 1000-1200лв.  Кафяви няма.

Страп-лок не знам дали ти трябва, освен ако не си по- едричък. Аз на всеки бас, който влезе вкъщи, му качвам един Jim Dunlop- колан, и не се сваля! След свирене не го "откачвам", а го "изхлузвам" през глава - така кожата на захващането на колана не се деформира, и никога не ми е падал бас !
 .... макар че един колега от форума (ех Марио !!!) успя да го разкачи, но е доста по- едър от мен в гръдния кош !

... от друга страна един Страп-Лок е доста евтин ъпгрейд, но съм виждал и как пада китара с доста скъп Страп-Лок... ;-)

Отговорено

Дали ще ти трябват strap locks зависи от това колко високо и под какъв ъгъл си държиш баса и от формата на самия бас. Моите идват фабрично с такива на Schaller и съм свикнал. Единствено не трябва да се забравя да се притягат резбите на колана от време на време.

Усилватели има бол, ще трябва да пробваш и да си избереш комбинация от усилвател и ОТ, която ти допада. Ampeg вече не са това, което бяха. И те се отдадоха на ширпотреба. Остана само марката, а и внос като хората в България няма, т.е. няма къде да пробваш нещо различно от това, което залежава тук-там. Аз бих ти препоръчал да погледнеш EBS. И те не са кафяви, но цените у нас са много добри и има избор.

На първо време препоръчвам редовна смяна на струни. Не е евтино, знам, но който се е хванал на хорото... Няма нищо по-разочароващо от добре звучащ инструмент, който е скопен заради стари струни.

Отговорено (Редактирано)

Мисля си, че на първо време най-голямата инвестиция, която трябва да направя е да инвестирам възможно най-много време в свирене и учене. Този инструмент не заслужава само да се дрънка на него. И в струни :) Регулярно в струни.

Редактирано от Deezer
Отговорено

С риск да стана досаден: инструментът при басистите е комбинация от бас, колона и усилвател. Само единия компонент не върши работа. Свири - колкото повече, толкова по-добре, но с различен усилвател ще придобиеш различни навици. Предложението за EBS хич не е лошо - ще звучи яко, а и ти явно харесваш модерен тон. Остава само да продадеш бъбрек и си готов :)

Отговорено

Съгласен съм и съм на ясно, че сте прави. Имам нужда от гиър, но сега докато изплащам баса е невъзможно :) А разликата с гиър и без гиър е очевадна. Басът звучеше по един начин включен в усилвател в магазина и по съвсем друг вкъщи с Behringer Guitar Link. Със сигурност това играе и голяма роля в техниката ми на свирене, но за момента толкова. Ще стана редовен абонат на сайтовете за втора употреба и ще се надявам да изпадне нещо за 100 лв., ама то едва ли ще е грандиозно :)

Отговорено

Успех, човече!

Радвам се за теб, че прояви здрав разум и остана далеч от кортовете!

Нямал съм досег с точно избрания от теб модел, но ми се види съвсем приличен екземпляр.

Муи биен!

Отговорено (Редактирано)

Едно малко комбо за домашни упражнения е задължително според мен. Симулациите не са лошо  нещо, но Явор е прав за звука и инструмента.

Напоследък са се навъдили много респектиращо звучащи малки усилватели с 12 и дори 10-инчови говорители. Дори и да се сдобиеш с голяма апаратура за свирене с група, едно такова винаги ще ти върши работа за вкъщи, а и за някои други неща.

ПП: Ако наистина нямаш повече от 100 лв, драсни едно лично. Мисля, че ще мога да те уредя с нещо, което става за вкъщи и е далеч по-приемливо от ръчкане в компютър и слушалки.

Редактирано от blr
Отговорено

Честно казано засега ми върши работа на слушалки да си свиря. Ще изкарам така известно време пък после ще го мисля.

Отговорено

Ампег глава (мисля че SVT3) се продават по 1000-1200лв.  Кафяви няма.

Страп-лок не знам дали ти трябва, освен ако не си по- едричък. Аз на всеки бас, който влезе вкъщи, му качвам един Jim Dunlop- колан, и не се сваля! След свирене не го "откачвам", а го "изхлузвам" през глава - така кожата на захващането на колана не се деформира, и никога не ми е падал бас !

.... макар че един колега от форума (ех Марио !!!) успя да го разкачи, но е доста по- едър от мен в гръдния кош !

... от друга страна един Страп-Лок е доста евтин ъпгрейд, но съм виждал и как пада китара с доста скъп Страп-Лок... ;-)

:offtopic-001:  Показвам най-евтиния възможен вариант за страп-лок. Работи безотказно.