Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Бих могъл да си купя следния амп

36116341158.jpg

Трябва ми за да си свиря предимно в къщи.Модела е Attax 80.

Моля ако някой е запознат с този тип кубета да сподели мнението си за тях и съответно каква цена според него би било разумно да се плати.

п.п.Питам защото ампа е доста стар(7-8 години)и не мога да намеря нищо актуално в нета.Благодаря в аванс на всички отговорили

п.п.2 Забравих да пиша че говорителя е Cellestion и кубето работи много добре(в смисъл от кум изправност)

Редактирано от kolio_k
Отговорено

Мерси Владо.Не съм си и мислил да ги сравнявам :bravo: ,просто ми трябва амп,който да си оставя вкъщи(имам предвид в Българското къщи,за да мога като се прибирам по един месец в годината,да имам с какво да дрънкам в Пловдив)Та Аттакса ми трябва за в къщи или в краен случай за някой джем и ме интересува от тази гледна точка

Отговорено (Редактирано)

Аз имам по-малкия модел Атакс 40 (както и потребителя stratocaster, който също може да изкаже мнение). За такъв клас кубе е супер, мойто също е доста старо, но няма никакви проблеми, говорителя е Celestion Rock Driver Vintage ако добре си спомням и е добър, чистия канал е много готин, драйва е много мек и безшумен за класически рок и блус звук, много добре се държи с външни дистове от сорта на сансамп, МТ-2 и от сорта. Има ефект лууп, изход за слушалки и общо взето съм много доволен, но естествено сравнение с другите ти ампове просто ноу комент . :bravo: Иначе 80-ката може да ти е малко шумна за свирене в къщи, но е ОК и с по-малко волюм. Според мен в неговия ценови клас сравнен със съответните Рандали, Велвстейти, евтини Фендери, Берингери и т.н. мисля че определено ги бие като звук, естествено ти си знаеш дали ти трябва, а за цена според мен някъде около 500 +- 50-60 си мисля, че е нормално секънд хенд (в лева естествено).

Едит: Докато съм писал си оставил още едно мнение. За целта за която ти трябва ми се струва много добър вариант, ако пък е и изгодно ще ти свърши супер работа :guitar:

Редактирано от anadem
Отговорено

Много изчерпателно,страшно ти благодаря :bravo: .Много се радвам ако е по добър валвстейт 80/80 като звук.Някога имах такъв и бях доста доволен

Отговорено

^Няма нищо, за мен наистина е по-добър от велвстейт, но все пак това е лично мое мнение с което всеки има правото да не се съгласи :)

Отговорено (Редактирано)

хайде и аз да се изакам в темата :bravo: от месец и нещо имам ампа, само че по-малкия модел - атакс 40

на външен вид е същия

чистите китари са страхотни, много динамични

драйва е страхотен също - но не е за метъл, по-скоро за класически рок и хард рок

спокойно се свирят с неог и тежки неща, обаче силата му е в мазния и плътен лийд тон. много динамичен звук

имам и алл тубе амп и не мога да кажа кой от двата е по-добър, и с двата е удоволствие да се свири, наистина голямо удоволствие

както каза колегата по-горе - и дума не може да става за сравнение между кетнера и там рандали, фендери евтини, берингери и други такива

моя поне е маде ин Германия - не знам тоя деот на тебе ог предлагат какъв е, предполагам и той

много са качествени - истински ампове. сегашната едишън блу серия на кетнер е уж същата, просто козметично се различават - но не съм свирил на новата и не мога да кажа. Вижънданн който има от новата серия е доволен, предполагам разлика няма

с две думи - комбото е убиец, не само за свирене в къщи :) :hello:

а ето и няколко записа с кетнерчето

http://media.putfile.com/hughes--kettner-new

http://media.putfile.com/star-49

надявам се да съм ти бил полезен :)

Редактирано от stratocaster
Отговорено

Много ти благодаря(и за семплите особено),определено посъбрах доста инфо.Така като гледам ако мога да се договоря за някаква цена сигурно ще го взема.

Отговорено

гарантирам че няма да съжаляваш :bravo: ако трябва да ог оценяваме по звук - струва повече от тези на пазара в момента, така че дори и над 550-600 да ти искат според мен е разумна цена

пък ако искаш може да трампим моя за твоя енгл :) :green: :) шегувам се :)

Отговорено

docc и synchu,благодаря ви за отзивите.Свирил съм с Тюб едишън на ХК.Саунда е много добър,но са скъпички,а аз съм заинтересуван от това предимно с надеждата,да го взема евтино