just_a_girl Публикувано Декември 25, 2006 Публикувано Декември 25, 2006 Ами реших да свиря на китара, но няма никакъв опит и познания. Някой може ли да ми даде съвети - подходящи модели за начинаещи, магазини и други такива неща... Предварително 10x Цитирай
Hillbilly Отговорено Декември 25, 2006 Отговорено Декември 25, 2006 Има доста такива теми,потърси. Цитирай
Spoocter Отговорено Декември 25, 2006 Отговорено Декември 25, 2006 каква китара ел или акустична Цитирай
just_a_girl Отговорено Декември 26, 2006 Автор Отговорено Декември 26, 2006 Ами акустична - то нали с такава се почва? Цитирай
LOE Отговорено Декември 26, 2006 Отговорено Декември 26, 2006 ако искаш да свириш на акустична - почваш с акустична ако искаш да свири на електрическа - почваш с електрическа просто е също така много е важно какъв стил музика искаш да свириш Цитирай
N'Gor Отговорено Декември 27, 2006 Отговорено Декември 27, 2006 .....вземи си на ток и яко Death Metal ..... Цитирай
FireFlash Отговорено Декември 27, 2006 Отговорено Декември 27, 2006 ако почнеш с акустична както аз... много хора ми казват, че ще свикна да дъня и после на електрическата ще късам постоянно струни. към момента свиря само на акустична, за електрическа ще мисля като науча отлично основните неща. Успех при избора Цитирай
LOE Отговорено Декември 27, 2006 Отговорено Декември 27, 2006 нищо общо няма с дъненето просто на елетрическа китара се свири много по различно, особено с драйв ако почнеш на акустична и минеш на електрическа с драйв трябва да учиш половината неща наново пък за твърдите струни на акустичната - ми слагаш си дебели струни на елетрическата, вдигаш ги високо и пак ще ти заякват пръстите избираш тва на което искаш да свириш и свириш на него - тва е положението Цитирай
Overdrive Отговорено Декември 27, 2006 Отговорено Декември 27, 2006 (Редактирано) ако искаш да свириш на акустична - почваш с акустична ако искаш да свири на електрическа - почваш с електрическа просто е true!! много ме дразни разпространеното мнение че първо се почва на акустична - и 2 те си имат характерни особености, така че и да се научиш на акустична, а после си вземеш електрическа ще ти трябва доста време да свикнеш и да се научиш да свириш с драйв без да звучи омацано отвсякъде - имам един познат който свири от 20-25 години поне и от година насам не мога да го науча как да свири прости акорди с дистер без да закача останалите струни и да заглушава правилно Редактирано Декември 27, 2006 от Overdrive Цитирай
MDFk Отговорено Декември 27, 2006 Отговорено Декември 27, 2006 ^!!!! Без коментар. :wall: Ако когато му е било времето се е научил като хората да свири на акустичка, преминаването на ел.китара е като...'ми като песен. Аз пък познавам един човек, който свири от 10 тина години на акустичка, премина преди 4 на ел., не е ултра фаст меша шредър, но за сметка това свири много по-динамично, чисто и експресивно от болшинството "съзтезатели"... Цитирай
just_a_girl Отговорено Декември 27, 2006 Автор Отговорено Декември 27, 2006 Ахам.... Засега мисля на акустична, пък по-нататък... ще видим. Е, все пак мерси за съветите! Доста полезни ми бяха А относно струните - чувала съм, че за момичетата се препоръчваат по-меки. Нещо по този въпрос да ми кажете? Цитирай
Washburn4o Отговорено Декември 27, 2006 Отговорено Декември 27, 2006 Момичета,момчета няма никво значение струните трябва да са меки,ако още се учиш(като мен) . Цитирай
gpav Отговорено Декември 27, 2006 Отговорено Декември 27, 2006 (Редактирано) Ами аз знам че вече много се свири с найлонови. И за начинаещи е по-добре . Редактирано Декември 27, 2006 от TheWhiteGhost Цитирай
zombie_ Отговорено Декември 27, 2006 Отговорено Декември 27, 2006 А относно струните - чувала съм, че за момичетата се препоръчваат по-меки. Нещо по този въпрос да ми кажете? Меки струни нема, вика им се найлонови.Те са добри за начало, по-малко болки в пръстите, иначе ше се отегчиш и разочароваш съвсем.Такива струни има класическите китари. Пък и са по-удобни щото ако не си свикнала още как и колко да ги натискаш, то представи си да натискаш ония струни...некой беше направил много умно сравнение: натискането на струна на китарата е като да забиваш пирон в нещо си май релса беше. Айде и успех :hello: Цитирай
Washburn4o Отговорено Декември 27, 2006 Отговорено Декември 27, 2006 (Редактирано) ^Прав си металните струни на акустичната китара направо ми откъснаха пръстите-започнаха да се белят след всеки път който свирих. Днеска ще си взема нови (найлоновки). Редактирано Декември 27, 2006 от MDFk Цитирай
Recommended Posts