eXile Публикувано Декември 25, 2006 Публикувано Декември 25, 2006 Тази ямаха изобщо има ли конкуренция в този клас? Говоря задължително за НОВА свирка, втора ръка не е опция, максимум 1000лв. Може да се помисли и за внасяне на нещо от чужбина, но искам да се ориентирам първо и да разбера има ли смисъл да търся човек да го праща. Не държа да е "истински" синтезатор, банки с готови звуци ще ми вършат идеална работа. Цитирай
eXile Отговорено Декември 25, 2006 Автор Отговорено Декември 25, 2006 Май забравих да допълня - ще го мъкна по групи, където свирим боргир, бодом, но и по-леки неща като бон джоуви, саватаж и подобни, така че ми трябват добри стрингс и пиано звуци, както и онези характерни "камбанки" в някои парчета на бодом (колкото и да бъзиках една ямаха пср преди време не можах да ги докарам добре звучащи). А на тази ямаха ясно, че могат да се добавят песни и стилове, но не разбрах това включва ли и звуци или не мога да вкарвам нови? :think: Цитирай
eXile Отговорено Декември 26, 2006 Автор Отговорено Декември 26, 2006 Някъде в БГ продава ли се Roland E-09, на каква цена и може ли да се пробва? Цитирай
miro2bg Отговорено Декември 26, 2006 Отговорено Декември 26, 2006 http://www.visiarts.net/catalog/index.php?...582fee4f08e7fbc Честита Коледа! Наздраве колеги! В този онлайн магазин гледам, че вече продават Роланд и цените са нормални за сезона Цитирай
eXile Отговорено Декември 26, 2006 Автор Отговорено Декември 26, 2006 1260лв. за роланд E09 Ем хуу :think: Май ще грабя DGX305 от технополис Честита коледа Цитирай
CyberGene Отговорено Декември 26, 2006 Отговорено Декември 26, 2006 DGX няма да ти свърши работа, имаше май вече такива теми преди това, звуците са много зле. Но щом си се засилил... Цитирай
eXile Отговорено Декември 26, 2006 Автор Отговорено Декември 26, 2006 Ми като чета ревюта в нета не виждам оплаквания Ще я преслушам преди да я взема и ще видя. Ама то като гледам няма и избор за тези пари... Цитирай
CyberGene Отговорено Декември 26, 2006 Отговорено Декември 26, 2006 Абе става, не е като да не става, ама бас хвашам, че до половин година ще търсиш с какво да се ъпгрейдваш. Цитирай
eXile Отговорено Декември 26, 2006 Автор Отговорено Декември 26, 2006 (Редактирано) Бе едва ли ще търся, щото няма пара, пък и други неща ми идват на главата... Въпросът е да има с какво да свиря в групите... Че ми писна да мъкна някакви допотопни касиота, които даже не са мои А Roland EXR-3? Някакви отзиви? http://www.bozovmusic.com/catalog/product_...products_id=922 Редактирано Декември 26, 2006 от eXile Цитирай
eXile Отговорено Декември 27, 2006 Автор Отговорено Декември 27, 2006 (Редактирано) Бе понеже dgx305 има само USB порт и няма МИДИ порт имам следния въпрос - може ли този USB порт да се ползва, за да се командва някой модул в реално време (или ПЦ в крайна сметка) - т.е. да се ползва като, мхм, миди клавиатура? Гледам повечето миди клавиатури се водят MIDI/USB, което ме навежда на мисълта, че USB-то може да се ползва като миди вход/изход... Ама в конкретния случай? И дали става номера с някой модул (а не лаптоп/настолен кюмпотър)? Ето тук http://www.myayala.com/shop/products.asp?c...code=YUPANGCO05 в описанието пише "USB MIDI Connection - allows you to connect your keyboard via USB to other MIDI compatible hardware" (объркали са снимката, не се стряскайте). Хм :think: Пък знам ли, ако може да се ползва юсб-то като миди, то няма ли някакви преходници от USB към MIDI? Щото за обратното съм чувал, та може и това да го има, знае ли човек :think: Редактирано Декември 27, 2006 от eXile Цитирай
miro2bg Отговорено Декември 27, 2006 Отговорено Декември 27, 2006 С DGX-205 подкарвам през USBпорта AbSynth-3, B4, PRO-53 и други такива програми но модул не съм пробвал :think: На лизинг или в брой ще купуваш? Ако е на лизинг, "Roland EXR-3" е за предпочитане пред DGX Цитирай
eXile Отговорено Декември 27, 2006 Автор Отговорено Декември 27, 2006 Алилуя Кеш ще се плаща. Бе като гледам http://www.zzounds.com/item--YAMMOTIFRACKES има USB вход, както и почти всички останали, които видях, значи би трябвало всичко да е на 6 Още около седмица имам да помисля... Иначе днес си поиграх с DGX220 и DGX205. Първата е с клавиатура като на 305 и е по-приятна от 205. Иначе като звуци ми се сториха идентични. По-добре от PSR-а с който имах близки срещи преди няколко месеца и смятам, че ще вършат перфектна работа... Тези дни ще отскоча до технополис да видя и 305 (че в двата магазина,к ъдето бях го нямаха в наличност). И то май изборът се изчерпа Цитирай
CyberGene Отговорено Декември 28, 2006 Отговорено Декември 28, 2006 USB не е обикновен сериен протокол. При него трябва да има едно устройство, което да е хост. Да бъдеш хост не е проста работа, защото трябва да знаеш как да работиш с най-разнообразни устройства, т.е. да поддържаш драйвери. Няма стандартизиран МИДИ поток от данни, затова и хостовете обикновено са компютрите, на които се инсталират специфични драйвери за даденото устройство, в случая МИДИ клавиатура. Когато обаче свързваш МИДИ клавиатура към модул, съм около 98% сигурен, че нищо няма да стане, защото никое от двете не е направено да е USB host. Така че не избързвай с покупката, а по-добре прочети преди това, за да няма изненади! Цитирай
eXile Отговорено Декември 28, 2006 Автор Отговорено Декември 28, 2006 Сложна работа, ей... Когато обаче свързваш МИДИ клавиатура към модул, съм около 98% сигурен, че нищо няма да стане, защото никое от двете не е направено да е USB host. Имаш предвид ако я вържа през УСБ порта ли? Или и през МИДИ порта има проблеми Че взех и за вариянта модул+миди клавиатура да се замислям, ама не ми се мисли какво ще става на репетиции Сега като почнах да се заглеждам по разни рийзъни и ПРО-53 и АбСинт си мисля, че като стигна дотам, че ДГХ-а и ПЦ-то за ме ограничават вече ще съм бачкащ човек, който може да си позволи нещо свястно пък в групите свирим такива неща, за които не ми трябва толкова бъзикане по звука (трябва да напиша учебник по самонавиване) Ако имате други конкретни предложения - приемам. Цитирай
CyberGene Отговорено Декември 28, 2006 Отговорено Декември 28, 2006 Ставаше дума за USB. Ако са вързани през стандартните МИДИ портове с 5-иците не би трябвало да има проблем. Най-добре свали упътването отнякъде и прочети дали може към модула да се върже МИДИ клавиатура по USB. Цитирай
Recommended Posts