Jump to content
Българският форум за музиканти

Yamaha Dgx 305 - алтернативи?


eXile

Recommended Posts

Тази ямаха изобщо има ли конкуренция в този клас?

Говоря задължително за НОВА свирка, втора ръка не е опция, максимум 1000лв.

Може да се помисли и за внасяне на нещо от чужбина, но искам да се ориентирам първо и да разбера има ли смисъл да търся човек да го праща. Не държа да е "истински" синтезатор, банки с готови звуци ще ми вършат идеална работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май забравих да допълня - ще го мъкна по групи, където свирим боргир, бодом, но и по-леки неща като бон джоуви, саватаж и подобни, така че ми трябват добри стрингс и пиано звуци, както и онези характерни "камбанки" в някои парчета на бодом (колкото и да бъзиках една ямаха пср преди време не можах да ги докарам добре звучащи). А на тази ямаха ясно, че могат да се добавят песни и стилове, но не разбрах това включва ли и звуци или не мога да вкарвам нови? :think:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.visiarts.net/catalog/index.php?...582fee4f08e7fbc

Честита Коледа! Наздраве колеги! :headbang: В този онлайн магазин гледам, че вече продават Роланд и цените са нормални за сезона :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

DGX няма да ти свърши работа, имаше май вече такива теми преди това, звуците са много зле. Но щом си се засилил...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми като чета ревюта в нета не виждам оплаквания :curse: Ще я преслушам преди да я взема и ще видя. Ама то като гледам няма и избор за тези пари...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе става, не е като да не става, ама бас хвашам, че до половин година ще търсиш с какво да се ъпгрейдваш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бе едва ли ще търся, щото няма пара, пък и други неща ми идват на главата... Въпросът е да има с какво да свиря в групите... Че ми писна да мъкна някакви допотопни касиота, които даже не са мои :curse:

 

А Roland EXR-3? Някакви отзиви?

http://www.bozovmusic.com/catalog/product_...products_id=922

Редактирано от eXile
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бе понеже dgx305 има само USB порт и няма МИДИ порт имам следния въпрос - може ли този USB порт да се ползва, за да се командва някой модул в реално време (или ПЦ в крайна сметка) - т.е. да се ползва като, мхм, миди клавиатура? Гледам повечето миди клавиатури се водят MIDI/USB, което ме навежда на мисълта, че USB-то може да се ползва като миди вход/изход... Ама в конкретния случай? И дали става номера с някой модул (а не лаптоп/настолен кюмпотър)? Ето тук http://www.myayala.com/shop/products.asp?c...code=YUPANGCO05

в описанието пише "USB MIDI Connection - allows you to connect your keyboard via USB to other MIDI compatible hardware" (объркали са снимката, не се стряскайте). Хм :think:

Пък знам ли, ако може да се ползва юсб-то като миди, то няма ли някакви преходници от USB към MIDI? Щото за обратното съм чувал, та може и това да го има, знае ли човек :think:

Редактирано от eXile
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С DGX-205 подкарвам през USBпорта AbSynth-3, B4, PRO-53 и други такива програми но модул не съм пробвал :think: На лизинг или в брой ще купуваш? Ако е на лизинг, "Roland EXR-3" е за предпочитане пред DGX :headbang:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Алилуя :headbang:

Кеш ще се плаща.

Бе като гледам http://www.zzounds.com/item--YAMMOTIFRACKES

има USB вход, както и почти всички останали, които видях, значи би трябвало всичко да е на 6 :lol:

Още около седмица имам да помисля...

Иначе днес си поиграх с DGX220 и DGX205. Първата е с клавиатура като на 305 и е по-приятна от 205. Иначе като звуци ми се сториха идентични. По-добре от PSR-а с който имах близки срещи преди няколко месеца и смятам, че ще вършат перфектна работа... Тези дни ще отскоча до технополис да видя и 305 (че в двата магазина,к ъдето бях го нямаха в наличност). И то май изборът се изчерпа :headbang:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

USB не е обикновен сериен протокол. При него трябва да има едно устройство, което да е хост. Да бъдеш хост не е проста работа, защото трябва да знаеш как да работиш с най-разнообразни устройства, т.е. да поддържаш драйвери. Няма стандартизиран МИДИ поток от данни, затова и хостовете обикновено са компютрите, на които се инсталират специфични драйвери за даденото устройство, в случая МИДИ клавиатура. Когато обаче свързваш МИДИ клавиатура към модул, съм около 98% сигурен, че нищо няма да стане, защото никое от двете не е направено да е USB host. Така че не избързвай с покупката, а по-добре прочети преди това, за да няма изненади!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сложна работа, ей...

Когато обаче свързваш МИДИ клавиатура към модул, съм около 98% сигурен, че нищо няма да стане, защото никое от двете не е направено да е USB host.

Имаш предвид ако я вържа през УСБ порта ли? Или и през МИДИ порта има проблеми :) Че взех и за вариянта модул+миди клавиатура да се замислям, ама не ми се мисли какво ще става на репетиции :happy:

 

Сега като почнах да се заглеждам по разни рийзъни и ПРО-53 и АбСинт си мисля, че като стигна дотам, че ДГХ-а и ПЦ-то за ме ограничават вече ще съм бачкащ човек, който може да си позволи нещо свястно :) пък в групите свирим такива неща, за които не ми трябва толкова бъзикане по звука :)

 

 

(трябва да напиша учебник по самонавиване)

 

 

Ако имате други конкретни предложения - приемам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ставаше дума за USB. Ако са вързани през стандартните МИДИ портове с 5-иците не би трябвало да има проблем. Най-добре свали упътването отнякъде и прочети дали може към модула да се върже МИДИ клавиатура по USB.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.