Jump to content
Българският форум за музиканти

Коледен поздрав с песен!


Recommended Posts

Наскоро записвах китарите за няколко парчета на един познат "сингър/сонгрaйтър"(както им викат тука) Майк Бърт и днес получих груб смесен вариант на едно от парчетата,казва се "Ordinary Daze".Дано ви хареса:

 

Click here to listen to Ordinary Daze

 

Най-готиното в цялата работа е ,че записвахме в едно от реномираните студия в района и посвирих на няколко страхотни "винтидж" и моднати усилватели-мисля,че си личи :happy: !Весела Коледа!

 

Владо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Парчето ме изкефи . Браво колега . Не бях слушал скоро подобно нещо . И определено е нещо различно от обичайния поток а това е най ценото за мен . Направо ме отнесе - на по добро място - далеч простотиите наоколо . Китарите звучат супер - поздравления за находчивите бленди - кефят . и накрая но не на последно място поздравления за певеца - прекрасен цвят съчетан с дискретна техника и ясно осезаема лекота в изпълнението . Евала . Не знам дали такива парчета имат комерсиален потенциал но предпочитам да слушам такива неща по разните медиите вместо бози от типа Д2 -Мери бойз бенд . Искрено желая успех каквото и да означава това за различните хора . ... Цеко :happy::bravo::)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:bravo:;):bravo::beer: Всичко което искам да усетя от едно парче е да вляза в някакъв "филм" или просто да усетя и попия някаква енергия - независимо от стил, възможности, техника, известност на изпълнителя и други за мен не толкова важни неща. Това е едно такова парче. :hello:
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за коментарите приятели.Наистина за мене бе чест да съм част от записа на тези парчета,тъй като Майк е страшно талантлив човек с кристално ясни идеи за композиция,аранжименти,звуци и т.н.Освен това както чувате пичът е страхотен певец,а също така и много добър клавирист.Свирих на още две парчета,които а страхотни композиции и ще ги кача след като ми ги прати той.Доколкото знам целта му е да има високо качествено демо за пред издатели и продуценти.Както каза Занев,аз също бих предпочел да слушам тази музика по радиото вместо разните му там блудкавини,но уви не знам до каква степен това би могло да бъде реалност.

 

Владо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Владо ...това би било така, ако хората с лично издържана ценностна система и музикална и обща култура биха били повече от колкото са сега според мен....така щеше да има по малко промити мозъци и сами щяха да търсят духовна храна, като това ваше парче примерно....но това е една друга и дълга тема. ...от един час и 14 минути дойде коледата тук и искам специално да ви я честитя. :bravo: наздраве :bravo: :hello:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Че защо, не бих казал че парчето не е радиофонично, даже напротив. А това че е професионално направено и с концепция и повече умисъл не значи че не е слушаемо или натоварва, например в случая нещата са комбинирани супер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Парчето е доста радифонично(добра дума) и според мене както и другите,които записвах са.Но не знам-може би има доста сола,не е модерно и т.н. Майк (пичът-композитор-певец-музикант) мисли скоро да се мести към Нешвил,тъй като според него там би имал повече възможности и мисля,че е прав! :greenball:

 

Владо

 

П.С.На другите две парчета имаче два жестоки момента с кратки дръм и бас сола,дано не са ги орязали при смесването! :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси много за комплиментите,но нека само уточня че аз само свиря добре оркестрираните китарни партии,не съм част от група и 99% от звученето и изпълнението на песента е вина на Майк Бърт!

 

Владо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това разбира се си е лично мнение,но мисля,че свирещите оказват много голямо влияние върху всяко парче като цяло.В смисъл,че ако на някое парче изсвири китарите Скот Хендерсън,а след това аз, ще има меко казано доста голяма разлика :) даже да свирим и писани аранжименти.Тук се намесват уменията и специфичния саунд и пипане на свирещия.Така че според ти си имаш доста голяма заслуга за звученето на парчето

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Коко,прав си,няма спор!Интересно беше,че през няколкото дни докато записвахме и репетирахме парчетата преслушах всичките албуми на Джими и Крийм наново,тъй като Майк непрекъснато разпряваш,че иска повече пентатоники и сурово звучене :)

 

Владо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.