Jump to content
Българският форум за музиканти

Чинчове?


ecmjazz

Recommended Posts

Един малко ламерски въпрос, ама к'во да се прави, докат' сме живи ша са учим:

 

Та - требе да свържа един ТВ към едно домашно кино, за да излиза звука през колоните на домашното кино. Купих си начи едно кабелче жак-чинч, обаче с изненада установих, че като ръгна чинчовете на кабела в съответните аудио-входове на ДВД-то, има луфт, който си е притеснителен, още повече, че звук няма:headbang: Интересното е, че кабела, който си купих, изглежда нормален - чинчовете отстрани по външния диаметър имат метални кръгли пластини, които са цели. Самото ДВД обаче си има един сноп кабели с него, които имат някакви "чинчове", които изглеждат по-различни - въпросната метална пластина е разделена на четири сегмента и тия "чинчове" си пасват идеално във входовете на ДВД-то само дето не могат да се ползват (не помня защо:lol:, ДВД-то не е мое.. ) Та въпроса ми е това второто (на ДВД-то) пак ли са чинчове или е нещо друго, за което не съм и чувал:D Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стандарта по света е един ама в БГ са повечко. Зависи от къде си купил кабела - Женски пазар, Конрад, Ресет и т.н. Не купувай кабели под 2 лева или си ги прави сам

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко уточнение: в същност връзката трябва да се направи от лаптоп към ДВД-то за да може да се гледат divx на тв-то а звука да минава през колоните на ДВД-то, така че нема да стане със SCART а и остава въпроса - да не са това некакви други входове на ДВД-то (в смисъл - само да приличат на чинчове, а да не са такива)?

Редактирано от ecmjazz
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе толкоз много приказки и обяснения....една снимка би решила проблема за кратко време, само не я прави с телефон..... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.