visocki Публикувано Декември 21, 2006 Публикувано Декември 21, 2006 Мойе ли от някъде да си дръпна как някаква програмка или запис как трябва да звучат настроените струни.Знам че има много начини и видове но аз съм изцяло начинаещ нямам време за уроци и все някога трябва сам да си я настройвам ? Цитирай
Surikat Отговорено Декември 21, 2006 Отговорено Декември 21, 2006 (Редактирано) Ако китарата ти е електрическа ето един много дорър тунер . Ако не ти хареса изтегли си Guitar Pro там в менюто Tools има още един тунер ще го видиш а и програмката е много полезна.Там също можеш да чуеш тоновете които ти трябват. П.П. ако си с електрическа не забравяй да я включиш към компа в изхода за микрофона. Редактирано Декември 21, 2006 от Surikat Цитирай
kolio_k Отговорено Декември 21, 2006 Отговорено Декември 21, 2006 Мисля.че най лесно ще е да отидеш в някой муз.магазин и да си купиш някое тунерче. Цитирай
N'Gor Отговорено Декември 21, 2006 Отговорено Декември 21, 2006 .....има една програмка , има и ефекти на нея а именно Guitar FX BOX ..... Цитирай
Washburn4o Отговорено Декември 21, 2006 Отговорено Декември 21, 2006 влез тук http://www.guitarforbeginners.com/onlinetuner.html Цитирай
MIBONLY Отговорено Декември 22, 2006 Отговорено Декември 22, 2006 Ето още един сайт за настроика на китара: http://www.gieson.com/Library/projects/utilities/tuner/ Цитирай
Flanker Отговорено Декември 22, 2006 Отговорено Декември 22, 2006 Леко офтопик,но да не отварям нова тема.Та искам да мина от 009-042 на 010-046.Трябват ли други пормени освен пружините на тремолото (трус род и т.н.)? Китарата е Айбанец с maple neck. Цитирай
visocki Отговорено Декември 22, 2006 Автор Отговорено Декември 22, 2006 Китарата ми е класическа и тази програма не ми върши работа Цитирай
Hillbilly Отговорено Декември 22, 2006 Отговорено Декември 22, 2006 Леко офтопик,но да не отварям нова тема.Та искам да мина от 009-042 на 010-046.Трябват ли други пормени освен пружините на тремолото (трус род и т.н.)?Китарата е Айбанец с maple neck. Не,в общи линии.Може да трябва да вдигнеш леко струните от грифа. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 22, 2006 Отговорено Декември 22, 2006 За ибанеца - Струни десетки, ще опъват груга малко повече от деветки, което означава, че може да се наложи ЛЕКО натягане на тръсрода. Също така, ще трябва да си пренастроиш интонациите долу, на бриджа. За настройването - струните са(от 1-ва(най-тънката) към 6-та(най-дебелата)) ми, си, сол, ре, ла, ми. Свери с ппиано, синтезатор, миди пиано от интернет, или каквото се сетиш. Цитирай
visocki Отговорено Декември 22, 2006 Автор Отговорено Декември 22, 2006 От къде да го изнамеря интернет пияно ? Цитирай
SomeoneElse Отговорено Декември 22, 2006 Отговорено Декември 22, 2006 Ми той Washburn4o си е дал точно каквото ти трябва, има ги тия тонове на миди пиано звук точно, ама кой да гледа... ПиАно btw... ПиЯно е друго... Цитирай
Achiles Отговорено Декември 23, 2006 Отговорено Декември 23, 2006 Леко офтопик,но да не отварям нова тема.Та искам да мина от 009-042 на 010-046.Трябват ли други пормени освен пружините на тремолото (трус род и т.н.)?Китарата е Айбанец с maple neck. Хубаво си се насочил към 10-ки, но аз ти препоръчвам да пробваш 10-52 на Ърни бол. Относно как звучат струните си изтегли Гитар про 5 примерно. Там като избереш инструмент китара цъкваш си на съответната струна и то ти повтаря тона. Дори има и други настройки на китара. Цитирай
Demonicus Отговорено Декември 23, 2006 Отговорено Декември 23, 2006 APGuitar Tuner от http://vlex.be/ .Взимаш си едно микрофонче и я настройваш Цитирай
Flanker Отговорено Декември 23, 2006 Отговорено Декември 23, 2006 Мерси за отговорите! Относно 10-52 следващия път,щото вече си сложих 10-46 и цепят мрака! Идеални са ми като звучене и са чисти за по-бързи сола. А за интернет пиано може би най-добре с guitar pro и от там си праскаш тончетата и така...(благодаря на господ за дъртите руски пиана,останали от родителите. ) Цитирай
Recommended Posts