leto Публикувано Декември 20, 2006 Share Публикувано Декември 20, 2006 Какво ми е нужно? Делтата е със два BNC конектора L/R. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
leto Отговорено Декември 20, 2006 Автор Share Отговорено Декември 20, 2006 (Редактирано) Тва е картата. Информация за Delta 1010LT Редактирано Декември 20, 2006 от leto Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
aitapeapea Отговорено Декември 20, 2006 Share Отговорено Декември 20, 2006 (Редактирано) Най-лесно намираш преходник канон-жак, и от настройките намаляваш или усилваш гейна. Другия вариант е чрез чинч-жак преходи, връзваш картата към миксер и китарата я слагаш в миксера. А чинчовете дет пише OUT1 и OUT2 ги връзваш към уредба, усилвател или там каквото имаш, а в миксера на картата отбелязваш да ти свирят само тези канали. Общо взето черните кабелчета са изходи а белите са входове. Успех Редактирано Декември 20, 2006 от aitapeapea Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Декември 20, 2006 Share Отговорено Декември 20, 2006 Доколкото ми е известно (казано от куртоазия) входовете на тази Делта са линейни, а не инструментални - така че от прост преходник слаб сигнал ще има, шум ще има, файда много нема да има Така че е препоръчително да си вземеш DI Box, в който да втъкнеш китарата и изхода на ДИ бокса към входа на картата. Варианта с пулта е ОК стига пулта да има инструментален вход. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Декември 20, 2006 Share Отговорено Декември 20, 2006 Който си знае, си знае. Обяснението на synchu е компактно и точно. Толкоз! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
aitapeapea Отговорено Декември 20, 2006 Share Отговорено Декември 20, 2006 (Редактирано) :violin: :violin: :violin: За малко да позная а?! Обаче защо аз си връзвам китарата дирекно към канона и няма проблеми - незнам , сигурно щот не съм питал (от куртоазия) Редактирано Декември 20, 2006 от aitapeapea Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Декември 20, 2006 Share Отговорено Декември 20, 2006 Как се връзва китара към M-audio Delta 1010lt, Електрическа китара със стандартен жак Значи можем спокойно да изключим другите видове китари. Всички входове си имат gain И каква е връзката с коментара на synchu? НИКАКВА! А който има такава карта сигурно не знае Добре, като знае, защо препоръчва крайно неправилно свързване, с което се нарушава съгласуването на източника на сигнала и следващия елемент, било той карта или пулт? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
aitapeapea Отговорено Декември 21, 2006 Share Отговорено Декември 21, 2006 (Редактирано) Добре, като знае, защо препоръчва крайно неправилно свързване, с което се нарушава съгласуването на източника на сигнала и следващия елемент, било той карта или пулт? Защото се усланям на опит и практика , а не на теория. Прочети MANUAL-a за картата и пак пиши. Няма абсолютно никакъв проблем с директното връзване на китара към делтата. Естественно че по-добре ще е през DI-BOX, но явно човека си няма. А в крайна сметка темата не е да спорим с теб, аз съм си казал мнението, ти си кажи твоето и нека човека сам да си прецени като пробва. Редактирано Декември 21, 2006 от aitapeapea Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
musicman Отговорено Декември 21, 2006 Share Отговорено Декември 21, 2006 Аз пък си я включвам директно. И нямам никакъв проблем. Просто си имам кабел от чинч към жак, включвам, и от там в гитар риг-а. Дригото нещо, което правя е да вкюча през процесора и SPDIF-а. Така ми е най-бързо и удобно. Има обаче още нещо, което е адски неудобно за тази делта, а именно, че буксите отзад са много неудобни. Купи си ако можеш един пачбей, и си изкарай входовете на удобно място Е, ще се набуташ за кабели ама ще ти е по-рахат Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Декември 21, 2006 Share Отговорено Декември 21, 2006 Никой не е казал, че не може И вероятно всички са пробвали секви начини за връзка на китара към всякакви звукопроизвеждащи, записващи и т.н. устройства (вкл навремето и през ВЕФ-а хехехе). Но както се казва има - най-добър начин и има други начини Но е добре да целим най-добрия вариант с оглед най-добрия възможен резИлтат Щом работи и резултата те удовлетворява - това е важното! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
aitapeapea Отговорено Декември 21, 2006 Share Отговорено Декември 21, 2006 Щом работи и резултата те удовлетворява - това е важното! Наздраве Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Декември 21, 2006 Share Отговорено Декември 21, 2006 Но Parni_Valjak (хехехе голяма група са тез съседи, бтв) е абсолютно прав де относно съгласуването на сигнала по нива, импеданси и т.н., все пак да не остане грешно впечатление Защото при мен поне разликата при "двата" начина или в този смисъл винаги когато пропускам, поради някаква причина, да "ръгна" правилния изход в правилния вход е много чуваема в отрицателен аспект. Та който си има брада си му трябва и гребенче Но както беше градацията в един английски сайт относно средствата за трансформиране на небалансиран сигнал в балансиран и обратно (съжалявам за английския по надолу): - Absolutely best right way to do it; - Next best right way to do it; - Last best right way to do it. В този смисъл трябва да се гледа винаги положително на нещата Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
leto Отговорено Декември 21, 2006 Автор Share Отговорено Декември 21, 2006 Няма нужда да се карате!. Аз знам, че китарата може да се включи директно (с преходник), но незнам дали е правилно. В описанието на Делтата не пише нищо за включване на китара към картата. Пише само за микрофони, щото има два мик преампа. Ако най-правилният начин е да минава през този ДЛ Бокс (каквото и да е това) то това ме устройва. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Декември 21, 2006 Share Отговорено Декември 21, 2006 Само за пояснение, защо е важно един индуктивен датчик (адаптер) да се включи към НЕБАЛАНСИРАН, ВИСОКООМЕН ВХОД, а не в 10-22к линеен вход на карта или смесителен пулт. Изходното напрежение на адаптерите намалява, когато се натовари с нискоомен вход, а освен това се променя честотната характеристика - намаляват високите обертонове. Не е допустимо за един МУЗИКАНТ да няма значение качеството на звука. Дори когато се свири кривоч, ниското ниво на сигнала налага да се увеличава "gain"-а, а така се вдига шума, променя се спектралния състав на звука и в крайна сметка резултатът е посредствен. Ето затова подкрепих мнението на syncho, когото не познавам, но разбирам, че е наясно с техническия аспект на въпроса. Преди време подобни въпроси бяха сериозно разработени с Е. Джерекаров, и ако се потърси във форума, много неща ще се изяснят. Което би било полезно на всички. А в крайна сметка темата не е да спорим с теб, аз съм си казал мнението, ти си кажи твоето и нека човека сам да си прецени като пробва. Това вече е правилна позиция, ама онази дето си се ухилил е доста различна. Моят пост е технически, а твоят се базира на его - явно си осъзнал че трябва да си по-обективен, за което те поздравявам. Успех! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
musicman Отговорено Декември 21, 2006 Share Отговорено Декември 21, 2006 Дайте да видим аз правилно ли съм разбрал... Значи ако искам да се включа директно от китарата в компа (пулта при живо свирене) е хубаво да имам ДИ бокс, който ще вдигне изходното напрежение на адаптера ? Ами ако ползвам процесор? Линейно? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts