aeon Публикувано Март 5, 2016 Публикувано Март 5, 2016 Бихте ли ми препоръчали двойни педали ? Спрял съм се на http://www.thomann.de/intl/pearl_p2002b.htm , но също така ми препоръчват и http://www.thomann.de/intl/yamaha_dfp9500d_doppel_fussmaschine.htm Според вас direct drive или chain drive е по-доброто решение ? И като цяло за близо 800 лв. какъв двоен педал бихте ми препоръчали Цитирай
boreto Отговорено Март 5, 2016 Отговорено Март 5, 2016 Здравей, ориентирал си се към хубави машини, но има още добри алтернативи като Tama Speed cobra, както и стандартната такава и Мапекс Фалкон например. Директ драйв се харесва от барабанисти с добре отработена техника, които търсят още повече бързина. Директ драйва създава първоначалното впечатление, че "връща предварително", което за мен ме влудява, но всъщност дава много възможности като свикнеш. Чейн драйва е вечната класика и все още е предпочитан от повечето барабанисти. Между другото първия пример е белт драйв, което също е различно. Препоръчвам ти да пробваш Tama Speed cobra - лек, бърз и с по-дълга степенка - съчетава много качества, което го прави също добър избор. Надявам се съм бил полезен. 2 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Март 5, 2016 Отговорено Март 5, 2016 Мапекс Фалкон идва с верига и... белт(?), а може да му се купи и дайрект драйв джаджа. Което го прави чуден за експерименти, особено като се имат предвид и още 15-те настройки. Аз имам такъв, но все не мога да се наканя да си купя дайрект драйв чаркалаците и да го пробвам така. Засега го карам с лентичките, с веригите ми се стори по-тромав... Цитирай
boreto Отговорено Март 5, 2016 Отговорено Март 5, 2016 Нищо не си изпуснал, все пак си китарист Цитирай
Mairomaster Отговорено Март 16, 2016 Отговорено Март 16, 2016 Чудех се дали да не пусна нова тема, но реших да пиша в тази понеже е доста близка по заглавие. Знаете ли чисто практически недостатък на direct drive педалите? Аз не съм пробвал такива, но от това което съм чел и на теория ми изглеждат като перфектната система. Понеже във веригата има загуби, разтяга се, сгъва се и т.н., не можеш да почувстваш какво точно става с beater-a. А точно beater-a определя качествата на звука и timing-a на ударите. Не мога да се сетя за добре причина direct drive педалите да не са най-популярните педали. Възможно ли е поради историческата популярност на chain drive педалите, те все още да са най-популярните такива? Чувството че "връщат предварително" предполагам е породено от това на какво си свикнал. Ако цял живот си свирил на direct drive предполагам ще ти е доста удобно и няма да имаш никакви проблеми. В един форум бяха дали доста добра аналогия между direct drive педалите и нормалните палки. Идеята е че както палката идеално следва движението на раката ти, така и beater-a при direct drive педала идеално следва движението на крака ти. През краткия ми стаж като "барабанист" винаги съм свирил с Iron Cobra. Въпреки че е смятан за едни от най-добрите педали, на мен никога не ми е бил много удобен. Безкрайно съм си играл със всичките му настройки, но никога не можах да му свикна напълно. Когато се упражнявам с practice pad например, без барабани, и с краката си просто тропам по пода, мога да "изсвиря" много по сложни double bass партии и с по-голяма точно от колко като съм на барабаните. Като седна зад барабаните, имам чувството че педалите никога не следват перфектно движението на краката ми и чувството ми обърква ритъка когато се мъча да изсвиря по-сложни неща. Та затова все съм си мислил, че с direct drive положението може да се подобри, но никога не съм имал възможността да пробвам. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Март 18, 2016 Отговорено Март 18, 2016 И на мен на босо ми е по-лесно, но предполагам е нормално, защото няма никакво съпротивление и нищо не "рита" наобратно. В най-скоро време обаче ще си взема direct drive и ще тествам, че не ме свърта вече. Тъй, де.. така и така не мога да свиря, надали ще стане много по-зле... Цитирай
levcho Отговорено Март 19, 2016 Отговорено Март 19, 2016 (Редактирано) И мойте 5 стинки по темата От половин година свиря само с дайрект драйв. Пробвах няколко различни (Премиер, Мапекс...) и все нещо не им достигаше....сега съм с Аксис. Никога не съм имал по-удобен педал (субективно мнение)! Естествено и той си има недостатък - силата на звука, който произвежда при удар е около два пъти по-слаба от всеки друг педал, с който съм свирил.Преди да му се насладиш има "инкубационен" период докато "заработи" за теб. Другия достоен съвременен педал е Спиид кобра на Тама. На скоро взех един на заем и ги сравнявах с Аксиса. Извода е, че пълно щастие няма! Ех, ако можех да направя един от двата! ....През годините смених доста различни педали. Определено Айрън кобрата на Тама не е моя педал, нито един Мапекс не ме е впечатлявал никога и т.н. Най-дълго съм имал DW9002, прекрасен педал! От по-старите педали ( бих ги имал и сега) ако се намерят в добро състояние са Лудвиг Спиид Кинг и Тама Камко. Лудвига се доближава най-много до "пълното щастие" - франкенщайнване между верига и дайрект драйв.... П.П. Ямахата не е лоша, а за Пърл-а не мога да дам мнение, не съм го пробвал никога. Редактирано Март 19, 2016 от levcho Цитирай
pe6kars Отговорено Март 23, 2016 Отговорено Март 23, 2016 Аз мога да споделя мнение за Pearl. Купих си един Eliminator преди около 3 години. Преди него имах един Sonor. Лекичък. Като седнах на новия и се почна едно нагласяне... Доста! Пружини, платформи, камерите разбира се и какво ли още не. И постоянно нещо ми убягваше. В един момент си поръчах лентите и ги сложих. Е не можеш да ме накараш, да сложа обратно веригите. Все едно е друг педал. И е супер! В крайна сметка е най-добре да изпробваш моделите, на които си се спрял. То е ясно. Дали в магазин, дали при приятели - няма значение. Това което е удобно за един може да не е за друг. П.П. Още си пазя веригите. Ако някой мисли, че ще му свършат работа може да ми пише. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Април 2, 2016 Отговорено Април 2, 2016 Шопнах аз вчера, но да видим кога ще ги сложа и тествам. Цитирай
Mairomaster Отговорено Април 6, 2016 Отговорено Април 6, 2016 Пробвай ги и дай мнение, да видим що е това direct drive Цитирай
Baby Thomas Отговорено Април 7, 2016 Отговорено Април 7, 2016 Еми сложих ги набърже джаджите в понеделник, но не успях да донаглася всичко. Малко ниско си оставих педалите и сега ми е леко дефектно. По-голям проблем обаче е това, че се наложи да коригирам наклона на бас-барабана спрямо земята. Самата извивка на тези рамена, която се получава, е навътре към кожата (което при верига/страп отсъства). И при наклона, който имах досега, железата опираха в кожата. Наложи се да сваля малко от крачетата на касата отпред, но така бийтъра започна да удря мааалко след вертикала сякаш. Което е доста гадно и е отлична предпоставка за дъфкане. Все пак свирих около час и останах с добри впечатления, има потенциал. По-мазно върви и няма лагване, което при някакви бързи неща си е гадно. По подобен начин се подобри хавата и когато смених веригата със страп (ако не си въобразявам, де). Стори ми се малко по-тежко и мислех да поотпусна пружините (Tama Heavy Tension), но се отказах, защото може да е от ниските педали и наклона на касата. Днес ще коригирам стъпалата малко нагоре и ще опитам още малко да оправя наклона и ще тествам пак. П.П. Естествено при моето аматьорско ниво на "свирене" няма гаранция, че нещо от горенаписаното е вярно, но така го усещам. Цитирай
yakiya Отговорено Април 7, 2016 Отговорено Април 7, 2016 (Редактирано) Моето мнение е ,че ако това ще ти е първият кардан не е толкоз важно какъв модел ще е .При всички положения ще мине време докато се сработите и после като му свикнеш всичко зависи от теб. 90% труд и 10% педал. хахаххаха . Аз от 10 години съм с Гибралтар за 300лв втора ръка и не изпитвам нужда от друг.Сядал съм за тест с директ драйв и е доста различно .Но ако навремето бях почнал с такъв сега другите щяха да са ми различни. Така,че ако парите са "кът" не се изхвърляй. http://ecx.images-amazon.com/images/I/41lOkIA-73L.jpg Редактирано Април 7, 2016 от yakiya Цитирай
Baby Thomas Отговорено Април 7, 2016 Отговорено Април 7, 2016 Ааа, тия с "телта" са супер рехави и мандахерцащи се. И да е по-нисък клас поне да е с цели основи... Цитирай
yakiya Отговорено Април 7, 2016 Отговорено Април 7, 2016 хахах , абе моя е с цели основи ,ма явно не съм се заглеждал като копирах от нета снимката Цитирай
Sasho_Crasho Отговорено Юни 7, 2016 Отговорено Юни 7, 2016 Гибралтарите с тези стъпенки наистина не са много яки. Мен са ми доста тежки и не мога да свиря с такъв. По основния въпрос - в случая не знам кой от двата варианта е по-добър, напоследък пробвах Кобра с ленти и е по-добре, отколкото с оригиналните й вериги. Новите Ямашки педали не ги хвалят особено, та може би Елиминаторът е варианта. Цитирай
Recommended Posts