ivan1123 Публикувано Декември 19, 2006 Публикувано Декември 19, 2006 Здравейте всички. Някой може ли да ми препоръча магазин в София, откъдето мога да си закупя калъф (или куфар) за клавир. Търся нещо на сносна цена. Не съм виждал как правят меките калъфи... дали издържат достатъчно? Някой пробвал ли е? Куфарите сигурно са много скъпи...? Благодаря предварително. Цитирай
SGEORGE Отговорено Декември 19, 2006 Отговорено Декември 19, 2006 Ами аз наскоро си поръчах един мек калъф и съм много доволен.Без проблеми си нося навсякъде клавира,а моя е тежък.Издържа, а и е водонепропусклив...е не трябва да се хвърля в басейна,но иначе е много добър.Човекът се казва Милен.Това е телефона му:0898 852643 Тук Цитирай
Vlad Отговорено Декември 22, 2006 Отговорено Декември 22, 2006 (Редактирано) Ето и малко снимки на калъфите на Милен: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=3925&hl Успех! Влад Редактирано Декември 22, 2006 от Vlad Цитирай
CyberGene Отговорено Декември 22, 2006 Отговорено Декември 22, 2006 Значи колегите предимно хвалят Милен за калъфи за китара. На мен ми е шил калъф за електронно пиано, което тежеше около 18-19кг, Yamaha P90, и една от пластмасовите свръзки между презрамките и самия калъф се скъса брутално, та по чудо не си издрънчах клавира в земята, защото реагирах... Но все пак го отдавам на това, че по-рядко прави калъфи за по-тежки клавири и може би не е преценил тежестта. Иначе калъфът беше супер и ако си шия нов калъф, пак при него бих отишъл, но този път ще искам метални скоби, препоръчвам ви и на вас да искате такива! Цитирай
ivan1123 Отговорено Декември 22, 2006 Автор Отговорено Декември 22, 2006 Благодаря за информацията. Взех си мек калъф Stagg. Не смятам, че беше нужно за моите цели да се прави специална поръчка. Още не може да се каже, че съм го изпробвал в реални условия но се надявам да издържи известно време. Моят клавир не е много тежък. Весели празници на всички! Цитирай
nofearinc Отговорено Декември 23, 2006 Отговорено Декември 23, 2006 Какви пари вървят калъфите? Имам едно Касио вкъщи, което искам да 'облека' Цитирай
ivan1123 Отговорено Декември 23, 2006 Автор Отговорено Декември 23, 2006 Както вече писах, аз си взех Stagg K10-099. http://www.staggmusic.com/?request=products Отстрани се отива на Keyboards/keyboard bags. Има доста разновидности. Купих го от София, ул. "Върбица" №3. Офисът е на първия етаж в кооперацията веднага вляво. Мисля, че се казват "Форте", но не съм абсолютно сигурен. Струва 40 лв. Има дунапрен отвътре, смятам, че ще предпазва от леки интервенции. Дръжките са по-тънки и не много удобни - в това отношение Deluxe версията е по-добра, но нямаха такива в момента и реших, че ще карам и така. Има голям джоб за адаптер и допълнителен лицев джоб, в който може да си сложите някакви листа. Това е. Цитирай
IgniteAll Отговорено Май 23, 2007 Отговорено Май 23, 2007 Имам калъфи на Стагг за баса ми и за клавира ми. Това го считам като най-голямата грешка от всичките ми покупки! За клавира е много важно да е защитен от удар и вода, ако вали. Този калъф е много бутафорен и не е никак надежден. Никак не ги препоръчвам, ако трябва да съм максимално честен. Калъфът за клавира пропуска вода, много е нудобен за носене, от гадна материя се оказа, но това го усетих в последствие, а и нямах много голям избор, защото се налагаше да бързам с покупката му. Съветът ми е да спестите парички и да си купите нещо различно от Стагг, защото клавирите не са като китарите! Там един удар коства доста повече от натъртена дървесина! Цитирай
Vlad Отговорено Май 23, 2007 Отговорено Май 23, 2007 Около 80 лв. излиза калъф за голям клавир при Милен. Качеството на плата и омекотителя вече сме коментирали - няма грешка. А за металните скоби- твърдо да! Аз да си кажа, че на басета и метална скоба счупих, ама това е положението. Влад Цитирай
CyberGene Отговорено Май 23, 2007 Отговорено Май 23, 2007 Брей, щом и метална си счупил На мен ми предстои да си шия калъф за електронното пиано, което тежи 23 килограма и се чудя какъв калъф да направя, за да си го пазя и да ми е сигурно, че няма да се скъса нищо. Освен да накарам Милен да ми сложи двойни метални скоби Цитирай
Vlad Отговорено Май 23, 2007 Отговорено Май 23, 2007 Съветвам те при тези килограми да обсъдите с Милен вариант без скоби! по-добър е! Преди няколко години някакви се опитаха да ми отмъкнат инструмента от ръцете, скобата се отвори, но шевовете издържаха. Смятам, че такъв вариант е по-сигурен. Цитирай
Recommended Posts