Jump to content
Българският форум за музиканти

Калъфи за клавир


ivan1123

Recommended Posts

Здравейте всички.

 

Някой може ли да ми препоръча магазин в София, откъдето мога да си закупя калъф (или куфар) за клавир. Търся нещо на сносна цена. Не съм виждал как правят меките калъфи... дали издържат достатъчно? Някой пробвал ли е? Куфарите сигурно са много скъпи...? Благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз наскоро си поръчах един мек калъф и съм много доволен.Без проблеми си нося навсякъде клавира,а моя е тежък.Издържа, а и е водонепропусклив...е не трябва да се хвърля в басейна,но иначе е много добър.Човекът се казва Милен.Това е телефона му:0898 852643

Тук

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето и малко снимки на калъфите на Милен:

http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=3925&hl

Успех!

 

Влад

Редактирано от Vlad
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи колегите предимно хвалят Милен за калъфи за китара. На мен ми е шил калъф за електронно пиано, което тежеше около 18-19кг, Yamaha P90, и една от пластмасовите свръзки между презрамките и самия калъф се скъса брутално, та по чудо не си издрънчах клавира в земята, защото реагирах... Но все пак го отдавам на това, че по-рядко прави калъфи за по-тежки клавири и може би не е преценил тежестта. Иначе калъфът беше супер и ако си шия нов калъф, пак при него бих отишъл, но този път ще искам метални скоби, препоръчвам ви и на вас да искате такива!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за информацията. Взех си мек калъф Stagg. Не смятам, че беше нужно за моите цели да се прави специална поръчка. Още не може да се каже, че съм го изпробвал в реални условия но се надявам да издържи известно време. Моят клавир не е много тежък. Весели празници на всички!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както вече писах, аз си взех Stagg K10-099.

 

http://www.staggmusic.com/?request=products

 

Отстрани се отива на Keyboards/keyboard bags. Има доста разновидности. Купих го от София, ул. "Върбица" №3. Офисът е на първия етаж в кооперацията веднага вляво. Мисля, че се казват "Форте", но не съм абсолютно сигурен. Струва 40 лв. Има дунапрен отвътре, смятам, че ще предпазва от леки интервенции. Дръжките са по-тънки и не много удобни - в това отношение Deluxe версията е по-добра, но нямаха такива в момента и реших, че ще карам и така. Има голям джоб за адаптер и допълнителен лицев джоб, в който може да си сложите някакви листа. Това е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 months later...

Имам калъфи на Стагг за баса ми и за клавира ми. Това го считам като най-голямата грешка от всичките ми покупки! За клавира е много важно да е защитен от удар и вода, ако вали. Този калъф е много бутафорен и не е никак надежден. Никак не ги препоръчвам, ако трябва да съм максимално честен. Калъфът за клавира пропуска вода, много е нудобен за носене, от гадна материя се оказа, но това го усетих в последствие, а и нямах много голям избор, защото се налагаше да бързам с покупката му. Съветът ми е да спестите парички и да си купите нещо различно от Стагг, защото клавирите не са като китарите! Там един удар коства доста повече от натъртена дървесина!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Около 80 лв. излиза калъф за голям клавир при Милен. Качеството на плата и омекотителя вече сме коментирали - няма грешка. А за металните скоби- твърдо да! Аз да си кажа, че на басета и метална скоба счупих, ама това е положението.

 

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брей, щом и метална си счупил :) На мен ми предстои да си шия калъф за електронното пиано, което тежи 23 килограма и се чудя какъв калъф да направя, за да си го пазя и да ми е сигурно, че няма да се скъса нищо. Освен да накарам Милен да ми сложи двойни метални скоби :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съветвам те при тези килограми да обсъдите с Милен вариант без скоби! по-добър е!

Преди няколко години някакви се опитаха да ми отмъкнат инструмента от ръцете, скобата се отвори, но шевовете издържаха. Смятам, че такъв вариант е по-сигурен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.