kazimbutt Публикувано Декември 12, 2006 Share Публикувано Декември 12, 2006 Защо някои хора махат капаците, които покриват пружините на тремолотата на китарите им? Има ли някакъв смисъл от това, и ако да - какъв е той? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fluti Отговорено Декември 12, 2006 Share Отговорено Декември 12, 2006 Ами аз моя капак го махнах, за да мога по-лесно да настройвам пружините като сменям строя (пък и малко от гъзария ). Предполагам, че някои усещат разлика в звука, но аз не съм обръщал внимание. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Декември 12, 2006 Share Отговорено Декември 12, 2006 (Редактирано) Хъм. Моя пък си има специално направени продълговати дупки, за да не се налага да махаш целия капак, за да настройваш пружините. Иначе съм чувал, че се маха капакът, за да се намали ефекта от трептенето на пружините, без да се слага подложка под тях (парцалче, дунапрен и т.н.), защото подложката може да се втъкне между навивките на пружината и да не й позволи да се върне в изходно положение, след като се разпъне... Редактирано Декември 12, 2006 от SomeoneElse Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Декември 12, 2006 Share Отговорено Декември 12, 2006 Аз пък се чудя как да усиля ефекта от пружините-имам си ревърб .Някой да има излишен капак за Стратокастер? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TheNightRider Отговорено Декември 13, 2006 Share Отговорено Декември 13, 2006 И аз да питам за тремолото - имам няква жица там. Тя за кво е? Черна, единична, запоена за желязото, което е закрепено за тялото на китарата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 13, 2006 Share Отговорено Декември 13, 2006 Тя е предвидена да се пуска високо напрежение по струните, когато сбърка китариста, или пък май беше за заземяване на струните?!? Ама наистина по концерти се е случвало китариста да го бие як ток заради нея. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dilian Nedev Отговорено Декември 13, 2006 Share Отговорено Декември 13, 2006 Тя е предвидена да се пуска високо напрежение по струните, когато сбърка китариста, или пък май беше за заземяване на струните?!? Ама наистина по концерти се е случвало китариста да го бие як ток заради нея. Недей го плаши човека бе Споко - за масата е :green: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maringtr Отговорено Декември 13, 2006 Share Отговорено Декември 13, 2006 Жицата заземява струните май? Поправете ако бъркам.. Иначе аз моя капак го махнах и го изгубих ХАХАХА Тъй, че затова съм без капак... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dilian Nedev Отговорено Декември 13, 2006 Share Отговорено Декември 13, 2006 Значи , да кажем и точка : Капаците се махат просто за има лесен достъп до пружините при китари , които ще им се сменя строя често ... Отде го измислихте това с вибрациите на пружините Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
docc Отговорено Декември 13, 2006 Share Отговорено Декември 13, 2006 ^ Вибрирането на пружините не е измислено/изобретено от някого нарочно,а си е "природно явление" .Т.е. ,щеш-нещеш - там си е.Поместени са в кухина,с достатъчна големина,щото резонансните резултати,да оказват неуправлявано влияние на основния/желан/управляван звук.В повечето случаи,това се приема,като нежелан ефект и хората се борят с него по различни начини - вкл.,като "развалят" доколкото може кухината,като отстраняват едната стена(капака). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TerminalFrost Отговорено Декември 13, 2006 Share Отговорено Декември 13, 2006 Някой да има излишен капак за Стратокастер? Нямам излишни капаци, но в xxxx и при Капъша (Jem) имат на прилични цени (: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dilian Nedev Отговорено Декември 13, 2006 Share Отговорено Декември 13, 2006 @docc Мисля , че рабрах ... Просто не съм имал сблъсък с тея нежелани вибрации на пружините , т.е. не съм ги чувал Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TerminalFrost Отговорено Декември 13, 2006 Share Отговорено Декември 13, 2006 За да сведа до минимум нежеланите вибрации на тремолото, ползвам едно допълнение към флойд роуз-а - tremsetter и съм много доволен. То не само връща моста на нула, но противостоейки на пружините, намалява вибрациите им и увеличава състейна. Монтира се сравнително лесно и го има в по-големите музикални магазини. Модела, който ползвам е Fender Hipshot Tremsetter. Eто и снимка на Jem-a на Стив Вай, с 2 тремсетъра: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Guest Отговорено Декември 13, 2006 Share Отговорено Декември 13, 2006 Марто, отде взе Тремсетъра и сам ли го "инсталира"? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TerminalFrost Отговорено Декември 13, 2006 Share Отговорено Декември 13, 2006 ^ От xxxx, сам го инсталирах (: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts