Jump to content
Българският форум за музиканти

Btr - Играта


vlado1113

Recommended Posts

Като заговорихме за сола реших пак да се пробвам да попитам, тъй като от дълго време си търся да докарам звука на ефекта където китарата звучи двоино. (както солото в песента). Пичове с какъв ефект да постигна това? Тъй като нямам хардуерен пробвах с VST octaver но не се получава и с GUITAR RIG и Amplitube неможах да настроя такава бленда.Ако някой е получавал такъв звук да каже няма значение дали с vst или педалче?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип наистина - в студио се записват двете китари отделно и се наслагват една в/у друго, а на живо, ако е един китарист (в случая на БТР са двама и тоя проблем не стои на дневен ред), китаристът свири само едната партия. Ако държиш на живо или на репетиция да изкараш такъв звук все едно две китари свирят в унисон - трябва ти интелигентен pitch shifter. Най-много препоръчват този на Boss, мисля че беше PS-2. Струва около 100-150лв, но тук в България май няма откъде да си намериш, освен да търсиш втора ръка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако пък толкова искаш с ехо може да стане горе-долу. намаляш дилей и там гледаш по настройките...веднъж бях успял да го направа доста сполучливо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ефекта, който се получава при дилея, няма да му свърши работа в конкретния случай.

Благодаря за отговорите пичове. Пробвах да запиша солото едно и също в два отделни трака но не се получава същия ефект не ми звучи като в песента. Може би едната китара хваща солото с два тона по нагоре. Абе ще го пробвам и този вариант но както казахте мисля че истината е pitch shifter, ще потърся в интернет софтуерен вариант. Мисля че и БТР ползват pitch shifter нищо че са двама.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пич - едната китара свири едно, другата хармонизира (простете ако термина е неточен) с интервал нагоре, надолу или т.н. Интервала може да е най-различен. Терца, Квинта и т.н. Единия трак се забива с панорама в ляво примерно, другия в дясно и се наслагва и става работата. Pitch Shiftera хваща сигнала и добавя към него сигнал, който е качен или свален с определен интервал по зададена тоналност. Естествено, че като запишеш едно и също няма да звучи като в песента. И не - БТР не ползват шифтър.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе хора аз в процесора съм имал нещо което звучи като две китари пише само PITCH,процесора ми е ALESIS GUITAR FX. - Сега го открих. Има няколко настроики P0,P1,P2,P3,P4. P0 - звучи най-добре, другите вдигат октавата и звучи гадно. E не е като в песента но се доближава.

Редактирано от vlado1113
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интелигентния хармонизира по интервал спрямо определена тоналност, а другия само по определен интервал. Примерно едното хармонизира само голяма терца надолу/нагоре, а другото според тоналността редува голяма терца, малка терца и т.н.

 

Демек ако свириш върху парчето ше изфалшивееш, защото интервала ще се размине. Не знам правилно ли се изразявам и дали ме разбираш, но се надявам да е така.

Редактирано от dark
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.