Jump to content
Българският форум за музиканти

Помощ при избор между 2 китари


ArkaneIbanez

Recommended Posts

Добър ден, 

 

Искам да ви помоля за съвет относно избора ми между 2 електрически китари. 

 

Ibanez s420 

Lag arkane a200st 

 

Ибанеза бих го взел заради едже 2 ЗР тремолото, казват що годе, че не разтройва много, пикъпите заводски, но не били лоши.

Като цяло целта ми е да правя яки дайв бомби, и не искам да се разтройва много, поне не докато свиря, и се моля за китара под 1000 лева, еджа да се държи. 

 

Относно аркане, един приятел ми каза, че китари ЛАГ били доста добри, видях, че разполага с емг пикъпи, което, ако бриджа се окаже един голям провал(ще го блокирам) , поне от към звучене ще е добре. 

Разбира се и двете китари ще ги пробвам на място. Харесва ми да свиря рок и по лек метъл, предполагам, че не е от голямо значение при избора на тия 2 китари. От към дизайн клоня към аркане, но ако тремолото на ибанеза наистина е добро, бих взел него. 

 

Мерси 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И двете изглеждат супер добре, поздравления за избора. Наистина ще е най-добре да ги чуеш на един усилвател и да послушаш въртешния си глас :).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За Лаг-а има няколко варианта, в зависимост от прериода, в който е произведена. Ще намериш А200 с лицензирано тремоло, ще намериш и с Floyd Rose Special. познавам доста хора, чиито китари са с FR Special, и не съм забелязал да имат каквито и да е проблеми, при това с доста гаврене с ръчката. Ако обаче е с лицензирания, добре е да вземеш някои неща предвид.

Имам Лаг Аркейн 100мд, с лицензиран флойд и държи без проблем, но се наложи да му сменя седлата, защото оригиналните бяха започнали да се напукват от страната към основата, като на втора струна пукнатината беше толкова голяма, че затягането беше невъзможно, тъй като болтът превърташе. Не знам дали е в резултат на некачествена изработка/недобри материали или просто предишният собственик(взел съм я втора ръка)  е затягал с твърде голяма сила.

Освен това, въпреки че бриджът се води по лиценз на FR, има няколко разлики с оригинала. Имам предвид разлики в размерите на отделните елементи, разстояние между стъдовете и т.н. Това не е проблем, но ако се наложи(дано не се налага) да сменяш бриджа, много вероятно е да не намериш такъв, който да пасва на мястото на стария(без да се налагат сложни интервенции).

Не знам дали лицензираният флойд на А200 е същия като на моята(все пак за кратък период от време Лаг правят доста промени), но е хубаво да го имаш предвид. Имашe един син(според мен най-добрия цвят, в който се предлага) в Music Division, но не загледах какъв му е флойда. Във Форте има шанс да намериш и с двата вида.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Единствения нов LAG, който можеш да намериш от този модел тук, е именно синия, който беше споменат, което в известен смисъл улеснява избора. И аз подкрепям мнението да оглеждаш и тестваш хубаво конкретната бройка от тази марка, а не да четеш за модела, защото май няма две еднакви като хардуер... За Ibanez нямам мнение.

Успех с избора и да се похвалиш :)

Редактирано от therealbadmadafaka
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ibanez S420 гаранция е с по-добро тремоло! Тия ZR са доста добри + това могат да се махат "обратните" пружини и да стане "нормално" плаващо тремоло. INF адаптрите не са толкоз гадни. А онези EMG HZ не са и те чудо на чудесата. :)

 

Lag китарата ме кефи, че е без рингове на адаптрите! :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти на всички, 

 

честно казано не очаквах толкова много отговори : ), 

 

Днес отидох до магазина телесаунд, тъй като освен тия двете бях решил, че в подобна ценова листа попада и schecter omen 6 fr. Пича беше много отдаден и ми даде да пробвам 1-2 китари - schecter omen extreme 6 и scechter damian elite 6. И двете са доста добри и вадят як звук, тремолата пак са fr special, и тн и тн. За съжаление вадят доста метъслко звучене, и не ми допаднаха по тая графа, но пробвах няколкото парчета които знам на металика и мегадет и звучаха доста тежко. thumbs up. 

 

Относно ЛАГа видях един такъв във фортето, сънбърст или подобен. Не съм ходил днес до там, но пък благодарение на вашите отговори разбрах, че има и магазин Music Division, което си е полезно само по себе си. Аз принципно мисля да си взема чисто нова такава китара, освен ако не попадна на някоя достатъчно читава от продавалника. Вчера имаше една оферта за Ibanez Jem - steve vai signature, за 600 кинта. Толкова мн се накефих, че изобщо не се усъмних, че правели 100% китайски копия - от тремолото до адаптрите. Добре че разбрах, че е фейк, че щеше да ми падне главата. Имало и такива хора... 

Както и да е, затова съм решил да е чисто нова китарата.

 

Та ЛАГа може би няма да го взема поради тия причини, които обяснява eagle5. Дори ако реша да сменя тремолото с оригинал, може да не пасне, което изглежда е съвсем нова тема, която е доста голяма. Истината е че нямам никакъв опит с плаващи тремола, настройките не ме плашат, но ако се разтройва нон стоп след всяка песен, ще изпитвам известна досада. 

 

Наистина най-вече, клоня към ibanez s470 заради еджа 2ката. 

Като цяло имам съмненията, че като звучене пак ще е предвидена за по тежка музика. 

Общо взето съм голям фен на Van Halen, ratt, gunsa и тн. Мислел съм си и за един друг вариант, може да си кажете мнението и за него. 

 

Направих си сметката, че явно няма да мина много тънко мин 800 лв за китара не ми мърдат. Освен ако не попадна наистина на някоя втора ръка, която да е достатъчно запазена.

 

Та мислех си дали е добра идея да си направя франкестрат. 

Има разни китове из нета за по 200 лева. Вземам си gotoh bridge tremolo за около 200 лв и някакви адаптри може би hss.  Не разбирам мн от адаптри, но от това което събрах като информация, за подобна музика са добри saymor duncan jt мисля. И така вероятно за 600 кинта ще мога да си направя китара, която да свири. Въпроса е дали е много трудно да се сглоби и да се интонира. Освен това мога ли прмерно да си направя тялото - стрипове, боя ала бала. и да отида след това на лютиер, който да я сглоби и да я настои за деа знам 200 лв. 

Лютиерите би трябвало да предлагат подобни оферти.

Може да си кажете, добре ве, защо не си вземеш един страт, с който да си изкараш нужното звучене. Основния проблем, който виждам, е точно проблема, който и ЕдиВХ е видял - двойното тремоло, което ти позволява дълбоките дайв бомби, а тия тремола ги няма на стратовете до 1000 лв, а може би и повече. 

Като цяло се чудя дали по прост страт - примерно squier showmaster hss би вадил подобно звучене и дали тремолото му ще издържи. Изобщо възможно ли е да сменя неговия floyd rose с edge серията на ибанез ?

 

Мерси за вниманието. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мернах преди време в базара някакво недовършено копие на франкенстрат или както там му е името. Тъкмо сега в Динакорд FR системите на Schaller вървят за по 200 лева, така че ако това е което искаш, звънни на човека и опитай да се разберете за цена на завършена китара. Не е вариантът, който бих избрал, но резултатът ще е като това да си вземеш някакъв кит, че ако не и по-добър. До тогава обикалай магазините, току-виж си харесал нещо съвсем ралично.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.