Jump to content
Българският форум за музиканти

USB Guitar Link (Behringer Copy) без Paypal и E-bay


Satanachrist

Recommended Posts

Здрасти! Както си личи по заглавието, интересувам се от китайските копия на Behringer UCG 102. Вървят в Ebay по 5-6$ с безплатна доставка (прайте сметка начи к'во качество вадят!). Трябва ми просто да си експериментирам с разни виртуални усилватели. Лошото е това, че не ми е възможно да пазарувам онлайн, камо ли пък от чужбина. Питането ми е следното: Мога ли да намеря това нещо в български магазин? (Питам Ви, защото никога не съм го виждал никъде или поне в магазините в София). Мерс!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Хах, интересна интродукция имаш в профила :D.

Имай предвид, че много хора просто искат мерцедес -  не за да се състезават на рали за награда.

Също така няма как да не признаеш, че удобният инструментариум, макар да не е гаранция нито за умения, нито за инициатива, със сигурност помага, когато последните са налице.

 

 

Аз се опитах да си намеря по магазините такава джаджа миналата година, неуспешно.

Не знам дали за година нещо се е променило. Понеже цената не е висока, можеш да пробваш с приятел, притежаващ съответната карта и акаунт. Чувал съм разнородни и противоречиви мнения, което вероятно означава, че качеството варира силно.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Окейско, мерси Евтиме. Иначе, малко офтопик искам да вкарам, но ми стана странно едно нещо. В чужди форуми някакви хора се оплакват, че с интерфейси за по 180-200$ имат латенция и разни там ядове, като свирят с VST-та, а аз само си мушнах китарата в line in-а с преход и в Reaper изкарах 7.2 ms latency без никакви интерфейси! Не знам как стана това обаче се чудя следното: След като постигам такъв резултат без интерфейс, заслужава ли си изобщо да се занимавам да си търся или положителен резултат няма да има?

Забравих да спомена, че постигам това със 7-те ms latency на 288 Buffer Size Samples, като същевременно през рийпър-а свиря с някакви виртуални ампове, нали, не чиста китара.

Редактирано от Satanachrist
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

-Някои скъпи интерфейси, въпреки качеството си, не са оптимизирани за свирене в реално време, а за записи, поради което имат неоптимална латенция.

 

-7.2-те милисекунди, които си постигнал са просто число на екрана. Колко всъщност са, зависи от много фактори(дължина на чейна, ползван енджин, изчислителна скорост, мениджмънт на буферите...) и няма как да се каже, без да се измери.

 

Ако не усещаш латенция, значи нямаш проблем. Аз спирам да я усещам при около 2.5-4 милисекунди (в смисъл, когато толкова пише), когато свиря с моята скромна, но доста нисколатентна звукова карта  (Audigy2 ZS + LiveDrive). По принцип, латенцията не е водещ признак за качество в тази индустрия. Зависи какво гониш. Хубавите интерфейси имат ниско ниво на входен шум и ниски изкривявания - това им е специалното и скъпото. Само някои от тях са наистина добри за свирене в реално време.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дам, разбирам. Ще опитам все пак да се сдобия с онова USB interface-че да го видя пък и да не стане нищо, Digitech Metal Master с cabinet симулацията директно в аудио картата става и за цъкане в реално време, и за записи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тези клонинги ако са с качество близко на един XLR-to-USB кабел, който си купих преди време... зарежи! :)

 

После един Firewire-to-USB кабел купих, който изобщо не работеше (както и предполагах). Пратиха ми друг, който обещаха да тестват, но така и не съм го пробвал... ;)

 

Тей че не се надявай на нещо супер. Вземи за 100 и малко лева някой изпробван аудио интерфейс истински и действай с него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам от китайските копия, взех го от olx за 30-тина лв. За упражнения вкъщи става, за записи по-скоро не. Има доста шум и на входа, и на изхода, и докато на входа може да се пооправи с набичен почти до край софтуерен noise gate, то изхода си е на практика неизползваем (поне на моята бройка) и ползвам друга карта. С asio4all не усещам забавяне. Превключвателят за високо/ниско входно ниво по мое мнение е само за красота.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.