kitaratapesho Отговорено Декември 19, 2006 Отговорено Декември 19, 2006 БГ рока, за който говориш, ако не е мъртъв, то е поне в тотален нокдаун. не съществува в момента, буквално, освен по репетиционните и мазетата... както почти всички други стилове впрочем. а относно продуцентството - чрез него стават нещата в цял свят, скоро и в БГ ще започне да се появява това. например в НБУ има специалност "музикален мениджмънт" , дори аз посещавам техните лекции и се говори за много интересни и важни неща, повечето от които липсват все още тук. за съжаление. а за това какво можем да направим - насила хубост не става, народа иска чалга , цици и ракия. положението е "спасявай се по единично". поздрави Петър Цитирай
docc Отговорено Декември 19, 2006 Отговорено Декември 19, 2006 На кранчето за топла вода направо му се изрони резбата от въртене! Да му мисли Америка! Цитирай
sa6tiat Отговорено Декември 19, 2006 Отговорено Декември 19, 2006 По отношение на "капитализЪма" - не е баш такава идеята, или по-точно, реализацията й в по-нормалните и опитни в това отношение места по света... ЕстеВствено, че кинтите са всичко. Но като добавиш големи бюджетни пера и в културните им ведомства, и в общинските, можеш да си чешеш крастата доста. Е, няма да си Пръдни Спиърс и да си мегамултимилионер нон стоп по жълти и кафяви кАнали. Но можеш да олабваш жилата качествено, да си свириш тук-таме; няма да си профи. Ние си я олабваме при Жоро, да се свети бирата му. По отношение на парите и тяхното добиване, обаче, нещата са Джурасик парк. Знаете колко "обичам"чалгата, но по отношение на веригата търсене, качество, бизнес има какво да се научи от тези хора... Както и какво да не се прави, разбира се. Тогава си оставаме неразбрани естети. В татковинско пазарът е свит като анус на разстроен ватман. И печели само по-масовият. Ясно ни е, че нито фюжънът, нито джазът /като такъв-онакъв/, нито блуЗът, нито вехтия или нов рок, нито прогресивът, нито металът могат да отхапят кокалчето от мутрестите бабанки, мешаната скара, рикията и техния музикален еквивалент. Не и поне в близките месеци. Затова си блъскаме клавиатурките тук и си се радваме като в спарено войнишко спално. Затова мога само да ви пожелая, братя по оръжие, да не губите мечтите си. Занев, Зашев, всички, които все още могат да мечтаят. По-богати няма да станете. Забравете. Нито ще водите марков живот чрез музиките си. Просто защото сте тук, сред нас. Жените ви няма да носят манта от перки на питомни алигатори-аблиноси, нито колите ви ще са с по 21351435 цилиндъра, ,3462 коня и 2,34624537 кобили. Макар и малко, ние сме част от вашата среда. И искрено ще оценим уменията и талантите ви. Не е много. Но пак е нещо. Само. Не. Се. Отказвайте. От. Мечтите. Си. Цитирай
Hillbilly Отговорено Декември 19, 2006 Отговорено Декември 19, 2006 ма не разбрах кво против рикията имаш Цитирай
sa6tiat Отговорено Декември 19, 2006 Отговорено Декември 19, 2006 Кисели краставички. :violin: Цитирай
ronia Отговорено Декември 20, 2006 Отговорено Декември 20, 2006 ...и още по големия въпрос - има ли нещо според вас което може да бъде направено с наличните сили - разбирай основно интусиазъм по всяка вероятност неподплатен с нещо кой знае какво да не говорим за средства - за да се противопоставим на всичко това като тенденция. Един смешен отговор на големия въпрос: все си мисля, че ако България спечели скапаната Евровизия с готино, актуално и не-чалга парче, много неща ще се променят за българската музика. А ся стреляйте Цитирай
Rocko Отговорено Декември 20, 2006 Отговорено Декември 20, 2006 Пич, спечелването на Евровизия, независимо с какво парче, няма да донесе нищо на БГ музиката.....този конкурс е пълен гъдел.... Специално за популяризирането на нашата музика по света , допринася единствено българския фолклор......за съжаление на многобройните рокаджии. Не може да се отрече, че тва е богатството на страната ни....въпреки че ни язди тръпката да блъскаме рок.... Колкото до комерсиализирането на музиканта и това колко пари изкарва.....преди 100 години Борис Динев /тогава млад преподавател/ ми казваше, че най-добрата школа за музиканта е кръчмата и беше абсолютно прав....свирехме си към Дирекция "Музика", те ни разпределяха по заведенията...имаше си банди за механата, имаше и за кръчми , в които се свиреше така наречената "естрада"....свирехме си евъргрийн, рок, поп, суинг.....въпреки регламентираните 70% Българска музика, 20 Руска и само 10 МУЗИКА ......глобяваха ни за нарушения на регламента, но 18 години се прехранвах само от свирене....и наистина школувката е най-добрата, щот свириш всеки ден, свириш при всякакви условия, сменяват се вариететни програми, които си носят щимове и трябва да цъкаш ноти почти на прима виста поне 4 пъти в месеца,когато се сменява програмата...... Та момчета......надеждата ми е, че след някоя и друга година ще се вдигне финансовото ниво на народа и отново ще има нужда по хотели и заведения да има банди които да свирят на живо, а не дуо със секуенсър ....... Лошото е само, да не приемем западния начин на работа, където се назначават аниматори , които организират веселби, караокита и всякакви такива простотии.....и пак глад за музиканта....между другото, на 16-ти и 17-ти Декември свирих в Банско и там вече има аниматори,мамка им....... Вярно , че и те са хора и на тях им се пие кръв, ама пак ли музикантчетата да го духаме Цитирай
ronia Отговорено Декември 20, 2006 Отговорено Декември 20, 2006 Да допуснем, че всеки е прав донякъде. Или че всички по малко грешим, щом не сме успяли да променим нещата в своя полза до този момент. За фолклора няма две мнения и Ибряма го показа за пореден път Но тука се иска национална политика, качествен продукт, промотиране, лансиране, навиране на автентичното българско в носа на човечеството... ПП. Дали съм пич или не - ще го приема като комплимент Иначе съм най-обикновена лигла, която също като другите потребители наоколо дава акъл. Цитирай
Mark Avrelii Отговорено Декември 20, 2006 Отговорено Декември 20, 2006 Може да се печели от клубно свирене и това е факт,друг е въпроса кой как го прави.Но друго бих искал да почертая че трябва да се смени цялата коцепция такова понятие БГ РОК трябва да изчезне. Цитирай
Свилен Бас Отговорено Декември 20, 2006 Отговорено Декември 20, 2006 такова понятие БГ РОК трябва да изчезне. Значи сме двама Цитирай
Rocko Отговорено Декември 21, 2006 Отговорено Декември 21, 2006 ПП. Дали съм пич или не - ще го приема като комплимент Иначе съм най-обикновена лигла, която също като другите потребители наоколо дава акъл. Хехех, човек трябва да внимава....не съм обърнал внимание , че си дама... Но пък и да бях видял, съгласи се, че не мога да сложа на "пич" окончанието за женски род, щот почва да звучи малко по-друго....но погледнато от друга страна, познавам много жени които са пичове СОРИ ЗА ОФТОПИКА Цитирай
джани Отговорено Декември 26, 2006 Отговорено Декември 26, 2006 Добре че все пак някой се сети! Без мениджмънт не може. А това нещо го могат много малко хора. Цитирай
Slinky Отговорено Декември 27, 2006 Отговорено Декември 27, 2006 Пич, спечелването на Евровизия, независимо с какво парче, няма да донесе нищо на БГ музиката.....този конкурс е пълен гъдел....Специално за популяризирането на нашата музика по света , допринася единствено българския фолклор......за съжаление на многобройните рокаджии. Не може да се отрече, че тва е богатството на страната ни....въпреки че ни язди тръпката да блъскаме рок.... Колкото до комерсиализирането на музиканта и това колко пари изкарва.....преди 100 години Борис Динев /тогава млад преподавател/ ми казваше, че най-добрата школа за музиканта е кръчмата и беше абсолютно прав....свирехме си към Дирекция "Музика", те ни разпределяха по заведенията...имаше си банди за механата, имаше и за кръчми , в които се свиреше така наречената "естрада"....свирехме си евъргрийн, рок, поп, суинг.....въпреки регламентираните 70% Българска музика, 20 Руска и само 10 МУЗИКА ......глобяваха ни за нарушения на регламента, но 18 години се прехранвах само от свирене....и наистина школувката е най-добрата, щот свириш всеки ден, свириш при всякакви условия, сменяват се вариететни програми, които си носят щимове и трябва да цъкаш ноти почти на прима виста поне 4 пъти в месеца,когато се сменява програмата...... Та момчета......надеждата ми е, че след някоя и друга година ще се вдигне финансовото ниво на народа и отново ще има нужда по хотели и заведения да има банди които да свирят на живо, а не дуо със секуенсър ....... Лошото е само, да не приемем западния начин на работа, където се назначават аниматори , които организират веселби, караокита и всякакви такива простотии.....и пак глад за музиканта....между другото, на 16-ти и 17-ти Декември свирих в Банско и там вече има аниматори,мамка им....... Вярно , че и те са хора и на тях им се пие кръв, ама пак ли музикантчетата да го духаме Много добре казано, а цялата тема е много интересна и изключително важна. И други ценни неща са написани, но в това мнение има най-много и обективна истина. Кръчмата е школата. Но как аз виждам нещата. Трябва да има къде да се свири пред публика по възможност във всеки един по-голям, че дори и по-малък град. Ако бандите нямат контакт с публиката - ЗАБРАВИ да стане нещо. Чалгата властва на принципа на чичко Гьобелс - една лъжа повторена 100 пъти става истина. Как средно статистическия тийнейджър да разбере, че има и друга музика на тоя свят. Него го заливат от всякъде с рекламна информация, руси пички с цици и къси поли.... Ами много ясно че ще слуша чалга. Един пример: Преди години продавах касети на една известна тогава фирма Лазаров Рекърдс. И имаше един безделник, който учеше като частен ученик последна година в едно от училищата в Ботевград и седеше по цял ден при мен, на щандчето ми в месния УНИВЕРМАГ(ех, спомени от края на комунизма). И тоя пич слушаше само супер тежка за онези времена музика. А това беше и супер модерно в нашия град. Всички от фирмата се чудеха, как в Ботевград хората слушат само най-якия джангър и всичко останало за тях беше диско. Имаше и малки изключения разбира се. И аз го подхванах пича да го образовам. Пускам му и от неговите групи като Кенибъл Корпс и Обичуари, ама взех да му пробутвам и AC DC, и Judas, и Maiden, че и Zeppelin, Black Sabbath и Purple. И той взе да ги слуша. И се запали. И почна да слуша и Pink Floyd, че и други такива банди. И като го попитах - абе Веско, що слушаше до сега такива джангъри - той отговори, ами аз от теб за пръв път чух че има и друга музика. И сега слуша от време на време и дет, и блек метъл, но слуша и всякаква друга музика. Та въпроса е - как да се доведе до знанието на масите от неориентирани тийнейджъри информацията, че съществуват и други неща освен Пена, Гана и Стояна с големите бомби. И тук според мен трябва да се тръгне от долу нагоре. Трябва да се създават клубове, които да се управляват от музиканти, но такива, които могат да правят и бизнес. Мога да ви опиша доста подробно един готин, но неуспешен опит в Ботевград да се направи клуб, който съществува 3 години, но накрая затвори, поради неправилната политика на собствениците му - готини пичове, музиканти, но лоши бизнесмени. За това ако почна да пиша, ще напиша още три пъти по толкова. Не искам да влизам в подробности относно небезизвестния клуб Маската, който сега не знам кой го държи, но преди 3-4 години свирихме там и след като в понеделник вечер докарахме 250 човека и се справихме добре със задачата с тогавашната ми група, собственика, който преди това беше ми казал "тука се свири денс и латино" каза, ами май не е зле да каня и някакви рок групи. Аз му отговорих - ами имаш ми телефона обади се за друга дата. Не се обади. Ами докато клубовете ги управляват хора, които помнат като маймуните по 3 минути - така ще бъде. За това, нещата трябва да ги вземем в свои ръце - на всички нива от създаването и свиренето на музика, до продуциране, менижиране, клубова, концерти - всичко това тряба да се управлява от хора, които имат една обща идея - да се популяризира рок музиката. Аре стига толкова, дано не съм бил досаден Keep On Rockin Цитирай
Rocko Отговорено Декември 28, 2006 Отговорено Декември 28, 2006 Бе пич....музиката има възпитателен характер, квато музика пускаш в кръчмата си, такива ще са ти клиентите....а собствениците на кръчми предпочитат да продават чалгия, щото от слушателите на тая музика правят гуши кат пеликани....те там е цялата тъпащина.....преди време кръчмите си бяха тематични....щом е ресторант, ще се свири рок, поп и евъргрийн....ако искаш да друсаш хоро отиваш в механата. На тоя етап няма къде да чуеш музика освен в клуб....всичко останало потъва в цигания и туркизми /не че имам нещо против Турската музика, щот и те правят много интересна и красива музика, но ние я крадем и кавърираме по странен начин/....бачкал съм в студиото на Румен копчето, бившия клавирист на Фактор....та там съм правил аранжименти на Турски парчета, напрао да се отвратиш от тъпизми и изисквания на псевдо-звезди.... Ай , че много се отплеснах....да се молим да се върне Татовото време за музикантите, щот тогава за всички имаше сцена Цитирай
benibi Отговорено Декември 29, 2006 Отговорено Декември 29, 2006 Един смешен отговор на големия въпрос: все си мисля, че ако България спечели скапаната Евровизия с готино, актуално и не-чалга парче, много неща ще се променят за българската музика. А ся стреляйте За съжаление нашата родина мила ще спечели след има - нема петдесетина годинки ако не и повече. Същото е и с шампионатите и прочие. Как мислите че става една държава заобиколена от бесна чалга да има нормално развитие. Кой ще от вас ще пусне в дома си един един просяк или някой за който се знае че е корумпиран тип. Вие да познавате един интелигентен и образован тип и да мята гюбеци по масата? Дори и у управниците, това е често срещано явление, единия крак върху покривката, другия в паницата с пържолата ... ... Както казва бате Драго "кажи каква музика слушаш и аз ще ти кажа къв ти е интелекта". Е те тая държавица, седем века и половина под робство е с генетично скапан мозък. Бая поколения трябва да се врътнат за да се поизчисти гена. Това не е моето мнение, а моята категорична констатация. Нека си свирим рокенрола и да не търсим топлата вода тя е открита, само да хванем цаката как да я ползваме. Цитирай
Recommended Posts