nikitor Публикувано Септември 28, 2015 Публикувано Септември 28, 2015 Здравейте! Харесах си Casio CTK 1150 за ~280лв, но не съм сигурен дали ще мога да го включа към лаптопа. Ще трябва ли да купувам скъпи кабели? МИДИ клавиатурата има ли забавяне между натискането на клавиша и чуването на звука? Знам че зависи от много фактори забавянето, някой има ли опит с това за споделяне? Това МИДИ ще ми даде ли непредвидени проблеми, да речем прблеми с дривери или Synthesia/FL Studio/LMMS? Някой има ли опит с това? Разполгам само с 1000лв да похарча за лаптопа и клавиатурата. един лаптоп за 500лв вярвам ще стане. ако този CTK 1150 стане за Synthesia/FL Studio/LMMS - супер! Аз съм вече пълнолетен и парите са си мои, но не искам да се карам с нашите. Родителите ми считат че музикант къща не храни и не биха се противили ако дам 1000лв за лаптоп, но биха ме критикували жестоко ако дам 400лв за клавир/миди. Така че, трябва да похарча възможно най малко за музикалната част от от разходите-клавир/кабели/програми. Ако имате да ми репоръчате други МИДИ/синтезатори ще съм благодарен. Благодаря!(аз не мога да свиря и не мога да чета ноти и не знам дали имам скрит талант, но имам много голямо желание да се науча да свиря на пиано. като чуя някои мелодии изпълнени на пиано или само като видя роял и космите ми настръхват, досега не съм се пробвал да свиря защото много ефективно ми беше втълпена идеятя че музикантите свирят за подаяния по входовете на метрата и подлезите. сега съм решил да се пробвам) Цитирай
Recommended Posts